tečaj evra v bolgariji?
Forum je zaprt za komentiranje.
Splash › Forum › Potovanja.Over.Net › Kam in kako na počitnice › tečaj evra v bolgariji?
zanima me, kaksn je menjalni tečaj evra v bolgariji. 1:2, al vec, al manj?
hvala!
Če imaš srečo, res lahko dobiš za 1 EUR 2 leva, vendar je pogosteje razmerje 1:1,91-1,95
MENJAJ V HOTELUUU!
V našem hotelu tečaj ni bil najbolj ugoden (1:1,85), zato smo menjavali denar v bližnji menjalnici v hotelskem naselju.
na kaj moraš biti pozoren pri menjavi v menjalnici? saj piše kateri je nakupni, kater pa prodajni tečaj, potem si pa sam zračunaš kok moras dobit., ane?
Pogosto imajo različne tečaje. Na panoju pred menjalnico je npr. 1:1,91, v sami menjalnici pa je 1:1,19. To pa je že razlika. Zelo veliko je tudi ljudi na ulici, ki ti ponujajo menjavo 1:2, vendar lahko na koncu ostaneš brez EUR-ov in levov.
sej potem je najbolj varno menjat v banki? ce jo najdes, al te tud tam nategujejo?:)
Pa saj ni tako hudo. Samo pazljiv moraš biti, pa je vse o.k. Jaz nimam niti ene slabe izkušnje!
O tem sem že pisala. Najvarneje je v bankah, moraš pa bit pozorna ker je ponekod ( Nessebar ) zamenjano nakupni in prodajni tečaj. To te lahko zelooo zavede. Se je zgodilo znanki – smo šli skupaj raziskovat Nessebar.
Pa ne obremenjuj se toliko in raje uživaj v lepotah, ki te čakajo.
Iz Bolgarije imam same dobre izkušnje, denar pa sem dvigovala na bankomatih z BA kartico, ker nisem hotela s seboj nositi gotovine. Za rezervo sem imela Eurocard, ampak ni bilo nikoli problema. Tečaj je bil pač uraden, plačala sem seveda provizijo. To je gotovo najbolj udobna možnost.
okrog 1.9 leva za 1 €
Forum je zaprt za komentiranje.