Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Tast bi plačal, ampak

Tast bi plačal, ampak

Z možem gradiva hišo. Jasno, da nama financ manjka. Odločila sva se za kredit, ki ga bova odplačevala do konca življenja. Sedaj pa se je ponudil tast, da nama plača račune, ampak samo v primeru, da se vsi računi glasijo nanj. Parcela je najina, hiša bo najina, tast želi le, da če on plača mora biti naveden on, ker da bo plačal s svojega TR. Gre za znesek, ki je višji od 100.000,00 eur.
Kako bi se vi odločili? Hvala za odgovore.

jaz se ne bi, čeprav je hudo imeti kredti do konca življenja, ampak vedno lahko pride (pa čeprav se mogoče dobro razumete), do trenutka, ko bo šlo kaj narobe, se bosta skregala, šla narazen(bog ne daj), pol pa bo tast rekel”saj sem jaz vse plačal, in dokazoval z računi.
tako je moje mišljenje, oz.jaz bi tak naredila.Ti pa se moraš odločit po svoje

nalagaš. Do konca življenja ti nihče ne bo dal kredita, torej nehaj nakladati. velik nas je ugriznilo v kislo jabolko, ki se mu reče 15 – 20 letni kredit, veš.
Tasta razumem. Pameten stari. Ko se bo začela grebaža za dediščino, bo treba dokazat, da sta vidva bila (delno) izplačana. Maš problem s tem?

Se pridružujem napisanemu. S tem bo tvoj mož izplačan in ko se bo delila dediščina, tvoj je že dobil.

Bolj težko pa bo z računi. Račun za gradbene storitve mora biti z 8,5 % davkom zaračunan neposredno investitorju, torej tebi oz. tvojemu možu. Seveda pa ga lahko plača tast.

Ima tvoj tast še kakšnega samskega sina? 🙂

Drugače pa ja itak da bi vzela. Saj če kdaj zahteva denar nazaj še vedno takrat lahko vzameš kredit. Če ga pa ne zahteva pa…..ouje:)

Tast vama želi podariti več kot 100 000 evrov in ti še premišljuješ ?
Mislim, da nisi prav pri pameti.

jaz ne bi vzela. Ampak to sem pač jaz…….meni je prednostna neodvisnost. Če tast da, ne da tebi, ampak sinu, kar pomeni, da hiša najbrž ni več pol tvoja. In to bi mene motilo.

Mislim, da tast želi garancijo, da je dal denar … Vsak pameten bi jo želel, ker ne gre za majhno vsoto denarja … Jaz bi vzela, če se pa ločiš, je pa itak prav, da ne dobiš tisto, kar ti ne pripada.

Nikoli in še enkrat nikoli. Potem bo hiša njegova ne tvoja!Vzami kredit in ga lepo odplačaj, pa napišita hišo pol na tebe in pol na moža!Če se karkoli zgodi, bo hiša ostala tastu in sinu!

Hiša je od tistega, ki je v zemljiški knjigi vpisan kot lastnik. Če ti gradnjo financira kdo drug, fajn 🙂 Previdna bodita pri vpisovanju kakršnih koli zaznamkov v ZK. Vse je treba prej definirat in načrtovat do zadnje pikice, da se ne boste potem kregali. Če se slučajno skregate, da ne pride do tega, da se vama tast vsede na hišo. Seveda pa lahko zahteva vračilo denarja z obrestmi, to je druga zgodba. V bistvu sploh nisi povedala dovolj. A ta denar bi vama tast dal kot “darilo” ali bi vama pač posodil in bosta raje njemu odplačevala dolg kot pa banki? Kakorkoli, dobro se zmenite zdaj, pa potem ne bo težav.

Še se najdejo pametni tasti.
Pomisleki pri 100 000 eu? Nisi normalna!!!!!!
Tast naj bo vpisan, ve se zakaj, ti pa se do njega obnašaj tej dobroti primerno. Vsaj SPOŠTUJ ga.

Seveda bi denar vzela. Tasta pa razumem in ne hiša ne bo njegova tudi če vama podari denar. Jaz sem hčerki podarila denar in smo to tudi napisali. Ima moža in družino. Če bodo srečno živeli do konca dni potem je prav. Če bi se pa morebiti ločila, želim da se ve, da sem to podarila hčeri in ne zetu. Tako da ima obdarjenec večji delež pri hiši v primeru ločitve. Račune pa se seveda lahko napiše na njegovo ime, če plača on.

Ni čudno, da grejo družine kmalu narazen, če so takšne žene, kot si ti.
Če bi bil jaz tvoj tast, bi sinu ne dal čisto ničesar, dokler je s tabo poročen.

Meni se zdi v takšnem primeru edino fer, da se ob morebitni ločitvi ve, kdo je plačal račun. Konec koncev lahko avtorica teme še vedno vzame kredit (ki ji ga zdaj ne bo treba), če se bo ločila in gradila novo bajto.
Torej, ona tudi profitira, če bosta z možem ostala skupaj, tako kot mož. Če bosta šla pa narazen, bo pa finančno na istem, ker bi sicer dobila iz prodaje hiše nazaj vložek, ki ga zdaj sploh ne bo investirala.

Pa tudi glede dediščine se mi zdi tole fenomenalna ideja. Vedno je jok, da je tisti otrok, ki gre zidat bajto, prikrajšan napram tistemu, ki ostane doma in se s tem izogne kreditu. Tu ne bo tako.

Ne bodi preveč pameten, kdor vpraša, lahko izpade smotan za 5 minut, kdor ne vpraša, je smotan celo življenje. Pač ne ve, kako je na stvari, valjda za tak velik znesek se ne odločiš iz danes na jutri?! Če bi jaz mela takega tasta, kot si ti, mu dam 100.000€, samo da ga nikoli ne vidim več.

Dvomim, da boš ti kdajkoli imela 100 000 evrov, kaj šele, da bi takšen znesek dala tastu. Ha, ha, si pa res pojavica.

Kot ti nikoli ne boš komandir, še pes te ne jemlje resno 😉

In tako se izraža kraljica ? No,no,no…malo več stila pa bi lahko imela..

tast se hoče zagarantirat, da če se vidva kdaj ločita, da bo jasno razvidno, koliko je on prispeval, oziroma, da se vidi, da je to darilo možu. ne vem, v čem je tvoj problem?
kao(?) da bo dal s svojega računa? ti bi samo pobrala denar in nikome ništa?

Oh, Queeni so ga še kako imeli…evo, zate, komandirček 😉

[youtube]irp8CNj9qBI[/youtube]

Hvala. Škoda, da je bil pevec eden izmed onih, sicer bi mi bili še bolj všeč.

če sta poročena, ti itak pripada polovica v vsakem primeru, (če je seveda hiša pisana na vaju)če se ločita, tako da je čisto vseeno če ima tast račune, naj plača če hoče…zakaj bi se vidva zadolževala..

To ni res. Deleža zakoncev sta enaka na premoženju, ki je pridobljeno z delom (pa še tu je možno dokazovanje, da je eden prispeval bistveno več). Teh 100 tisoč evrov bi bilo pa možu podarjenih, ne pa pridelanih, zato bi ostali njemu. Enako kot dediščina in zadetek na loteriji.

kdo si še danes upa vzet kredit na 20 let…jaz ne !

A lahko še kakšno bolj neumno ustreliš?!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close