Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tekaške superge

tekaške superge

Kupila sem nove superge Assis, drage seveda, saj poceni jih sploh ni. Včeraj preizkusim, pa nisem mogla verjet, čez pol ure so me tako zelo boleli podplati, da ni šlo več.Prej sem imela ene Puma, najcenejše, tam me je bolel samo del enega podplata, prav zato sem si zdaj kupila nove in kvalitetnejše.
Če ima kdo izkušnje, ali je to samo v začetku, da se copat uleže po nogi ali ni pomoči? Ker potem sploh nevem, kaj naj naredim.
Hvala.

DObro jih sčisti in jih nesi zamenjat. Upam, da nisi tekla z njimi po blatu.

Nak, nič jih nisem umazala.
Ali ima kdo mogoče kakšne izkušnje, kaj bi bilo primerno za boleče podplate? Vsi, ki prodajajo, hvalijo svoje izdelke, a ni tako, praksa pokaže drugo.

Se zgodi. Bolje, da si ugotovila sedaj kot na polovici maratona. Pojdi v kakšno specializirano trgovino, kjer ti naredijo scan stopala pa prodajalci so ponavadi bolj podkovani.

__________________________________________________________ 1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

Podoben primer s Asics GT 2170,mi mravljinči noge.Očitno so spredaj preozki za mojo nogo. Kakšno številko imaš?

Kolikor vem, se tekaške superge ne “ulegajo” po stopalih. Če so ustrezne, morajo biti udobne od prvega teka dalje, ali pa to ni to.
Sama sem po treh neuspelih poskusih z raznimi znamkami prišla do Mizuno, ki mi ustrezajo v vseh pogledih. Ker pa tudi oni določen artikel prepogosto nehajo prozvajati in ga nadomestijo z novim, za vsak nov nakup porabim precej časa. Najdlje se zadržim pri vrsti blaženja.

Svetujem enako kot pravi “menjaj”: vrni jih in izberi druge.

Upam, da upoštevaš pravilo pri zavezovanju: superga mora biti zavezana tako, da jo lahko sezuješ brez odvezovanja.

Si pomislila tudi na nogavice?

Aja, saj res, Asics se prov napiše:) Saj so zelo kvalitetne, imajo tudi gel v podplatih, a moje noge so problem. Kar strah me je spet it kupovat, vse živo sem sprobala, pa tudi Mizuno ( ja, skoraj bi se za njih odločila, so mi kar dobro sedle), pa Nike, pa še nisem vedela, kaj bi.Na gospodarcu so mi izmerili ravno pri Mizuno noge, sploh ni delovalo kaj problematično.

Imam št. 39, superge so super, a žal ne za moje noge.

Sem ti hotela napisat, da vzemi tiste z gelom, pa zdaj vidim, da jih itak imaš.
Drugače sem pa od tistih, ki tečejo, pa imajo občutljive noge slišala, da so dobre Nike Lunar. Poskusi – mogoče je pa to to.

Kako to misliš? Superge morajo biti dovolj zategnjene (seveda ne preveč), zategovati jih začneš pri prstih in potem navzgor po nogi.

Za avtorico pa: Če te je podplat bolel že v prejšnjih supergah, je potem mogoče problem v tvoji tehniki teka. V Tomassportu v Cityparku imajo v trgovini tekalno stezo, kjer posnamejo kako tečeš in ti potem tudi lažje svetujejo glede izbire copat.

V starih supergah me je bolela samo leva blazinica spredaj, v teh novih pa oba cela podplata in to zelo zelo močno, da se sploh tečt ne da. Na slikanju se je pokazalo, da je bil ravno tisti del levega podplata , torej spredaj levo blazinica, skrit oz. tam je bil prazen prostor, vse naokrog pa normalna slika , pri desnem pa sploh čisto normalna. Saj nevem, če sem tole zdaj dovolj dobro znala opisat, da bi bilo razumljivo, lažje bi kar narisala:)
Hvala vsem, jaz sem res iz srca hvaležna za vsako dobro misel, nekaj bom morala ukrenit, pa mi bo vsak nasvet zelo prav prišel. Ker tole je za moj žep gromozanski izdatek.

Jaz sem imela na začetku z mojimi ( ista firma) tudi tak problem… ful sem bila jezna. No nato sem menjala stare, nove, stare, nove na fitnesu…. dokler niso bile stare fuč in sem začela uporabljt samo nove…. težava je tam nekje vmes izginila in noga se je ulegla v copat 😉 Sedaj bodo po dveh letih bodo te počasi fuč in že iščem nove…. samo so tok drage vse…. pa sedaj imajo take čudne modele in barve, nič mi ni všeč…. e zdej bi pa te ta stare obdržala 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close