Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika telečja prsa in še nekaj vprašanj

telečja prsa in še nekaj vprašanj

Torej,

Na tem forumu sem nova ampak se bom hitr postarala:)

Zanima me če katera ve kje bi lahko kupila telečja prsa. Kakšen Spar na Viču ali City park mogoče? Ali pa kakšno cenejše meso katerega se da lepo napolnit, za božič imam namen delat (prvič) polnjena telečja prsa pa ne bi ravno v gužvi vse lovila za praznike. No to upam da bo šlo ker pri nas tega še nikoli nismi jedli ker mami ne zna tega naredit, sama pa sem šele zdaj dobila en tak preprost recept(vsaj meni se zdi).

Muffine bi se spravla tud prvič delat pa me zanima na kaj moram biti posebej pozorna? In kolikor sem brala naj rajši kupim Silikonski pekač ot pa želenega? Železnega so imeli v Baumaxu v akciji pa sem hotla it mal pogledat.

Kadar pečem peciva mi vse zelo naraste oz. mislim da imamo premajhne pekače, rabla bi malo širše z višjim robom pa ne vem kam naj se obrnem da se mi bo nakup obrestvoval (kvaliteten pekač za svojo ceno) pa še rada imam veliko izbiro, če katera ve naj mi pove.

Piškoti; namen imam kupit modelčke za piškote a katera ve če so te v akciji v Sparu v redu? Stare je mami stran vrgla.Kaj pa je bolje Testomat ali ti modelčki.

Med prazniki bom mal eksperimentirala ker sem bolj navajena stare kmečke kuhinje tako sladkih zadev kot ostale hrane.

Vsem želim lepe praznike in z dobrotami obložene mize.

P.S. Vem da se bom še pred koncem 203 še kaj oglasila da vas kaj povprašam.

s telecjimi prsmi ne bi smela imeti tezav /z nakupom/ po vseh vecjih trgovinah jih imajo/ponekod celo pakirane/ v mesnici. pojdi v mercator,lahko tudi spar…ali pa h kakemu dobremu mesarju! lp petra

Samo, reci mesarju, naj ti jih pripravi za flilanje : izreže kosti in napravi žep za filo.

Modelčki se uporabljajo za eno vrsto testa, testomat pa za drugo, kolikor mi a poznano!

Hej,pekac sem ravno zadnjic narocila originalen pri Gorenju( imam njihovo pecico),drugace se dobijo v vsaki bolje zalozeni trgovini.Izbira je velika :od ognjevarnih,metalnih,silikonskih…ti so zelo uporabni in se mastiti jih ni treba. Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close