tečaj za potapljanje
Živjo, septembra grem na dopust v Egipt in me prijatelji prepičujejo, če sem tam, naj se grem še potapljati. Stara sem 44 let in me je strah. Zato sprašujem koliko od vas se jih potaplja. In če poveste kaj več o tem.
Seveda bi šla prej na tečaj, samo bi vseeno rada izvedela kaj več, kateri tečaji so dobri in kaj se na njih naučiš.
špela
Ja to ti lahko pa kar jaz odgovorim.
http://www.plavutka.com/index/sl/0/17/0/0/0/0/zacetni-potaplja%C5%A1ki-tecaj.html
Tole društvo je odilično, rpedvsem zaradi inštruktorjev. Kajti vse je odvisno od inštruktorja, vsi te vse naučijo, važno paje, da te dobro naučijo. Še bolj pa je važno, kako zate skrbijo med potopom. veliko jih je, ko učence kar pustijo, treba je biti pozoren saj je največji podvodni sovrašnik, ravno strah in panika, zato le pojdi in se nič ne boj.
peter in Aleš obvladata.
Pirmož
No ja, nisem še član, bi pa bilo lepo, da ib bil, sta me pa učila Peter in Aleš zato lahko povem iz prve roke, da sta dobra, pa ne samo onadva, bistvo je, da znata naučiti.
če pa naredim še malo reklame, pa imajo tudi tečaj za čoln, VHF – radio, če pa si iz LJ, pa vse pri njih dobiš in to še zelo poceni.
Primož
Scuba, kaj naj rečem, dobra ideja ni kaj.
špela, ti pa se nič ne boj. Najprej narediš prvi začetni tečaj, kjer se naučišosnove fizika, spoznaš z opremo in poiskusiš v bazenu. potapljaš se s to licenco do 18 m, to je dovolj za Egipt, bistvo pa je, da znaš upravljati z opremo, da plavaš pod vodo brez maske, da izprazniš vodo iz maske pod vodo, da znaš uravnavati plovnost pod vodo, to pomeni, da znaš uravnavati količino zraka, ki te drži nad tlemi, da lhako v miru ogleduješ podvodni svet, da ne ružiš skoz po tleh in dvigaš pesek in mulj, ker drugače nimaš nič od potopa, pa še uničuješ podvodni svet.
prevsem osnove za zbijanje strahu in paničarjenja pod vodo, vedno pa moraš iti pod vodo z Buddyjem, topomeni partnerjem, nikoli sam in tako drug na drugega pazita, zato se naučiš gledati na manometer, da veš koliko imaš zraka v jeklenki, da veš, kdaj moraš na površje in kaj storiti, če ti zmanjka zraka ali partnerju, da lahko skupaj prideta ven.
vse pa uravnavaš z jopišem, ki ga napihuješ in prazniš z zrakom, tako, da se z jopičom,neoprenom in utežmi , če je jopič napihnen ne moreš potopiti.
najprej je torej teorija, en dan od 5 do 9 zvečer, drug dan pa že na bazen, tretji dan spet teorija, na koncu izpit in na bazen opraviti vse vaje, potem pa v orje ali pa v jezero narediti vaje in narediti en potom do 18 m.
in verjemi, ni neumen tečaj, ogromno se naučiš tudi tako v življenju koristnih in praktičnih reči, ki ti vedno prav pridejo.
upam,da bo to dovolj, ker moram it.
primož
Ja in Peter poleg potapljanja obvlada tudi računalnike, kajne :)))))))))[/quote]
Točno tako, sva se takoj ujela v debati :-))
Ga poznaš potapljaško ali kako drugače?
Primož
Ja in Peter poleg potapljanja obvlada tudi računalnike, kajne :)))))))))[/quote]
Primož[/quote]
Se ne potapljamo. Smo pa kupili neporenski trak za masko pri njem. Njegova žena je nečakinja bivšega šefa, Peter in moj mož pa sodelujeta kar se računalnikov tiče….
Svet je majhen – v virtuali pa še manjši :)))))
Primož[/quote]
Se ne potapljamo. Smo pa kupili neporenski trak za masko pri njem. Njegova žena je nečakinja bivšega šefa, Peter in moj mož pa sodelujeta kar se računalnikov tiče….
Svet je majhen – v virtuali pa še manjši :)))))[/quote]
Res je majhna tale SLOvenija. Moram pa rečt, da sta oba zelo fejst in simpatična. Zato pa sem naredil reklamo.
primož
Pozdravljena, špela.
Kako je s tvojim potapljaškim tečajem? So te dopisovalci prepričali, da se splača tečaj opraviti pred dopustom?
V našem potapljaškem centru imamo začetni potapljaški tečaj 7.-10.avgusta. Več o poteku tečaja na naši spletni strani http://www.plavutka.com/index/sl/0/17/124/0/zacetni-potapljaski-tecaj.html
Vabljeni, da se nam pridružite, ne bo vam žal. Naši inštruktorji se zares potrudijo in tečaji potekajo v manjših, bolj osebnih skupinah.
Sicer pa več lahko pove Primož, ki je pri nas opravil začetni in nadaljevalni potapljaški tečaj in kolikor vidim, je zelo zadovoljen, saj nam že dela reklamo.
Forum je zaprt za komentiranje.