Najdi forum

tel. na stacionalni tel.

Mene pa zanima ali lahko telefoniram iz rač na stacionarni telefon, če imamo povezavo z internetom preko kabelske tv (modem) in nimamo hišnega tel. ?

Vsekakor. Internetna telefonija deluje brez hišnega priključka:

Tule si snemi programček za brezplačno VoIP telefonijo po vsem svetu – tudi znotraj Slovenije. Izbereš si neko ime in geslo, si oboje zapomniš in že lahko brezplačno telefoniraš. Na spletni strani imaš seznam držav, v katere lahko telefoniraš brezplačno – vendar pazi – samo na stacionarne tel. številke. Mobilna NI brezplačna.
Nekaj časa lahko kličeš brezplačno, potem ta možnost poteče in si moraš kupiti kredit (11 eurov) s kreditno kartico, nakar spet lahko povsem brezplačno kličeš 4 (štiri mesece), kredita pa ne izgubiš – po štirih mesecih začneš koristiti teh 10 eurov s klici, ki so še vedno za polovico cenejši kot pri telekomu.

aja še nekaj, za telefoniranje potrebuješ še primeren mikrofon s slušalko. Osebno mi je še najbolj všeč Trustov, ki ga zatakneš za eno uho. Majhen in kakovosten je.

Podobnih programov za brezplačno telefoniranje je na netu še več. Malo poguglaj 🙂

Da ne pozabim: danes VoIPDiscount ne deluje zaradi požara na serverju. Napako že odpravljajo. Poskusi jutri.

So že popravili, spet deluje. 🙂 veselo klepetanje ti želim!

Hvala za hiter odgovor. Imam pa vprašanje, ko si prenesem ta programček in se hočem prijaviti mi javlja sporočilo: We could not register you due to a connection failure. Pleas check your internet connection and verify that no firewall is blocking the connection.
Kaj pa sedaj? Nimam pojma kaj to pomeni!!

meni, sedaj povezava z njihovim strežnikom deluje, dopoldne pa so imeli izpad zaradi požara. Drugače deluje brez problema non-stop. Poskusi se prvič prijaviti malo kasneje. Možno je tudi, da imate kakšen router ali programski firewall, ki mu preprečuje povezavo?

Ne gre in ne gre, ko z desnim gumbom kliknem na ikonco piše status online, a ko se hočem prijavit kaže isto sporočilo. Kaj pa kakšna druga stran, sicer sem vpisala v googla free call, vrže ven res veliko stvari, kaj svetujete, kaj uporabljate? Hvala

Sedaj naj bi delalo, kličem lahko, tistega na drugi strani slišim, on pa ne sliši mene, mikrofon je priklučen na rač, kaj je lahko narobe? Hvala

Klikni na nastavitve glasnosti (ikonca desno spodaj pri urci) in poglej, ali imaš na seznamu tudi mikrofon. Če ga tam ni, klikni na Options in Properties in ga odkljukaj.
Pri dodatnih nastavitvah mikrofona odkljukaj tudi Microphone Boost.
To bi bilo vse.
Dogaja pa se, da nekatere zvočne kartice nekako ne delajo dobro in bo tvoja slišnost zelo slaba. Kakovost je seveda odvisna tudi od mikrofona, kakšnega imaš?
Če uporabljaš messenger ali skype lahko preveriš, ali te sogovorniki slišijo in kako.

Živjo Sabina, ti je uspelo? Že telefoniraš?

Žal ne dela, večkrat mi kar crkne rač., pol mi javi neko poročilo čez cel ekran, pa resetiram, ampak ko dobim vezo slišim, ko pa govorim me ne slišijo, morda nimam pa mik. prav priklopljen.Kje naj pogledam če je to vse ok. Nekje sem testirala mik. je bilo vse ok, ma sem kakšen teden vse skupaj opustila, sem obupala, bom še poskusila. Hvala

Poskusi s tem:

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Če uporabljaš tudi messenger ali skype, poskusi s kom vzpostaviti voice chat.
Lahko pa preizkusiš tudi Detelfon, kjer naj bi bila slišnost celo boljša. Nekaj klicov je free:

sam uporabljam…

http://www.voipbuster.com

lp,

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close