Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek tašče in tasti

tašče in tasti

Dragi forumaši, zanima me, kako se kaj razumete s svojimi taščami in tasti?Jaz se s tastom razumem zelo dobro, sva v zelo dobrih odnosih, dočim tašča je pravi hudič….Živimo skupaj pod eno streho in včasih je prov žleht!Skoz mi neki nagaja in slišala sem tudi že, da drugim o meni grdo govori!Kaj storiti?

Hej,

Odvisno, kako te ti odnosi psihično obremenjujejo. Predvsem pa premisli, kako tvoj odnos z moževimi starši obremenjuje vajin odnos. Če je kritično, potem je najboljše, da začneta razmišljati o selitvi na svoje.
Še prej se pa poskušajte pogovoriti, mogoče se pa sploh ne zavedajo, da te prizadanejo. Je pa zelo pomembno, da se mož postavi na tvojo stran v odnosu do njih. Morda jim bo kapnilo, da z grdim obnašanjem do tebe lahko podirajo odnos s svojim sinom….
Jaz se predvsem slabo razumem s tastom. Tašča je pa tako indiferentna, da sploh nimava nekega odnosa. Zaradi tega sva se z možem odločila, da ne bova stanovanjsko odvisna od njih. To sploh ni bila težka odločitev, saj si življenja v njihovi bližini sploh ne predstavljam, ker bi se preveč sekirala…

lp,
S

Te popolnoma razumem. Mi prav tako živimo pod eno streho. Tašča je živ hudič, pa ne samo zame, ampak za vse okoli nje. Najboljš jo odneseš, če si z njo sam na dober dan. Upa, da sinovoma ne bo uspel zakon, tako kot njej ni! Zanjo so vsi en podn. Ko jo pozdraviš, ti ne odzdravi, tko je lohk tud eno leto. O meni in drugi snahi govori sam slabo, torej men o njej, njej o men, pa drugim isto.Enkrat se je drla na moje obiske- sorodnike in jih odganjala domov- smo sedeli na terasi. Jo slišim, ko se pogovarja včasih kar sama s sabo v dveh različnih glasovih. Mislim, grozljivka! Jaz se ful sekiram zaradi tega, zdaj mogoče mal manj, mož je na srečo flegmatik in ga ne gane, ne njeno dajanje v nič, ne njeno ignoriranje. Stoji 100 % ob meni in me bodri ali tolaži. Sva trpela toliko let, vse z mislijo, da nama bo enkrat ratalo iti stran.

Jaz se zaenkrat s taščo in tastom odlično razumem. Se ne prepiramo, pregovarjama ali opravljamo.
Vendar ne živimo skupaj. Si sploh ne predstavljam, kako bi bilo, če bi morala živeti skupaj, ker imava z možem čisto drug pogled na svet.
Oddaljeni smo 20 minut vožnje z avtom, kar se odlično obnese. Največkrat se vidimo ob vikendih, včasih na kosilu (pa ne preveč pogosto). Tako sta oba vesela, ko se oglasiva.
Oba z možem misliva enako: stari in mladi ne gredo skupaj. Imava svoje stanovanje in delava tako kot nama paše.

LP

Je tako, da za nobeno taščo nobena snaha ni dovolj dobra za njenega sinka. Jaz sem ji jasno povedala, da sedaj živi z menoj, da se o najinem življenju, zakonu in vzgoji dogovarjava skupaj – midva.
Mislim, da kar v redu vozimo, s tem, da nismo preveč obremenjeni drug z drugim ( čeprav smo skoraj sosedje).
Odkrit pogovor je po mojem mnenju najbolj primeren in najbolj učinkovit.
Lep pozdrav

Če imata možnost, pejta čimprej na svoje. Redke so tašče, s katerimi lahko živiš pod isto streho ali v neposredni bližini. Pa še tam je ponavadi tako, da so možje mamini sinčki.

Na svetu sem zato, da ljubim! (iskreni.net)

Midva živiva pri njegovih starših. JE pa tako, da sta oba izredno uvidevna, spoštujeta najino zasebnost, ne silita v naju. JE pa res, da tudi jaz ne morim, ne težim možu za vsako malenkost. Tu bova še kako leto ali dve, potem greva pa na svoje.
Vzamem ju takšna kot sta. Se ne kregamo, jaz njiju ne opravljam onadva mene ne.

Ob prvem nagajanju, kreganju, opravljanju pa poberem vse kar imava in se odseliva. Lp

M

moja tašča je idealna- 1000 km stran

Oj, ti kriza! Jaz seveda nimam tašče, ampak ker bo mulc zgodaj spomladi polnoleten in ker že nekaj časa zahaja ena frajlica k nam, se potihem malo pripravljam na to vlogo (najbrž prezgodaj, ampak nimam rada presenečenj). Med drugim pridno prebiram debate o taščah na tem forumu in na podobnih in sem se že kar nekaj naučila. V glavnem tisto, kar nekoč kot tašča sploh NE BOM SMELA POČETI. Kot kaže, bom morala pozabiti, da imam nekje na svetu sina in morebitne vnučke bom smela samo od daleč gledati (malo pretiravam).
Ampak res ne bi bila rada živ hudič, zato že zdaj pravim sinu, da naj mi za stara leta nekje blizu pomaga narediti en “štiblc”, kjer bom čakala na smrt.
A ste kdaj pomislile, da boste ve tudi najbrž enkrat tašče?

Imam pa še eno vprašanje. Kaj bi naredile, ko pride “kandidatka za ta mlado” na obisk k mojemu sinu, pa nikoli ne reče niti dober dan niti nasvidenje? Z menoj se pogovarja samo, če jo kaj vprašam, pa še to zelo na kratko. Pa res nočem biti gospodovalna in zaguljena “ta stara”, rada bi vzpostavila prijazen stik z njo, pa se kar izogne.

Jaz imam pa super taščo! Je moja prijateljica in je ne zamenjam za nič za svetu!

Po moje ji je tako nerodno in ima hudo tremo. Saj jaz se sebe spomnim, sem bila čisto preč ko sem bila sama z njima :)))))) Daj ji malo več časa.

Drugače pa pri fantih nikoli ne veš katera bo doma ostala. Mojo mami je to izučilo. Moj brat jih ima 30. Za vsako smo mislili, da bo doma ostala, pa ni še nobena. Lp

M

Lejla po mojem je punci res še nerodno in če pogledam nazaj in sebe primerjam pri cca 17 letih uf hudo. Nikar ne sili vanjo in ko se boste navadili en na drugega bo upam boljše.
In kakšno taščo in tasta imamo jaz? Super res. Živimo v isti hiši, vendar s svojim vhodom in dvoriščem (dvojček).
Se ne vtikujemo en v drugega, ne dlakocepimo in ne premlevamo vsako besedo. Skratka spoštujemo en drugega in si pomagamo. Lepši odnos si ne bi mogla želeti. Upam da ostane tako.

Midve z mojo taščo se ne preneseva. Ona se sicer pred žlahto dela, da je vse lepo in prav (ker pač tak mora navzven zgledat!), drgač me pa nikol ni sprejela. Sreča je ta, da živimo 20 km narazen in se vidiva le tu in tam, pribl. 1x na mesec. Tolažim se pač s tem, da bog pač ni ustvaril ljubezni med snaho in taščo.

Lejla, jaz bi jo na veliko pozdravila, kljub temu da bi te morala(a lahko tikam?) ona. Mogoce ji je nerodno in ji bo pocasi kapnilo, da je treba pozdravljati. Mogoce se dela nevidno. Drugace bi jo pa pusila pri miru, mogoce kaksen kako si kaj, to bi bilo pa vse. Saj je se cas za stike.
Kako pametujem, a?

Lep dan(pri nas snezi) vsem skupaj

Mogoče, ji pa ni všeč to da, ji boš njenega sinka speljala. Nekatere mame so zelo zaščitniške, še preveč. Poskusi, biti, čim bolj prijazna do nje. Obnašaj se ravno obratno kot ona- poskusi. Na začetku se ji bo čudno zdelo, kaj se dogaja, potem pa bo vidla, da si res vredu punca.

Če to ne bo šlo, jo pa npr. enkrat preseneti z kakšnim pecivom. Izkoristi trenutek ko boste same, čisto same, vsedi se z njo za mizo in se pogovori. Povej ji, kakšen imaš občutek, kaj te teži in kaj vse si slišala na okoli. Bodi iskrena z njio. Poskusi, nimaš kaj zgubit. Povej, da bi bila rada prijateljica z njo in da imaš njenega sina rada in mu želiš vse najlepše, tako kot ona.

Želim ti veliko sreče.

Živim v isti hiši s svojim možem kot tašča in tast – in se super razumemo. Vse se zmenmo, smo se pa na začetku pogovoril, da si vse povemo, če komu kej ne paše in da smo eden do druzga uvedevni in strpni. Zaenkrat po 3 letih nimam nobenih problemov. Sam želim si lahko da jih ne bo.

Urška

Natty, tole presenečenje s pecivom… ne vem no… Saj tašče vedno vse vejo, vedno nardijo vse najboljš, snahe pa itak da ne. Naj napišem moj primer: Pri tašči doma je stanovala moževa sestra z družino in ko se je odselila v svojo hišo, se mi je tašča kar mal zasmilila, da bo zdaj sama, ko je pa prej mela polno hišo ljudi. Pa sem je povabila k nam na nedeljsko kosilo. Pa veste, kaj mi je odgovorila: “eh, men se pa res ne gre za tisto južno!” Opa, lubica, sem si misla, ti pa pr men ne boš nikol več povablena. In tako tud je!

Jaz imam tri sinove, ki so sicer še majhni, pa vendar bom nekoč trikratna tašča – upam in kar groza me je, kaj vse še bo.
Sicer pa, jaz se s svojo ne razumem kaj prida. K sreči ne živimo skupaj, živiva pa obe po načelu, majn se vidiva, rajši se imava. Tast ima pa drugo partnerico in ni glasu od njega že cca. tri leta.
Huraaaa!

Mi se ne razumemo, ker so eni čudni ljudje, saj se ne razumejo niti s svojim sinom, vnuka pa še videli niso.
Mož pravi, da je bolje tako kot da bi se nama vmešavali v zakon, žalostno je da je tako ampak tako je ni zanimanja ni interesa prisotno je bolano ljubosumje in potem je tako, niti ni interesa za vnuka je edino spraševanje drugih ljudi o nas to je vse.
Samo da na kratko povem starša sta ločena mama z enim starim zdaj oče pa z dvakrat mlajšo tako, da imajo dovolj del a s samim seboj sestra pa ima fanta.
Verjetno vas še zanima kakšnen pa je potem moj mož? Lahko rečem kot da ne bi bil njihov saj jih tudi sam ne razume ima zlato st. mamo in pravi vsaj nekaj.
Mi smo zdravi in srečni tudi brez njih.

Lp Mateja

mateja

jaz pa mislim,da bi te reči (okrog osnovne kulture, pozdravljanja itd) lahko z njo uredil sin. Če ji ni nerodno v mojem stranovanju biti z njim v sobi, lulati v mojem wc-ju ali kaj prigrizniti v sinovi sobi nebi bilo treba ji biti nerodno me pozdraviti. Tako kakor se bo navadila zdaj bo tudi potem.

Od našega sina punca prvo pride k nam v dnevno pozdravit, vrže lubčka in gre k sinu v sobo- Če pa imamo obiske- OBVEZNO pridejo k nam v sobo se pozdraviti z vsemi in potem naprej.

Malo spoštovanja pa mora bit.. lp

Ja cukerček se strinjam s teboj ampak včasih očitno pride tako v življenju, da tudi lastni materi ne moreš reči na cesti dober dan spet je odvisno kakšna je mati?
Sama sem mama leto dni in pol starega fantka in si ne predstavljam, da se bo meni kaj takega zgodilo in upam, da bom vredna tolikšnega spoštovanja o tem kar govoriš ti, sama starše zelo spoštujem. Moj mož pa ima žal drugačno zgodbo saj je moral kmalu od doma ko vsi drugi še brezskrbno uživajo, ampak tako pač je jaz ga lahko edino podpiram uredil, če bo kdaj pa bo moral sam saj so to konec koncev njegovi starši.

Imejte se radi.

Lp Mteja

mateja

Oj, Cukerček in ostali, vesela sem, da ste odgovarjali tudi na moje vprašanje, čeprav sem ga “vštulila” v temo o taščah – no saj malo paše zraven, ali ne? Jaz bi tudi imela rada tako zgovorno ta mlado, ko sem že sama ena raglja. Vendar raje ne bom komplicirala iz dveh razlogov: prvič, ker ji je najbrž res samo zelo nerodno, kot pravita Tina in Zum, in drugič, ker sem iz vaših postov potegnila, da se “ta stara” nikakor ne sme vtikati med ta mlade. Je še tretji razlog: Bog ve, kaj še bo, preden jih bosta oba mlečnozobneža imela 30!

Glede odnosov med ta mlado in partnerjevimi starši sicer nimam nič izkušenj in ne smem komentirati. Po teoriji naj bi se ta stari ne vtikali v ta mlade družine, ta mladi pa naj bi upoštevali, da tudi starši zaslužijo neko spoštovanje – navsezadnje so bili tudi oni enkrat mladi in so se morali v življenju srečevati s porazi in odrekanjem, na kar v mladih letih niso računali. Moja 82-letna mama to temo komentira tako: “Dve rogati kozi težko spraviš v en hlev!” Vsem lep pozdrav!

P.S.: Zakaj se nekatere bojite biti “pametne?” Saj poveste le svoje izkušnje, ali ne, zato je ta forum.

Z možem živiva v isti hiši kot tašča&tast in moževa sestra z družino. Imava svoj vhod, ki ga uporabljam samo jaz, mož uporablja notranje stopnišče.
Tašča ima cel dan cajt in se vmešava (predvsem in zaenkrat) v življenje otrok svoje hčere in totalno izpodbija njeno avtoriteto. Neprestano leta z lonci po hiši, prisluškuje najinim pogovorom in “ukrepa” pri prepirih. Je celo mnenja, da je moj mož zato tako malo doma, ker je premalokrat kaj kuhano. (ne zdi se mi vredno razlagati, da to ni res). Odkar sem slišala to izjavo sem med nama naredila zid, ki ga ne bo nobena stvar več podrla. Trenutno pričakujeva naraščaj in me zelo skrbi kolikokrat bom morala pokazati zobe in kremplje, da jo spravim stran. Ampak nekaj je gotovo: rajši 1x preveč kot 1x premalo!

Začela bova delati svojo hišo, ki bo cca 10m oddaljena od hiše moževih staršev. verjetno mi jo zavidate ane?? :))))

Brez zamere, samo imaš tako kot si poštimaš. Poleg vsega kar si naštela, pa je bil konec, da si bosta hišo začela zidati 10m stran. Haloo???!!!!!
Ne vem kdo tu ne razmišlja z glavo? In tako boš celo življenje boga, ker je tašča tak zmaj. Hišo boš pa prostovoljno gradila ali bodo s puško zraven stal? Sam tole je pa res čist mim,

Mojca

Jaz upam, da je tisto škratek….da ni 10 METROV stran ampak 10 KILOMETROV…če pa ne in bo hiša res 10 metrov stran….joj…se strinjam z mojco…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close