Najdi forum

Tatarc

oj,
help, koliko časa je užiten tatarc.
Od dneva, ko je bil kupljen v trgovini pa max je …. ? dni.
hvala.
lp

3 dni, vec ne..

Če so se jemale porcije samo posamezno, ostalo pa hranilo v hladilniku (v zaprti posodi) potem tudi do 5 dni, če pa je bil tatarc na mizi (na toplem) cel dan, potem že drugi dan ni več užiten.

Lp, Ela S

ps: raje stran vrži, kot da premišljuješ ali je užitno – posledice so hude, če si se zmotila v datumu

Mogoče bi ga prepekla z drugim mletim mesom in naredila omako za testenine?

ni čudno, da je toliko ljudi na bolniški

Hja, tukaj sem pa tudi jaz kar skeptična. Nekako vedno dvomim da je tatarski biftek, ki ga prodajajo postrežno čisto svež. Zato ga pojemo takoj ko pride iz trgovine. Niti naslednji dan se ga več ne pritaknemo.

Nekako se držim načela kot pravi Ela – če bi morala razmisliti ali je še dobro ali ne – ne hvala. Raje vržem. Sicer redko, ker hrane načeloma ne kupujem na zalogo.

Jaz sem ga na silvestrovo naredila sama (zmel ga je mesar ob dveh popoldne pred mano). Jedli smo ga pa še v ponedeljek. Seveda je bil ves čas v hladilniku v dobro zaprti posodi (razen tistih 10 min, ko smo ga jedli). Bil je dober in je še vedno lepo dišal. Sem ga pa potem še eno žlico dala psu, ker si ga več nisem upala spravljat. Pri takih stvareh raje pes, kot jaz.

Načeloma se vzdržim komentarjev ampak tega pa moram napisati. Da bi dala psu pikanten tatarski biftek? Zakaj vendar mislite da je za psa še dobro če ni več za vas??? Načeloma psi naj ne bi jedli naše hrane, pa jo seveda tudi naša psička kdaj dobi. Kakšen košček perutnine, govejo kost za oglodati. Nikdar nič kar je bilo začinjeno. Saj ne rečem da ne bi pojedla, verjetno z veseljem, ampak takšne stvari po mojem skromnem mnenju res niso za pse.

Jap sonce, močno se strinjam s tabo!

Oprosti, sonce, a moj tatarc ni bil tako močno začinjen, da bi ena žlica pomešana med ostalo hrano lahko psu škodila. Prav tako ni bil pokvarjen, saj smo ga mi tudi takrat jedli. Kolikor nam je po večerji ostalo, je romalo naravnost v pasjo skledo in ne šele naslednji dan. Sicer pa naš pes zelo rad poje ostanke naše hrane. Včasih jo gre ukrast celo sosedovim kokošim. Kako naj mu pa to preprečim? Je pa mešanček, ki ni občutljiv kot čistokrvni psi. Kaj pa vsi tisti psi, ki jedo samo ostanke človeške hrane in ne nekih pasjih konzerv ter briketov? Res da ta tema ne spada sem, a vseeno.

“zmotil” me je stavek pri “pri taksnih stvareh raje pes kot jaz”. Verjetno sploh nisi tako mislila kot sem jaz prebrala. O ukradenih uzitkih ne gre izgubljati besed – tudi nasa psicka bi sunila boga in pol ce bi imela priliko (dobro da je nizke rasti). Po moje ne gre zato, da bi bili cistokrvni psi pa bolj obcutljivi, gre mogoce bolj za podaljsanje zivljenjske dobe (samo na to pa zal ne vpliva samo prehrana) oz mogoce za bolj kvalitetno pasje zivljenje. Kar pa sploh po drugi strani ni garancija da bo pes dlje casa delal druzbo lastnikom – lahko ga ze jutri podre avto.
Kot receno – prebralo se je tako, kot da vse ostanke ki zate niso vec uporabni zmecete psu. Gotovo temu ni tako. Mi pa gredo lasje pokonci ob “pasjeljubcih”, ki imajo pse na ketnah, futrajo jim pa ostanke iz mize. Niti toliko ni pes vreden da mi kupil hrano primerno zanj. Kar pa ocitno ni primer pri vas – vas pesjanar ima vec kot ocitno dovolj svobode ce se pri sosedovih kurah hodi “na malico” ;-)). Mi je pa hecno, ker namrec nasa psicka ni povohala hrane pri kurah ampak se je raje kar takoj spravila na kuro in jo toliko casa nezno drzala za vrat, dokler je ni kdo resil (kure jasno). Bojda je pa bilo takrat ko se je to zgodilo vedno precej vec jajc v gnezdu. Sok terapija verjetno ;-))
Ne zameri jzst, ampak res se je tako kruto bral tisti stavek. Me veseli da sva razjasnili zadevo.
Pa se nekaj – nasa vedno ko ima priliko ukrade hrano macki. Za tiste brikete bi se pa prodala menda. Ampak vseeno ji ne pustim – ce bi bilo za vse enako bi jih verjetno prodajali v eni vreci ;-))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close