tečaj pečenja
Čeprav sem že dolgo gospodinja moram priznati, da zelo, zelo redko pečem. Zadnjič sem vzela en recept iz tega foruma in so mi ratali taki piškoti, da so bili samo za v smeti. Saj se nisem dosti sekirala, ampak škoda mi je 2 ur, ki sem jih porabila in ni bilo nič. In to samo zato, ker ni pisalo kako dolgo se peče. Torej, ali mogoče katera ve, kje bi bil kakšen tečaj pečenja peciva in piškotov. Pa bi šle obe s hčerko, ker se ona nima kje naučit. Sicer pa je moja mama res veliko pekla in njena tudi, ampak mi je vse to doživljensko priskutila. No, ne čisto. Zdaj pri 40 letih bi tudi jaz rada kaj znala, ampak mame pa ne želim spraševat.
17.10. imaš tečaj peke drobnega peciva pri Sv. Jožefu v Celju (telefon 03 492 65 10. Stane 4000 SIT. Goljat ima svoje tečaje v Škofji Loki, poglej na njegovo spletno stran pod tečaje za gospodinje (jaz sem bila pri njem na poticah, v redu), stane 8000 SIT. 27.10. ima tečaj za kosovno pecivo.
Ne vem, od kje si, veliko tečajev organizirajo nune, samo tam je čakalna doba tudi nekaj let…
Joj, joj, Janček1. Pozabi na svojo kaprico in lepo vprašaj mamo. Koliko vprašanj je ostalo neizrečenih in neodgovorjenih boš spoznala šele, ko mame ne boš več mogla spraševati. Dotlej pa izkoristi, da se lahko zastonj in kadarkoli naučiš, pa še mama se bo posvetila samo tebi, ne pa še skupini tečajnikov. Čeprav pri Goljatu je res kuuuul.
Lp
V tvojem primeru bo tečaj za začetek res v redu. Zase lahko rečem, da se doma tudi nisem naučila nič od tega, ker mama ni pekla peciva (no, razen jabolčnega štrudla). Vse sem se naučila iz knjig in predvsem s tega foruma, pa tudi Kulinarike. Res pa je, da ga redno spremljam vsa leta, tako mi je nekaj že moralo ostati, mar ne :-)) Stvari sem se kar lotila, si vestno zapisovala, da nisem ponavljala istih napak (temveč vedno nove, hehe), predvsem pa se nisem pustila odgnati, ko so domači vihali nosove. Naslednji teden jih je za kazen doletela ponovitev enake sladice :-))
Vidim, da se tudi ti ne pustiš odgnati. Kar naprej !
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.