Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tasca vnukom razlicne vsote za Miklavza

Tasca vnukom razlicne vsote za Miklavza

mena pa zanima, kdaj vključite ta money counter? Pri 18 in potem štejete vse, kar je kdo dobil od staršev? Pa recimo mansardniki a v darila štejete tudi vsakodnevna brezplačna kosila, varstva otrok? Oz. če vam tašča vskoči pri negi bolnega, a to potem v financah računate ali pokličete svakinjo, naj pripelje otroka, da bo tašča uravnotežila varstvo? Pa če so otroci zelo različno stari, lahko potem babica recimo enemu vnuku plača izpit, ali mora zraven dati še jurja na račun ostalim 4, ki so pod 10 let?
Pa leta za nazaj in naprej, saj otroci niso enako stari? Kako to izravnate?

A ste vi normalna ženska kako razmišljanje imate.. Vaši otroci so vsega skupaj dobili 200 eur.. Koliko pa bi potemtakem mogli, a vsaki 100 eur?
Ja tam je pač ena hčerka in sta ji zato dala toliko, logično da mate vi več otrok in si pač to morajo razdeliti. Zakaj pa potem od svakinja mamica ne jamra, da hčerka ni dobila 200 eur, tak kot vaši skupaj..
Takim prevzetnim mamicam, ki samo gledajo kaj bodo kje dobile, ne bi dala nic.. Še otroke boste naredili take s tem norim razmišljanjem

Kaj se je zgodilo z miklavžem ki nosi mandarine in neko pecivo..
Tale babi si ocitno ljubezen kupuje z denarjem, otroci pa na denar mahnjeni zaradi roditeljev..

Ni ok, Trije dobijo več kot 1. Če kupujejo PS ga bojo imeli prej, kot ta en revež. Znesek gre na družino. 100€ na družino: kjer sta dva dobi vsak 50€, kjer je 1 dobi sam 100€. Pošteno.

Drugače pa tako. Imela sem teto po očetovi strani, ki je bila samska. Oče je pred njo umrl, torej smo dedovali njegovi otroci. Ker je bilo včasih po 15 bratov in sester, bolgarije ni bilo, če se deli. No, in eden brat od nje je na zapuščinske odstopil meni. Kaj hujšega, saj bi me kot takratno milo požrli. Sem rekla hvala. Pojma nimam, s čim sem se mu prikupil, saj se nismo pogosto družili. In je bika cela zamera. Odločitev pa stričeva. Kaj bi sedaj avtorica, da oseba polaga račune, kam svoj denar da? Pač ni takšna oseba, kot ni bil moj stric, ko je pred vsemi to storil. 😂😆🤣🤗🤗🤗. Itd of pa itak gofljajo, kako potem ne bo prišlo na uho. 🙄☺. Fige Drugo leto, pa bo. Kot da je sploh samoumevno, da že za vsako figo otrok dobi denar. Miklavž sigurno ni takale denarja, če ste vsi kompas izgubili. 🙄

Autocorrect sorry. 😇

Ni ok, Trije dobijo več kot 1. Če kupujejo PS ga bojo imeli prej, kot ta en revež. Znesek gre na družino. 100€ na družino: kjer sta dva dobi vsak 50€, kjer je 1 dobi sam 100€. Pošteno.
[/quote]

Lej, mi smo tisti z enim otrokom in se mi zdi tako čisto ok. Otroci ne čutijo razlik med vnuki in je to itak njihovo, ne pa moje oz. od staršev. Imam otroka v prvi polovici OŠ, vendar mu pustim, da s svojim denarjem razpolaga sam (in to dela zelo preudarno). Računalnik sva mu, ko bo čas, dolžna kupiti midva.

Dala bom toliko, kolikor bo meni pasalo in dala bom tistemu in toliko kot bo meni pasalo. Nenazadnje je denar moj in ga lahko zapravim tudi za dva deci, mar ne???

Se pravi če ima tašča 3 otroke
1. otrok ima 4 otroke ABCD
2. otrok ima 1 otroka E
3. otrok ima 0 otrok

Da bi bilo fer bi potem morala dat tašča vnukom ABCD vsakemu 50 eur = 200 eur
vnuku E 200 eur
3 otroku, ki nima nič otrok še 200 eur?

Pa ite v rit.
Da meni vnuki/otroci/snahe/zeti s takimi pridejo ven, dobijo naslednjo leto samo šibo.

vse snahe vedo točno, kako tašče zapravljajo denar, še cent jim ne uide. vsekakor pa je očitno denar glavno in edino merilo odnosov, kolikor evrčkov daš toliko bo obiskov in poljubčkov. In to taiste snahe, ki so same vse iz nič pridelale in se čudijo, da so eni ljudje pa revni na svetu.

Tašča vam ni dolžna sploh ničesar a vam je to jasno? Ni vam jasno. Takih preračunljivcev, kot ste vi je kar veliko. Včasih je kaj dobil tisti, ki je pokazal človeku, da ga ima rad in da je vesel da ga ima. Ta pa ga je nagradil s kakim presenečenjem če ga je lahko. Danes pa se greste to umazanijo, da se preračunava pa to še ni najhuje najhuje je to, da tako tašča izpade kot da je dolžna sploh dati kaj pa še huje to, da če da je vprašanje če je dala dovolj. Tudi v družinah imaš, da ima fotr dva sina in enega v življenju “useka” petkrat drugega pa desetkrat. Kaj mislite bi moral še prvemu preden zapusti svet potalati tistih pet batin, da bosta z bratom na istem?

Pa kje ste vi v trgovini? A živite v trgovini.
Ko boste vsi skupaj za mizo pri tašči vam bo enako postregla na mizo če bo potrebno dokler ne boste siti. Kaj če bo kdo pojedel krožnik juhe več ali skodelico čaja popil več, pojedel en piškotek več od drugih,ima potem rajši tistega, ki je pojedel piškot več?

Vaša familija je dobila 200 eur druga pa 100 če gledamo na familijo. Morda je tudi zato tako odločila in se bala, da ne bo iz druge familije kdo mislil, lej za nas je namenila 50 tistim pa kar 200.
Umetno je umetno kar je pa res je pa res. Morda v sami resnici in koliko se dejansko čutite navezane in se imate radi , zdaj govorim o vseh vas možnih , partnerju, otrocih, tašči je lahko tako da bi v bistvu tašča morda raje dala vašim samo banano drugi pa 250 eur. Tudi je odvisno od tega koliko srca dobi od pripadnikov družin, koliko se čuti povezano in hoteno ter opaženo. To ni trgovina kjer je račun in delitev tak in pika. To je življenje in kot sem dejal vam ni dolžna ničesar. Če bo dala bo dala če ne bo ne bo. In nehajte biti vi tako preračunljivi sploh pa ne učite svojih otrok take preračunljivosti, ker očitno jo sedaj sploh ne bodo marali, pa čeprav so vsi dobili po 50 eur. Kot da je s tem ko jim je to dala plačala da jo ne bodo marali. Razumete? Z vašim razmišljanjem na glas pred otroci ste lahko točno to storili.

Dejstvo je, da kakršna bo tašča do svojih vnukov to bodo otroci vsak zase vedeli. In tukaj je poanta. Oni bodo vedeli, saj se gre za njih ne za vas. Imajo staro mamo tako kot je in pika. Če ima nekoga raje ga ima ali pa če ima svojo računico (svojo) ne vašo potem sama ve zakaj odloči in določi tako kot je. Morda so tudi vaši že kaj dobili pa drugi niso ali obratno že večkrat. Dejstvo pač je, da človek je človek in sam ve kdo mu bolj paše kdo ne in krivo je da bi se lažno kazal, ker resnica je resnica lažno pa lažno.
Bodite veseli, da imajo otroci kar imajo ker nekateri še tega nimajo, nekateri pa veliko več.

Nima smisla še naprej razlagati, ampak za konec ne bodite preračunljivi kot računovodja.
Sojeno bo srce in ne, da vi sodite napačno. In to bo sojeno vsem in ne samo vam, njej, otrokom…

Če bi tebi bilo žal otrok, bi svojo taščo naučila, da je Miklavž skromen in nosi darila v sadju in malo sladkarijah.
Sem se kar zgrozila, enemu otroku je dala 50 eur, saj provociraš a ne?
Tebi je prinesel Miklavž šibo, oziroma parkelj? upam da ja.

Nevem, glede daril bi opazovala situacijo kdo res več dobi in bi potem omenila. Glede denarja… Če bi pri vas vsak dobil 100€+ ona 100€ gre 500€kar za otroke. To je res veliko. Glede denarja bi res tako razložila da ker jih je več je znesek razporedila.
Glede drugih daril…..
Nevem to pa sami najbolj veste ali cenovno več deklica dobi ali samo kolicinsko
Jaz se nebi prepirala. Rečeš da jih babica ima vse enako rada in da se trudi po najboljših močeh. Naj ji oni očitajo ko bodo vecji

Naj sploh ne reče drugega, kot da jih ima babica rada zato so tudi dobili darila. Koliko jih ima pa babica zares rada bodo pa oni sami vedeli, kot ste dejali in to že sedaj ter ko bodo večji. Srce piše in šteje ni treba, da mami od otrok preveč računa v imenu srca babice.

A babica je hči tvoje mame? Vi imate pa čudna sorodstvena razmerja …

Nisem brala drugih komentarjev. Nam je Miklavž vedno nosil mandarine, sladkarije, pecivo, kako igračo, včasih kaj za obleči. Lepo prosim kakšen denar neki za Miklavža 🤔

Otrokom povej, da se v življenju dogajajo slabe stvari in neenakosti, in naj bodo hvaležni da so dobili 50€. Lahko bi dobili 0€ 😉

Naj sploh ne reče drugega, kot da jih ima babica rada zato so tudi dobili darila. Koliko jih ima pa babica zares rada bodo pa oni sami vedeli, kot ste dejali in to že sedaj ter ko bodo večji. Srce piše in šteje ni treba, da mami od otrok preveč računa v imenu srca babice.
[/quote]lepo napisano:srce pise in šteje.

Moja mati je vedno delala očitne razlike med vnuki. Ne samo v darilih, tudi drugače. Danes je vsa objokana, da jih nič ne vidi. Danes so stari 30 + in so siti, da vedno poslušajo, kako so drugi boljši od njih. No, saj tudi ta čislanih ni blizu. Nimajo časa. So preveč pomembni sami sebi.

In ti se gres s tako mentaliteto 4 x razplodit. Komaj cakam novi svetski red, ker je hudic vzel salo.

Sem vidla,da je objava zaključena. Sem zelo vesela,da so nabrali vsega čimveč!
kar se tiče alkohola,če je to res tako,mi je popolnoma jasno. Živet tako življenje,kdo se pa ne bi zapil? z alkoholom veliko ljudi stiske blaži,tudi pri klošarjih je isti vzorec. ko je enkrat življenje težko,brez pomoči ne moreš nič.

jaz sem poslala moj skromni prispevek,več pa ne morem,in z veseljem dam. Glede živali naj povem da ogromno doniram za živali. Samo v letu 2017-2019 se je prodalo na dobrodelnih dražbah za 1.000 eur slik za živali. Denar je šel izključno društvom. Skoraj vsak mesec pošljem sms,če zasledim objavo,da kje potrebujejo pomoč. tako da večinoma več doniram za živali kot za ljudi.

je pa mesec december,tale družina ko sem objavo na facebooku zalsedila,me je res ganilo. kdor želi bo pomagal,kdor pač ne pač ne bo. Ampak eni ste neverjetno žleht.

pa dobro jutro 😀

Hahaha ” moj sin je enkrat spregledal kuverto s 100 eur ker je bil tako navdusen nad ps4″
Hahahahhaa o bog pomagi, in ta se s ponosom pove, kako ma lepo skromno vzgojenega sina, da spregleda denar….sej ne mors verjet, kaksna darila…a ni miklavz vcasih prinesel tople stumfe pa krhlje….ubogi otroci…

O,drek! Temo sme falila! 🙁 sem glihkar vstala sem še vsa zalimana … se opravičujem. Ignorirejte moj post. jaooo 🙁

A babica je hči tvoje mame? Vi imate pa čudna sorodstvena razmerja …
[/quote]

ja,sem šla brat za sabo. Se opravičujem,včasih sem vsa razštelana,samo še luna me nosi 🙁 zdej pa sploh k mam zbrkljan ritem spanca,grem spat in vstanem in je isti dan-sem čist zmešana. Pa napisala sem tud snaha namesto tašča.. se opravičujem. Upam da ste razumeli point moje objave. Se zgodi 🙂

Zato najbols it do tasce pa rect naj raj pomarance pa cokolado vsem otrokom kupi pa je…pa spet je odvisno kolk so otroci stari… Vi ste tista, ki more svojim otrokom razlozit, da ni pomemben denar ampak odnos… Ubistvu bi blo dobro da se prej vi malo razmislite o temu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close