Telečji zrezki – kako?
Kako naj naredim naravne telečje zrezke, da ne bodo kot žaganje? V omaki ne bi, ker bo zraven pire krompir in špinača.
Ponavadi jih imam (očitno) predolgo v ponvi, pa postanejo suhi in brez okusa. Ampak peči samo dve minuti po vsaki strani mi pa tudi ne gre – se mi zdi, kot da je potem še napol surovo. Kako torej?
Ja, kaj dosti dlje kot 5 min na vsaki strani jih pa tudi ni treba cmarit, saj je meso narezano tanko in je mlado. Jaz jih na vročem olju na brzino popečem (prej dam v paco: sol, česen, poper, malo gorčice), ko lastnega soka ni več, prilijem par žlic vode (lahko tudi vina ali piva, če imate radi) in ko to povre, so zrezki gotovi. Zagotov ne rabiš več kot 10 minut za telečje zrezke. Paziti moraš, da se ne posušijo, v tem je keč.
Lahko jih pa spaniraš (pariško ali dunajsko) in ocvreš. Meni osebno je teletine za to škoda.
Če ne želiš omake, so meni fantastični po naslednjem receptu:
Zrezke dobro pretolčeš, rahlo povaljaš v moki in z zobotrebcem zatakneš na vsak zrezek po 2 rezini mesnate slanine ali šunke in en večji list žajblja. Na vročem olju popečeš najprej na tisti strani, kjer je šunka, ko so lepo zapečeni pa še na drugi strani. Nato posoliš in popopraš, zaliješ z 1dcl belega suhega vina, pokriješ in dušiš še 5 min. Mnjami!
Forum je zaprt za komentiranje.