Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Teisti vs Ateisti

Teisti vs Ateisti

pravzaprav je hecno, da ateisti (neverujoči) podikajo bluzenja ateistom verujočim)
medtem, ko si teisti (verujoči) ne podtikajo slabega v drugega boga verujočim ♥

Kaj je z ateisti (neverujočimi) narobe, da teistom (verujočim) ne pustijo njihovega prepričanja/verovanja??

OK – do neke mere razumem, da so ateisti/neverujoči iritirani s tem, da se teisti/verujoči izkazujejo s svojim verovanjem … ne razmem pa, kaj ateiste/ne verujoče to moti??
Konec kocev, če kdo navija za metalca kladiva — drugi pa za to olimpijsko panogo sploh ne vedo … kaj jih moti navijač??

Imate ateisti/neverujoči občutek, da bi morali biti prevladujoči v družbi?
ali se ne zavedate, da je umor, posilstvo … zavržno dejanje iz veovanja NE pa iz ateizma???
Ker v ateizmu velja, da je nekaj zavržno šele potem, po dejanju, če se “MI” tako odločimo, ne pa v naprej napovedana zavržnost!! lahko je za nekoga “našega” sprejemljivo dejanje!!

in za to gre pri verovanjih -> kaj je v naprej sprevrženo dejanje!!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

kaj takega kot ateist sploh ne obstaja..torej je vsaka debata v tej temi nemogoča…

Testisi vs. Atestisi, če prav razumem.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Ne bo čisto držalo. Pri (a)teizmu gre predvsem za vprašanje vere v Boga oz. za vprašanje njegovega obstoja, in ne vere na splošno. Vera pa je lahko zelo širok pojem, in ne nujno samo nekaj, kar je omejeno z religijo.

prvič da nekaj razumeš, čestitam

Jaz verjamem v boga sicer pa ne cutim neke velike nestrpnosti s strani neverujocih do verujočih.

Si je pa cerkev sama sebi močno škodovala s pedofilskimi aferami da o finančnih igricah MB nadskofije ne govorim. Upam, da bodo krivci za to ( krasevec, Stres ipd. ) tudi sodno preganjani.

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Ne bo čisto držalo. Pri (a)teizmu gre predvsem za vprašanje vere v Boga oz. za vprašanje njegovega obstoja, in ne vere na splošno. Vera pa je lahko zelo širok pojem, in ne nujno samo nekaj, kar je omejeno z religijo.[/quote]
o religiji nikoli ne razpravljam, ker je pojem religije navadna izmišljotina, prevara Uma, obstaja zgolj in samo Vera v enega Boga…..zakaj ateizem ne more obstajat? ker obstaja Bog….in le ta zsvojim obstojom dokazuje neobstoj ne-vere….pri ljudeh, ki se okličejo za ateiste gre zgolj za samoprevaro Uma…le ta jih z svojo prjekcijo materialnega sveta zavede v nekritično razmišljanje, ki ga v celoti prepustijo v upravljanje fizičnemu umu…in tu se gre z zaslepljenost..srca, ki je najhujša oblika zaslepljenosti človeka…

Ne bo čisto držalo. Pri (a)teizmu gre predvsem za vprašanje vere v Boga oz. za vprašanje njegovega obstoja, in ne vere na splošno. Vera pa je lahko zelo širok pojem, in ne nujno samo nekaj, kar je omejeno z religijo.[/quote]
o religiji nikoli ne razpravljam, ker je pojem religije navadna izmišljotina, prevara Uma, obstaja zgolj in samo Vera v enega Boga…..zakaj ateizem ne more obstajat? ker obstaja Bog….in le ta zsvojim obstojom dokazuje neobstoj ne-vere….pri ljudeh, ki se okličejo za ateiste gre zgolj za samoprevaro Uma…le ta jih z svojo prjekcijo materialnega sveta zavede v nekritično razmišljanje, ki ga v celoti prepustijo v upravljanje fizičnemu umu…in tu se gre z zaslepljenost..srca, ki je najhujša oblika zaslepljenosti človeka…[/quote]

Pa kljub vsemu je to le tvoje prepričanje.

o religiji nikoli ne razpravljam, ker je pojem religije navadna izmišljotina, prevara Uma, obstaja zgolj in samo Vera v enega Boga…..zakaj ateizem ne more obstajat? ker obstaja Bog….in le ta zsvojim obstojom dokazuje neobstoj ne-vere….pri ljudeh, ki se okličejo za ateiste gre zgolj za samoprevaro Uma…le ta jih z svojo prjekcijo materialnega sveta zavede v nekritično razmišljanje, ki ga v celoti prepustijo v upravljanje fizičnemu umu…in tu se gre z zaslepljenost..srca, ki je najhujša oblika zaslepljenosti človeka…[/quote]

Poglej samo 1 stvar je treba razčistit pa je vse jasno

Predstavi dokaze o obstoju BOGA!

Če jih ne moreš ali ne želiš potem ni dokazov in je to vse eno fanatično drkanje na nekaj kar ne obstaja!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

prvič da nekaj razumeš, čestitam[/quote]
Iz tvoje bedne perspektive ne moreš videti tistega kar vidim jaz! Niti velika začetnica ti ne gre.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

jah boom, ti tako praviš, in kaj zdaj? namesto da meni oprokeaš in iščez dokaze proti , zakaj ne greš na pot?
ti matkič pa, sam si poišči dokaze, naj jaz podpiram tvojo lenobo? vsakdo ima to zmožnost v sebi…treba se je samo odločiti …se razgraditi in se na novo skup sestaviti…..to je proces ki traja leta….in vsakdo se mora sam skozi to prebiti…..zato pa imate svobodno voljo, zato imate vse pred sabo, vse vam je dano…sam ročico je potrebno stegnit…jaz pač nisem tisti ki vam bo kazal pot….Bog je tisti….ampak morate biti odprti, dojemljivi, čuječi in predvsem zavreči vsa nekoristna prpričanja…tudi tista ki so vas jih učili v RKC- kot religijo…

aha jaaa.. dokazi v sebi ja…. bahahahahahha

dobra fora ja…. pokaži kaj oprijemljivega…. kaj posnetega s kamero….

fak no kere neumnosti ti trosiš ej…

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Če jih ne moreš ali ne želiš potem ni dokazov in je to vse eno fanatično drkanje na nekaj kar ne obstaja![/quote]Ko bi predstavil dokaze ne bi več veroval ampak bi vedel, in pri veri gre za verovanje in ne za vedenje.

aha jaaa.. dokazi v sebi ja…. bahahahahahha

dobra fora ja…. pokaži kaj oprijemljivega…. kaj posnetega s kamero….

fak no kere neumnosti ti trosiš ej…[/quote]
pri nas na zadružnem plot je včasih pisalo pizda…..pa to ni pomenilo da lahk zdaj plot nategnem..tok o tem kaj je orpijemljivo

Jaz ti prav nič ne oporekam za razliko od tebe, ki si se z gornjo izjavo postavil v polje absolutnega jaz-imam-prav in ne dovoliš drugačnih prepričanj. Še manj iščem dokaze proti. Je pa vsak dokaz, če to je, dobrodošel, naj bo za ali proti.

Glede obstoja Boga mi je pa pravzaprav vseeno ali obstaja ali pa tudi ne. Če se bo pa kdaj izkazalo, da obstaja, zna biti, da bodo še najbolj presenečeni ali šokirani prav verniki – zaradi lastnih predstav in prepričanj.

Jaz ti prav nič ne oporekam za razliko od tebe, ki si se z gornjo izjavo postavil v polje absolutnega jaz-imam-prav in ne dovoliš drugačnih prepričanj. Še manj iščem dokaze proti. Je pa vsak dokaz, če to je, dobrodošel, naj bo za ali proti.

Glede obstoja Boga mi je pa pravzaprav vseeno ali obstaja ali pa tudi ne. Če se bo pa kdaj izkazalo, da obstaja, zna biti, da bodo še najbolj presenečeni ali šokirani prav verniki – zaradi lastnih predstav in prepričanj.[/quote]
saj se nikamor drugam ne morem postavit, razumeš?
ti si z svojo trditvijo zgolj špekulant, ki se gre Pascalovo stavo… jaz na drugem polu pa nimam več nobenih lastnih predstav in prepričanj..zgolj in samo eno in edino resnico…in to je Bog…od te točke naprej je vse ostalo nepomebno,:)

Glede obstoja Boga mi je pa pravzaprav vseeno ali obstaja ali pa tudi ne. Če se bo pa kdaj izkazalo, da obstaja, zna biti, da bodo še najbolj presenečeni ali šokirani prav verniki – zaradi lastnih predstav in prepričanj.[/quote]Mogoče zgolj obstaja nekdo, ki je v resnici nekoliko drugačen kot pa učijo religije po svetu.
65tisoč let nazaj imamo vsi zemljani istega očeta….. dokazano z genskimi testi.
A mu je bilo ime Adam? 🙂

Če jih ne moreš ali ne želiš potem ni dokazov in je to vse eno fanatično drkanje na nekaj kar ne obstaja![/quote]

Po sumerskih prepričanjih mora imeti vse kar obstaja neko ime ali z drugimi besedami: stvar, ki imena nima, je iluzija, tudi če jo lahko vidiš in otipaš. Prepričanje je seveda po vseh zakonih fizike napačno. Če dokazov o nečem (še) ni, ni nujno da to tudi ne obstaja. Črne luknje in t.im. temna snov sta tipična primera.

Glede obstoja Boga mi je pa pravzaprav vseeno ali obstaja ali pa tudi ne. Če se bo pa kdaj izkazalo, da obstaja, zna biti, da bodo še najbolj presenečeni ali šokirani prav verniki – zaradi lastnih predstav in prepričanj.[/quote]Mogoče zgolj obstaja nekdo, ki je v resnici nekoliko drugačen kot pa učijo religije po svetu.
A mu je bilo ime Adam? :)[/quote]
po moje mu je bilo ime nm-3w…on je kar naprej jebal matere itd)))do spreobrnitve seveda)) zdaj je bolj pobožen kot frančišek))

Če so bile mame različne, potem bi morala biti monogamija smrtni greh :-))

Mogoče zgolj obstaja nekdo, ki je v resnici nekoliko drugačen kot pa učijo religije po svetu.

Če so bile mame različne, potem bi morala biti monogamija smrtni greh :-))[/quote]“Dokazovanje mame” se lahko dokaže po mitohondrijski dnk, lahko, da se je kdo ukvarjal tudi s tem. Ne bi vedel.

Drgač pa jaz včasih komaj z eno shajam, si ne predstavljam dveh ali več z mano pod eno streho…. 🙂

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Če jih ne moreš ali ne želiš potem ni dokazov in je to vse eno fanatično drkanje na nekaj kar ne obstaja![/quote]

Po sumerskih prepričanjih mora imeti vse kar obstaja neko ime ali z drugimi besedami: stvar, ki imena nima, je iluzija, tudi če jo lahko vidiš in otipaš. Prepričanje je seveda po vseh zakonih fizike napačno. Če dokazov o nečem (še) ni, ni nujno da to tudi ne obstaja. Črne luknje in t.im. temna snov sta tipična primera.[/quote]

se absolutno strinjam…. ampak če dokazov da nekaj obstaja NI resda ni nujno da NE obstaja ni pa tudi NUJNO da obstaja kajne?

Po vseh zemeljskih dokazovanjih pa je tako, da dokler nekaj ne DOKAZES pac velja kot sivo zadevo bolj ali manj verjetno ali pa tudi NEVERJETNO… in bog spada med te slednje.

Če so bile mame različne, potem bi morala biti monogamija smrtni greh :-))[/quote]“Dokazovanje mame” se lahko dokaže po mitohondrijski dnk, lahko, da se je kdo ukvarjal tudi s tem. Ne bi vedel.

Drgač pa jaz včasih komaj z eno shajam, si ne predstavljam dveh ali več z mano pod eno streho…. :)[/quote]

in kje piše, da jih moraš vzet pod streho? Daj se no malo zgleduj po Vsemogočnem. :-))))

“Dokazovanje mame” se lahko dokaže po mitohondrijski dnk, lahko, da se je kdo ukvarjal tudi s tem. Ne bi vedel.

Drgač pa jaz včasih komaj z eno shajam, si ne predstavljam dveh ali več z mano pod eno streho…. :)[/quote]

in kje piše, da jih moraš vzet pod streho? Daj se no malo zgleduj po Vsemogočnem. :-))))[/quote]Ih saj se mi je zdelo, da se boš ob to obregnil ampak meni se vseeno smilijo, da bi v takem dežju kot je danes zmrzovale premočene pod kapjo, pred mojimi vrati…. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Če je človek bil priča posiljevanju s strani vernikov ali v imenu takšne in drugačne religije, ki se v svojih dejanjih zgovarja na boga, potem bi bilo nerealno pričakovati, da oseba veruje v boga ali v nek drugi pojem, ki ga doživlja kot zlo in vir nasilja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close