Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Tečaj, izobraževanje – dodatni zaslužek

Tečaj, izobraževanje – dodatni zaslužek

Ima kdo kako idejo in seveda izkušnje glede raznih usposabljanj, tečajev s pomočjo katerih bi se dalo potem kaj zaslužiti?

tečaj masaže – to se dokaj enostavno naredi, se mi pa zdi, da je teh maserjev na vsakem koraku že polno tako, da ni več neka tržna niša? Ima kdo izkušnje, se da kaj zaslužiti ali bolj švoh?

lokalni turistični vodnik – jaz tole sicer imam, ampak na našem koncu ni nobenega zaslužka, ker preprosto ni takih vodenj; verjetno se pa da kaj zaslužit v bolj turističnih območjih?

turistični vodnik – ima kdo s tem izkušnje?

jamski vodnik – kaj pa s tem? Tečaj, izpit sta dokaj poceni in hitro prideš do ustrezne licence. Tu bi se dalo kaj zaslužit.

CNC, varjenje in podobne reči – to pa verjetno rabiš kar konkretno izobraževanje?

Z masažo se da lepo zaslužiti, sploh če kvalitetno delaš, stranke ves čas prihajajo- tako stare kot nove, po priporočilu starih. Nikoli ne bo dovolj maserjev. Te pa mora to delo res veseliti in dobro se moraš izpiliti v tem. En tečaj sploh ni dovolj, niti približno. To je le pikica na i.

LTuristični vodnik je lepo biti, a moraš biti zgovoren, dosegljiv in na voljo kadarkoli, predvsem pa raziskovalnega duha. Ko jih navdušiš z zgodbami, ki jih doživeto predstaviš, so tvoji in imaš priporočila za naprej. Jaz imam svojo stran, kot eno odprto knjigo pohval in pripomb z anketico, pa so zaenkrat bili vsi navdušeni. Mora te veseliti delo z ljudmi in ti biti užitek klepetati z neznanci. Se pa lahko ogromno naučiš od njih in tudi izpopolniš svoje vodenje, če znaš poslušati in slišati kaj želijo, kaj jih zanima. Ni pa to stalna služba, da lahko delaš samo to, no vsaj meni zaenkrat ni uspelo. Se pa lepo zasluži.

Malo tu, malo tam in si nabereš tisto plačo, imaš pa svobodo in si urnik izbereš manj ali več sam oz je nestalen, nisi kot kura zaprta v 4 stene 8 ur. Meni to ogromno pomeni. Imam še tečaje – online in offline, pa pridelujem in izdelujem svoje izdelke. Včasih tudi povarvam otroke in organiziram delavnice ter poletni kamp za njih, letos ko bo upajmo teh scen s kovidom konec, imam še večje načrte za zaslužek. Predvsem sledi temu kaj ljudje potrebujejo in poišči kaj od tega ti znaš in zmoreš dostaviti, ne pa poklic.

O, hvala za ta zapis. Je za razmisliti.

Jaz sem razmišljala kaj bi, ker se lahko zgodi, da bom v prihodnje imela samo polovični delovni čas (beri: plača ne bo niti za položnice) ali pa celo, da bom par mesecev brez službe. Pa se želim malce pripravit na to.

Iz kje pa si?

Iz Hrastnika.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close