Tattoo-ji
Kaj pa, če si ga da narediti potem, ko je že bila pregledana? :)))[/quote]
Potem pa si bom rekel, da je pač bila napačna odločitev. 🙂
Če bi res bil tako majhen, da ne bi vedel, če se gre za znamenje ali tatoo in če je v vseh ostalih okvirjih sanjska, potem bi še imela možnost.
Drugače pa bi me motilo, ker so mi tatoo-ji odvratni.
imaš prav, samo mislim, da nihče, tudi ti, ne more ugotoviti, katera oseba ima tatu in katera ne (ne, da bi jo vprašal:)). “tetoviranci” smo si različni kot dan in noč.
hipotetično: spoznaš dečvo, fletno, oh in sploh, vse štima. ima pa mini tatu, na bolj skritem mestu (recimo 1cm2 na gležnju), ki ga je naredila v efektu v mladosti. vizualno super, inteligenca na višku, uredu služba (recimo kot tajnica), naredila gimnazijo + faks/višja/visoka šola, družina dobro situirana, rekreativna športnica…bla bla bla. uglavnem, super se ti zdi (zdi se ti tudi, da nima tatuja, čeprav je nisi vprašal). ali je to prvo vprašanje, ki ga postaviš bodoči ge. Robi? potem pride poletje oz. se začneta bolj poglobljeno spoznavati 🙂 – ti pa tega v prvo ne opaziš, ker ni tatu na takem mestu, da bi ga takoj opazil. ko pa ga opaziš,:bi takoj prekinil z njo, čeprav je sanjska ženska zate(razen tatuja)?[/quote]
zato pa hvala bogu obstajajo laserji, za odstranitev…. in ce bi bila ona res oh in sploh, in kot tudi sam poves, ga je naredila v afektu mladosti(=neumnost), bi ga ze sama dala prej odstraniti…. ce ga pa ni, pa nikakor ni oh in sploh…
se pa strinjam, da ne mores vse 100% kategorizirat; sigurno obstajajo relativno normalni motoristi, ki jim je pac uzitek voziti motor – ce pa le te hodijo na moto-zbore so avtomatsko pac pripadniki nekega nizjega sloja druzbe – o tem ni debate – to je potreba po premitivnemu obnasanju
enako velja za tattooje – v mladosti smo vsi poceli marsikaj – trajne posledice (semi-trajne) je pa potrebno cimprej odstraniti – kajti hoces noces, te zaznamujejo..
kar se tice delavskega razreda – to je 80% populacije, ali celo vec… s tem ni nic narobe, je pa res, da vecina zensk zeli temu uiti – in si poiskati partnerja, ki ni iz tega sloja…. tam pa nastanejo tezave, glede na njeno obnasanje (tattooji so tudi del obnasanja)….. seveda pa moski (sem sam tudi taksen) radi okusijo marsikaj…ne pa za stalno.
V moji firmi oseba ki ima viden tattoo, nima nobene moznosti, da dobi sluzbo – in ja, jaz jih vprasam marsikaj, med drugim tudi ali imajo tattoo (ki bi se kadarkoli lahko videl seveda)
Joj, s kakšnimi se eni obremenjujete… pa vse to zaradi enega tatujčka.:)
p.s.
Mislim, če res postaviš kandidatu za službo to vprašanje je to nezakonito… to pa upam, da veš?:)))[/quote]
marsikaj je nezakonito – pa vseeno to ne pomeni, da vzames osebo, ki je potencialno problematicna… potencial za problematiko so sicer iz socialnega vidika tudi zenske z malimi otroki – zenske, mlade zenske, ki sicer se nimajo otrok ampak niso 100% fokusirane na kariero – pa se marsikaj bi se dalo nasteti, kako je ta filter nastavljen… zal, ampak resnicno
[/quote]
strinjam se, da te tatu zaznamuje, samo ne nujno negativno.
mene ni nihče nikoli postrani gledal, ker imam tatu (dobro, velika večina ljudi tudi ne ve, da ga imam) in bi bila ZELO jezna, če bi bila zaradi tega diskriminirana ali stigmatizirana.
jaz osebno ne bi nikoli dala odstranit tatuja, ker je del mene, del moje osebnosti. (pa nikakor nisem tipična tetoviranka, kakršno imate verjetno v glavi). to je pač okrasek telesa (trajen, zato je treba zelo premislit prej), prav tako kot pobarvani lasje, make up, povečane prsi, piersing (s tem mislim, tudi navadne luknjice v ušesih!)…. s tem pa nimate težav?
še nekaj: tetovirane obrvi (zaradi redkih dlak) ali tetovirane ustnice (namesto šminke vsak dan). je to sprejemljivo? -to izgleda naravno (vsaj naj bi, nisem še videla)
Joj, s kakšnimi se eni obremenjujete… pa vse to zaradi enega tatujčka.:)
p.s.
Mislim, če res postaviš kandidatu za službo to vprašanje je to nezakonito… to pa upam, da veš?:)))[/quote]
marsikaj je nezakonito – pa vseeno to ne pomeni, da vzames osebo, ki je potencialno problematicna… potencial za problematiko so sicer iz socialnega vidika tudi zenske z malimi otroki – zenske, mlade zenske, ki sicer se nimajo otrok ampak niso 100% fokusirane na kariero – pa se marsikaj bi se dalo nasteti, kako je ta filter nastavljen… zal, ampak resnicno[/quote]
Vse to je že res. Ampak res pa še nisem slišala, da bi kateri zaposlovalec vprašal kandidata/kandidatko, če ima kje slučajno kak tatu, ki bi bi eventualno lahko bil kdaj viden (npr. ko pritisne huda vročina :)))
marsikaj je nezakonito – pa vseeno to ne pomeni, da vzames osebo, ki je potencialno problematicna… potencial za problematiko so sicer iz socialnega vidika tudi zenske z malimi otroki – zenske, mlade zenske, ki sicer se nimajo otrok ampak niso 100% fokusirane na kariero – pa se marsikaj bi se dalo nasteti, kako je ta filter nastavljen… zal, ampak resnicno[/quote]
Vse to je že res. Ampak res pa še nisem slišala, da bi kateri zaposlovalec vprašal kandidata/kandidatko, če ima kje slučajno kak tatu, ki bi bi eventualno lahko bil kdaj viden (npr. ko pritisne huda vročina :)))[/quote]
Jah, poleg tega, da ne moreš biti v službi v kavbojkah, brez najlonk v krilu, s spredaj odprtimi sandali… ja, tudi take službe so, kjer pač nisi v službi, če imaš tatoo.
Vse to je že res. Ampak res pa še nisem slišala, da bi kateri zaposlovalec vprašal kandidata/kandidatko, če ima kje slučajno kak tatu, ki bi bi eventualno lahko bil kdaj viden (npr. ko pritisne huda vročina :)))[/quote]
Jah, poleg tega, da ne moreš biti v službi v kavbojkah, brez najlonk v krilu, s spredaj odprtimi sandali… ja, tudi take službe so, kjer pač nisi v službi, če imaš tatoo.[/quote]
mislim, da se vsi lahko strinjamo, da taksne sluzbe ne zazvemajo zenske iz delavskega razreda
Jah, poleg tega, da ne moreš biti v službi v kavbojkah, brez najlonk v krilu, s spredaj odprtimi sandali… ja, tudi take službe so, kjer pač nisi v službi, če imaš tatoo.[/quote]
mislim, da se vsi lahko strinjamo, da taksne sluzbe ne zazvemajo zenske iz delavskega razreda[/quote]
Se ne morem strinjati.
Takšne službe zavzemajo izobražene in sposobne ženske. In takšne ženske tudi razumejo, da vse kaprice pač niso odraz močne hrbtenice.
Japkica, to mi je vse jasno, da imaš v določenih službah pač postvljena določena pravila tudi glede oblačenja. Ampak jaz pišem o tem, da nisem še nikoli slišala, da bi kakšen zaposlovalec kandidata/kandidatko ob razgovoru za službo vprašal o tem, ali ima mogoče na sebi kak tatujček :)) to me zanima.:)))
lahko vprašam, katere službe so to, ko ženska ne sme biti v kavbojkah, s krilom mora nositi najlonke, ne sme nositi odprtih sandalov IN jih ne opravlja nobena ženska iz delavskega razreda?
jaz se niti slučajno ne spomnim take službe!
pa a vi tatuje povezujete z delavskim razredom? eno ne more brez drugega?
lahko vprašam, katere službe so to, ko ženska ne sme biti v kavbojkah, s krilom mora nositi najlonke, ne sme nositi odprtih sandalov IN jih ne opravlja nobena ženska iz delavskega razreda?
pa a vi tatuje povezujete z delavskim razredom? eno ne more brez drugega?[/quote]
Glede na to, da ne veš kakšne službo imajo takšne zahteve – mi je jasno, kakšno delo ti opravljaš, če seveda delaš.
Moje osebno mnenje je, da na marsikatero situacijo lahko pogledamo tudi drugače, če se skušamo z razmerami v njej poistovetiti.
Če npr. moj oče en dan ni govoril z mano, ko sem si v svoji mladosti dala trajno in si potem vzel pravico,da mi je še tri dni razlagal o kvarnih učinkih tega preparata na lase – sem postopek ponovila tudi kasneje. Je pač potreboval za to, da se z mojim izgledom sprijazni, nekoliko več časa.
Kasneje sem pri svojem usmerjanju otrok uporabila druge besede: če v neki sredini izstopaš s svojim imidžem (v katerokoli smer) lahko pričakuješ, da boš imel težave s tistimi, ki ga ne bodo sprejemali oz. si vzeli pravico, da ti posledično grenijo življenje tudi na drugih področjih (ne le z ignoranco, lahko tudi s tem, da ne bodo upoštevali tvojih siceršnjih sposobnosti in značajnih lastnosti). Naj bodo to sošolci, učitelji, sodelavci, delodajalci, … A vendarle nismo kopije drug drugega in dobro se je vprašati, kaj je tisto, kar pa TI ceniš pri drugih in to izpostavljati.
Zato: nastavljanja filtrov (naj bodo še tako resnični) se radi poslužujejo tisti, ki imajo (lahko le trenutno) moč in oblast. Iz svojih izkušenj formirajo selekcijo in se ne obremenjujejo, če se kdaj kasneje izkaže, da je bila preozka, da so skozi predvidevanja in nefleksibilna načela spregledali marsikaj dobrega. V bistvu jih niso zanimali ljudje.
Kar daješ, dobiš nazaj. Koliko pa lahko vplivaš na druge (predvsem pa s kakšno pravico), ti največkrat pokažejo lastni otroci. Več, ko jih imaš, z večimi različnimi situacijami se srečuješ. Verjemite, efektivna življenjska šola iz preprostega razloga: ker jih imaš rad.
pa a vi tatuje povezujete z delavskim razredom? eno ne more brez drugega?[/quote]
Glede na to, da ne veš kakšne službo imajo takšne zahteve – mi je jasno, kakšno delo ti opravljaš, če seveda delaš.[/quote]
pa mi TI povej, katere so takšne službe! jaz se res nobene ne spomnim!
Se zelo strinjam. Saj je zelo podobno tudi pri partnerju, če ga imaš res rad. Če ga nimaš, “bežiš” (se prepriraš, umikaš) od njega (beri: sebe).
ni hec, je zelo resnicno…. in mislim, da se ti tega tudi zavedas 🙂
pa sej ni nic narobe s tem, nekatere zenske so pac lahke, in hvala bogu, da je tako – jaz osebno absolutno ne maram tatujev, sem jih pa ze ene par taksnih nad ritko dobro posprical, in ja, mi je pasalo – pri zenskah, ki so pac bile lahke, in sem izkoristil priloznost….celo zanimivo mi je bilo, kakko se tetovaža “zasveti” ko svojo ejakulacijo po njej razmazes 🙂
pa da se razumemo – rad imam lahke zenske, vec ko jih je, raje jih imam 🙂
tele tvoje lahke so verjetno prej izjema kot pravilo. greva lahko stavit pa napiševa anketo, če so tetovirane ženske res lahke. je velikost tatuja in oblika tudi pomembna pri številu moških, ali je to pomembno samo pri tem, kakšne položaje ima ženska najraje? ali kaj tretjega?
pa tetovirani moški? so potem tudi oni “lahki” ali jebači ali so pedri potem?
Tashq, raje povej kakšne so tvoje izkušnje z moškimi, boš bolj uspešna. Jih je težko dobit ali samo tatoo pokažeš, pa so že na tebi? :))
Forum je zaprt za komentiranje.