Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Tast bi plačal, ampak

Tast bi plačal, ampak

Tast ima prav, tako bo manj vprašanj ob morebitni ločitvi in kasneje ob dedovanju, če ima tvoj mož sorojence.
Nižji DDV pa velja, tudi če je na računu eno xy ime, kaj pa podjetje, ki montira recimo okna, ve, čigava točno je hiša?

Šele po globokem razmisleku sem prišel do zaključka, da je gospa, ki jo skrbi – kaj za vraga ima tast za bregom – ženička možička, ki mu tast ne verjame (sinu), da je ta pravi dedec in da ta oče (zanjo = tast), ker ve, kakšnega sina ima, ravna tako kot ravna zato, da mu njegova ženička (= snaha) ne izpuli vsega, kar bi lahko imel. Obenem se je hotel tast prepričati, kakšna bo reakcija, če bo postavil pogoje. In dobil je verjetno odgovor, ki mu je potrdil, da je imel prav.
Nič ne bo z ojroti, ker je tast pogruntal s kom se je oženil njegov sin.

Hvala lepa za odgovore, na žalosti mi niso olajšali odločitve.

Torej: moji starši so nama pri kompletni prenovi dali 50.000 evrov. Preprosto dali. To je bilo njihovo darilo, obenem so tudi prepisali te pol hiše, v kateri živiva, name. Meni in možu se je zdelo povsem normalno, da sem napisana kot lastnica jaz, ne pa recimo midva oba, ker so financirali moji starši ter jaz. Zato nima nihče nobene slabe vesti, nobenega občutka dolžnosti, nič. Je pa prav tako dogovorjeno (zgolj ustno), da pri dedovanju deduje moja sestra njihov del hiše, ker jaz sem svoje že dobila – in to mi je super, ker rabim zdaj, ne pa čez 20 let, ko bosta starša pokojna.
Jaz se ne bi zadolževala, če mi nekdo prijazno ponudi darilo. Seveda pa je vse odvisno od odnosov.

No, takole je: tast bo precej vložil v hišo in vidva bosta zato precej laže in lepše živela, je res? Lahko si bosta privoščila vse ostalo, kar si ob kreditu verjetno ne bi mogla.
Hkrati ob ločitvi ne bi dobila pol hiše, ampak recimo samo tretjino (ne vem, koliko je vredna, recimo da je 300 jurjev, torej tretjina je od tasta, dve tretjini od vaju oz. ena tretjina je tvoja).

Če vzameta kredit, bosta 20 ali 30 let ornk stiskala in računala, ali bi si lahko privoščili cele tri tedne morja ali pa vendarle samo dva, stari avti, pri pohištvu bosta morala bit čist skromna in totalno nemoderna, prijatelji ne bodo rekli vau, ko bodo prišli na obisk, ampak se bodo sočutno nasmihali ob opremi iz Ikee.
Samo če se bosta ločila, bo pa tvoje pol hiše in pol kredita 🙂

Težka dilema, res.

Vsi vse gledate samo skozi denar!

DA VAS NI SRAM.

Vsi vi se znajdite v dreku – mater, da vam ne pomagam!!!!

SICER SO PA TUKAJ SAMO ENE OSAMLJENE LOČENKE, ZAMORJENKE, PRASICE….
—————————————————————————————————————

NE OZIRAJ SE NA NJIHOVE NASVETE! NAJ TAST POMAGA, ČE LAHKO. KOMU PA BO?
A bo težko z njemu živet? Pa kam naj gre? Naj da za dom ostarelih?
Pa pisda, a ste družina???

ON danes vam, VI pa njemu čez čas!! A si to zasluži star človek? Oće tvojega moža! A vas je res samo DENAR!!

OJOJ KAM GRE TA SVET!

Jaz tudi ne razumem, zakaj sploh vprašanje. On je dal, in vedet se mora, da je dal on. Halooo? Očitno te pozna in se mora zavarovat.

Je pa res, da si ti ne zaslužiš tega denarja.

Namesto, da bi rekla HVALA in bila hvaležna, boš pa še afne guncala.

Seveda ti odgovori nič ne koristijo, ker niso po tvojem okusu. Nehvaležnica.

Vidim, da so čisto popljuvali tvoje pomisleke… Saj nevoščljivost najbrž nima nič pri tem.
Sama mislim, da kažeš pozitivne lastnosti, ker razmišljaš o posledicah.
Tako veliko darilo spremeni ravnovesje. Vprašanje je, kaj bo tast hotel v zameno. Sedaj ali kdaj v bodočnosti. Kot so eni že izračunali, bi ob ločitvi morala ti iz hiše. Morda bo hotel v starosti bivati pri vas, ko vam ja itak hišo plačal. Morda boste sofinancirali njegov dom za ostarele in vam bo nabijal krivdo, če ne boste 2x na teden na obisku. Morda bo hotel soodločati pri gradnji vaše hiše. Razmisli, kaj se tebi in vama z možem zdi sprejemljivo. Dejstvo je, da darilo obvezuje. To so dokazali številni raziskovalci človekovega vedenja.

Pri nama je tast dal les za rušt pa pomagal je delat.

Ko sva imela bajto pod streho, ven narejeno klet, kmečko sobo in pa kmečko kuhinjo (zgoraj pa nimamo še nič) je lepo spakiral, zapustil svojo ženo (taščo) in se naselil v najini kleti, češ, saj sem pomagal delat pa še les za rušt sem vama dal.

Tako, da on živi v najini bajti že par mesecev, mi2 pa zgoraj še par let ne bova imela narejeno.

Mož pravi, da bo do tedaj, ko bova midva imela tako daleč, da se bova selila, se tast že odselil…
bo ja…malo morgen…samo čakam, da si bo tja navlekel še svojo ljubico..ponorela bom!

Kaj bi šele bilo, če bi nama dal 100.000€ :S

Najin ni dal nič €, ampak je hodil samo pomagat zidat.
Lani je tašča ugotovila, da jo vara in ga je fliknila iz bajte.
Sedaj na podlagi tega “ker nama je pomagal hišo gradit” bivakira pri nama v kleti.
Ker imava spodaj letno kuhinjo, manjšo kopalnico in letno sobo mu je spodaj prav luštno in ne vrjamem da bo kam genil – še več – strah me je, da bo mož od njegove ljubice žensko fliknil iz bajte in se bo še ona naselila v najino klet.

POPIZDUJEM!

Ne jemlji ničesar!
Če bo hotel kaj fizično pomagat lahko, ampak naj se vnaprej zaveda, da je to prostovoljno in da ne prezemata nobenih dolgov moralnih in ne finančnih glede tega!

ne delaj tega, pa tud če plačuješ račune iz groba. Odločita se za tisto kar lahko sama finančno preneseta, v drugem primeru ode ti sorodstvo, denar in hiša. Nikoli mu ne bosta povrnila te “dobre ” usluge.
Meni so pri nakupu stanovanja posodili denar domači, “ker so tako dobri” in čez tri leta zahtevali denar s 50% obrestmi. Denar so sicer dobili, mene pa ne vidijo več. Sicer je to deset let nazaj in takrat, ko sem kupovala stanovanje je zgledalo tudi celo življenje, sedaj pa imam še par mesecev za odplačat in fraj vsega. Pa sem ga kupovala sama, vidva sta pa dva in predvidevam, da oba zaposlena.
Mislim, da imata prevelike oči, za tak denar ki vama ga tast ponuja imata postavljeni dve hiši, razen če je to v centru Ljubljane. Hiše se ne gradijo več v tri štuke za tri generacije ampak so majhne in nizko energijske, ki ti morajo v roku petih let povrniti stroške. Kakšno ogromno bajto sta si pa vidva zamislila si lahko samo predstavljam, če vama samo tast ponuja 100.000,00€.
Zapomi si: vse enkrat mine, ali je pa je odvisno od nas samih.

Gradnja vsake Qurčeve hiše (brez parcele) pride koštat vsaj 100.000 €

Vzami ponujene stroške.

tast se želi zavarovati v primeru da se vidva ločita,v tem primeru ti seveda ne moreš zahtevati delitve na polovico (kar je v takih primerih običajno), težave lahk tud nastanejo ko tast umre in bi lahko kdo od dedičev zahteval ta denar nazaj, ker se je zaradi tega zmanjšala dediščina,..nikjer tud ne navajaš ali morata ta denar vrniti al ne, ker če ga ne, potem gre v tem primeru za darilo in dajta nardit tako, da sicer se naj računi glasijo nanj za denar pa naredite darilno pogodbo, kolikor vem se daril ne more zahtevati nazaj..skratka na tvojem mestu mu ne bi slepo zaupal in si zraven vkalkuliraj kaj se lahko zgodi če se ločita ali v primeru da tvoj mož umre

tast se želi zavarovati v primeru da se vidva ločita,v tem primeru ti seveda ne moreš zahtevati delitve na polovico (kar je v takih primerih običajno), težave lahk tud nastanejo ko tast umre in bi lahko kdo od dedičev zahteval ta denar nazaj, ker se je zaradi tega zmanjšala dediščina,..nikjer tud ne navajaš ali morata ta denar vrniti al ne, ker če ga ne, potem gre v tem primeru za darilo in dajta nardit tako, da sicer se naj računi glasijo nanj za denar pa naredite darilno pogodbo, kolikor vem se daril ne more zahtevati nazaj..skratka na tvojem mestu mu ne bi slepo zaupal in si zraven vkalkuliraj kaj se lahko zgodi če se ločita ali v primeru da tvoj mož umre[/quote]

Res pametno:))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close