Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tašča mi zastruplja družino!

Tašča mi zastruplja družino!

Se dovolis, da se jaz malo pogovorim z tvojim mozem? Na samem.

Odgovor na objavo uporabnika
Lora128, 11.11.2021 ob 11:48

čekdisout, 11.11.2021 ob 11:15

Čast, 11.11.2021 ob 10:46

čekdisout, 11.11.2021 ob 10:35

ista, 11.11.2021 ob 10:33

ISto situacijo sem imela sama. Norela znorela norela spet nobenega haska, samo vsi so bili jezni na mene in samo slabo voljo smo otresali naokoli.

Potem pa sem dvignila roke in rekla vredu pa ne bom več kuhala, če tako hodite dol k babici vse jest, jaz pa potem stran mečem.

In ni bilo zograj v hladilniku več nič.

So hodili dol plenit taščin hladilnik in jo žicat naredi mi to kupi mi to.

Ona pa veselo jim vse v rit stišala.

Je šlo ene tri mesece tako, potem je ugotovila, da ima samo delo in stroške (za hrano ji nisem dala niti evra, sineku ni upala rečt, da ne bi sinek bil slabe volje itd itn), pospravil ni noben nič za sabo – ko so se najedli so samo pustili vse na mizi, dvignili rit in šli (pri meni morajo pomagat pospravit kuhinjo/pomivalca/smeti/pripravit pospravit mizo itd). Ko je enkrat nekaj zjamrala sem ji samo rekla:” Kak ste si jih navadli tako jih imate, se sploh ne čudim, da je tako.”

Tak po pol leta je prišla k sebi.

Sedaj imamo skupen obrok edino v soboto in nedeljo. Enkrat skuha tašča, enkrat jaz.

hahaha, tako ukrepa pametna ženska

😀

bravo

Moja družina je moja, jaz sem dolžna zanjo poskrbeti. Da mi tašča štima familijo, jaz pa da gledam v luft bi mi bilo kot prvo izpod časti in velika žalitev zame, kot drugo pa mislim da bi s tem le ustregla njenim željam, da bi imela še dodaten argument proti meni. Sem imela toksično taščo in dobro vem česa so take zmožne. Ti prevzame družino in nahujska vse proti tebi, pa okoli razlaga kako zanič si. Manipulatorsko te zlorablja, da te odstrani. No, moji se je čez čas vse vrnilo, a tistih let mi nihče ne more vrniti.

Zdrava, odrasla in pametna ženska se NIKOLI ne bo vtikala v mlado družino, ne glede na vse. A takih tašč je zelo malo.

pametna ženska se nikoli ne bo vselila k toksični tašči. to je prvo.

ni videt, da bi bila tale tu toksična. samo svojo vrednost vidi v tem, koliko koristi drugim

moja mati je ista. ampak, ker sva se obe s sestro odselili dve uri vožnje proč, je okoli sebe našla druge primerke, za katere lahko skrbi in jim pomaga. so pač sosedi deležni svežih buhtljev in kuhanega kosila, ker pač to ona počne zato, da se sama dobro počuti in ker so sosedi ubogi. prvim hrano vozijo iz gostilne in nikoli ne dobijo kaj dobrega, domaaačega (par pri +80 ih), druga soseda je tudi pri 80, bolna, težko pokretna, pač k njej hodi dosti pomagat. ji počisti, kaj nasadi, skuha kosilo, ko je res uboga….

ene ženske pač vedno vidijo svojo vrednost v tem, koliko so lahko koristne drugim. tip vzgoje. tako samopodobo ima. ni najbolj zdravo zanjo, ampak, dokler jo to drži pokonci in dobre volje….

O Ti malo govno.

Tasca hodi pomagat 80let stari gospe ti pa to napises in razlagas okoli, kot da dela narobe.

Ce bi poznala clovesko psih.bi vedela,da smo ljudje narejeni tako,da radi pomagamo drugim

In ja ce si normalen in ce vidis,da si nekomu pomagal,te to razveseli. Tako delujejo empaticni ljudje. Ne pa ljudje s motnjo.

In ti malo govno bi pustilo sosedo lacno,da ne bi drugo govno reklo o tebi.,da to pocnes da se ti dobro pocutis.

Lepo stvar bi rada naredila slabo.

O ti malo govno nehvalezno. Kolikim si razlagala na ta nacin o tasci a.

Da izpade tacsa glupa ko kurac.

O ti malo svinjsko govno. Ni cud da mas probleme .

kje ti vidiš napisano, da sem jaz kaj takega govorila?

prvo kot prvo, govorim o mami, ne o tašči

kot drugo pa razumem, da je to njena potreba, ki jo ona na tak način zadovoljuje da je sama zadovoljna s sabo. nič ni narobe s tem, dokler je ne privede do tega, da stvari počne v svojo škodo.

Mentaliteta, 11.11.2021 ob 11:54

nikoli nisem, 11.11.2021 ob 11:46

Nikoli nisem razumela zakaj bi se pri 20 letih, ko nimaš za burek, moral igrat ate in mame in živet skupaj.

Kaj pa oni pregovor: Najprej štalca potem kravca.

Ali pa: Kakor si boš postlala tako boš spala.

Če imaš pri 20 enega bureka, s katerim nimaš druge možnosti, kot da greš k tašči pod kiklo, če se ti zgodi, da zanosiš, pač ne seksaš. Kje pa piše, da morajo 20 letnice seksat?

Koliko opravičevanja toksičnega obnašanja je na tem forumu. Očitno ste na isti frekvenci in se vam to zdi normalno, zdravo, smiselno in pravilno. Drugače si ne morem razložiti zakaj to podpirate. Če bi tašča ubila snaho bi ji še ploskali zraven, je tako? Kaj pa je iskala pri njej. Jah, tako razmišljate ker ste isti, drugače ne znate. Obstajajo pa na srečo normalni, zdravi ljudje, ki se znajo zdravo obnašati in ki vedo kaj je kvaliteten odnos med generacijami. Želim si biti takšna, zdrava tašča, ki ne bo ovira v sinovem življenju, ampak če in ko bosta z ženo želela, jima bom po svojih zmožnostih pomagala, če pa ne, da jima vsaj ne bom v napoto ali tako toksična kot ste nekateri tu gor.

grem stavit, da so vse te posljevalske tašče povsem enakega mnenja kot ti in bodo z istimi besedami opisovali svoj odnos do tamladih – da jim samo pomagajo, ker to oni hočejo oz. ne zmorejo, da so najbolj ljubeznive babice, zato vnukom kuhajo tisto, kar radi jedo in nikjer drugje ne dobijo, da osebne meje med ljudmi ne obstajajo, saj se vendar vsi razumejo in je čisto normalno, da se pač nekam usliniš, če drugega nimaš……

Blaablaa, 11.11.2021 ob 10:11

Jel bio muz u stanju? Jel imo svoj ambient? E vidis… Poglej do kam seze..  Kaksne situacije se naredijo…

Kakorkoli… Cuti… Pa naj jim kuha in jih razvaja.. Bolse to kot da jih ne mara ali pa da se ji jebe za njih… Pa tudi njena hisa njena pravila… Pravilno da se moz ne angazira in da ne plese kot ti ukazes. Vsaj v tem primeru.

Tiho bodi pa ne tezi.

Al jo pa obtozi za nasilje v druzini… Al pa policijo poklici… Zrihtaj ji da je kao nora… Sej ves kako delate..  No tako. Na tak nacin sem mislil.

Ta je pa močna izjava! ? Jaz sem razumela.

mijav mijav, 11.11.2021 ob 12:18

grem stavit, da so vse te posljevalske tašče povsem enakega mnenja kot ti in bodo z istimi besedami opisovali svoj odnos do tamladih – da jim samo pomagajo, ker to oni hočejo oz. ne zmorejo, da so najbolj ljubeznive babice, zato vnukom kuhajo tisto, kar radi jedo in nikjer drugje ne dobijo, da osebne meje med ljudmi ne obstajajo, saj se vendar vsi razumejo in je čisto normalno, da se pač nekam usliniš, če drugega nimaš……

Ti bom jaz povedala kaj je moja tašča razlagala svoji prijateljici/sosedi enkrat po telefonu pod mojim balkonom: ” Lahko so srečni, da me imajo. Saj veš kak je naša tamlada. Če ne bi imeli mene, bi bili lačni pa žejni pa bog ve kje bi se jim otroci klatali cele dneve. Tak se nič ne ukvarjajo z njimi. Kuha jim samo pomije, pol pa k meni hodijo jokat, da so lačni.”

S tem, da jih je imela 1 urco na dan. V tisti uri so zmetali v sebe kosilo, potem pa jim je že porinili gsm/tablico v roke.

S tem da njen jedilnik obsega pakl juhe, restan krompir pa makarone z drobtinami pa pečenko pa pohano pa obvezno sladici iz trgovine.

Jaz pa jih posiljujem z zelenjavnimi juhami in kakšnimi drugimi živili, kosila ponavadi skuhana iz osnovnih sestavin. Seveda se moram precej potrudit, da jejo, če iz taščine kuhinje diši po nagecih in pomfriju.

Pol pa se baše pred deco s tem sranjem in me gleda pa reče:” …. mami ne dovoli….kar se mene tiče lahko vzamete….”

Samo da me j* v  glavo.

ti bom jaz, 11.11.2021 ob 12:31

Ti bom jaz povedala kaj je moja tašča razlagala svoji prijateljici/sosedi enkrat po telefonu pod mojim balkonom: ” Lahko so srečni, da me imajo. Saj veš kak je naša tamlada. Če ne bi imeli mene, bi bili lačni pa žejni pa bog ve kje bi se jim otroci klatali cele dneve. Tak se nič ne ukvarjajo z njimi. Kuha jim samo pomije, pol pa k meni hodijo jokat, da so lačni.”

S tem, da jih je imela 1 urco na dan. V tisti uri so zmetali v sebe kosilo, potem pa jim je že porinili gsm/tablico v roke.

S tem da njen jedilnik obsega pakl juhe, restan krompir pa makarone z drobtinami pa pečenko pa pohano pa obvezno sladici iz trgovine.

Jaz pa jih posiljujem z zelenjavnimi juhami in kakšnimi drugimi živili, kosila ponavadi skuhana iz osnovnih sestavin. Seveda se moram precej potrudit, da jejo, če iz taščine kuhinje diši po nagecih in pomfriju.

Pol pa se baše pred deco s tem sranjem in me gleda pa reče:” …. mami ne dovoli….kar se mene tiče lahko vzamete….”

Samo da me j* v  glavo.

hehe si predstavljam te vonjave in spodnjega in zgornjega štuka, pa v vsaki kuhinji ena furija…….

Obstaja velika razlika med mojim in tvojim zapisom. Eno je biti v oporo, drugo je vsiljevanje svojega prav. Eno je zdrav družinski odnos, kvalitetno razmerje med starimi in mladimi, drugo pa obešanje na njih ali toksično razmerje. Ženske, ki se ne posvečajo sebi in ne delajo na sebi (veliko jih je v starejših generacijah, ker se niso mogle, smele ali znale ujvarjati s seboj) le prenaša te bolne vzorce naprej. Znati prepoznati toksičen vzorec ali motnjo pri sebi je težko, če se ne ukvarjaš s tem kdo si in kaj si. Najlažje se je sprenevedati in pustiti da je tako kot je, ker ne znaš bolje ter opravičevati svoje obnašanje  s tem, da ne moreš iz xy razlogov. Težje je popravljati, celiti, odkrivati našo temno stran (ki jo imamo vsi) in se ponovno učiti obnašanja, spreminjati navade in odzivanje, postati boljši človek oz boljša verzija sebe. Osveščena. Ne le se sprejemati, temveč delovati tako avtentično, da ne projeciraš, da ne prenašaš negativnih vzorcev, da ne vnašaš v svoje delovanje toksičnih stvari, temveč deluješ iz srca in duše, saj smo v osnovi vsi dobri. Uničijo in umažejo nas slabe izkušnje. Biti čist in delovati iz svetlobe, ne iz teme je pa prekleto težko. Potrebnega je veliko truda in znanja.

Jaz bi naredila isto, kot so že svetovale zgoraj. Odpovej kosilo v šoli, zajtrka jim ne pripravljaj, naj tašča poskrbi za njih. Pa še sama bi se po službi pri njej najedla. Mogoče se bo tašča prej ko slej naveličala, ko bo ugotovila, da je to ena velika obveznost, še posebej finančna.
Nisi napisala starosti otrok, če so še manjši, ti bo po službi ostajal čas, da jih pelješ ven.

Sama bi prvo odjavila kosilo.

Mi ko gremo k babici, gremo vedno lacni, ker vedno kuha. Potem jedo samo 1x in ne 2x.

S sladkarijih se jim pa ni dalo dopovedat, da ne.

Pa smo malo nafìlali s cokolado pa pustili pri njih, da nori.

Sedaj mi je zanimivo vidit, ko soseda prinese liziko pa oni razlagajo, da ne, ker je potem hiperaktivna

pri nas se otroci tudi včasih najejo sladkarij, pa se zato nobenemu ne meša, tako kot vašim.

A to pri vsakem vnosu sladkarij se jim odpuli ali kako?

Hja, avtorica teme ga tu na več načinov biksa:

1. Ni ona odgovorna za moževo prehrano. Če ima zdravstvene težave (čeprav refluks ni kakšen resen problem, zastavljeno je bilo, kot da ima najmanj raka na želodcu), je njegova skrb, da je primerno hrano. Ne njena, da bo spilala policaja in mu pohanje iz ust vlekla. Jaz bi ga na njenem mestu zanalasc pustila, da ga bo enkrat (ali večkrat, če bo potrebno) resno zvilo, potem bo pa mir.

2. Pri otrocih je pač treba najti nek kompromis med zdravim in dobrim.

3. Če si narediš “svoje stanovanje v tascini hiši”, pač ne moreš tako na juriš it v boj proti njej in spotoma se odgnat zaveznika (moža) s prepovedjo pohanja. Je že napisanih več nasvetov, kako taktično postopati in taščo pripeljati do tega, da ne bo vec hotela futrat tamladih, ne bi se rada ponavljala. Ampak to, da se snaha sama postavi v pozicijo, da je njena družina njena skrb in se tašča ne sme vtikati, samo ustvari fronto za neskončne bitke. Stvari moraš postaviti tako, da tašča ne bo več imela interesa kuhat.

Kaj te je vleklo k tašči v hišo? Kje pa ste do tedaj živeli? Ne bi rekla, da bi bila stara 17 let mlada in neumna in brez otrok. Vi pa ste že morali do sedaj nekje živet.

Vzemi za finančno in časovno zmago – otroka sta dovolj stara, da razumeta kaj je kaj, kosilo odpovej, večerja je pa tvoja izbira, zjutraj imej več časa za v službo.

Ti hodiš v službo – ona je verjetno upokojenka; sadje in zelenjava je 5na dan – boš pri večerji dobila not, otroka pa vpiši na kakšno športno aktivnost (kar bi itak morala).

Nezdrava hrana in babice, 11.11.2021 ob 11:49

Oh, te babice, tako imajo rade vnuke, pa jih filajo z nezdravo hrano kar naprej! Sploh ne razumejo, da jim s tem ne delajo nobene usluge oz. celo škodijo.

Moja mama je ista: vedno otrokom tlači bonbone v žepe, jim daje lizike in čokolade, prinese na mizo polno skledo piškotov, smokije, domače pecivo, sokove, vsega preveč. Otroci pa kot otroci – ne morejo se upreti dobrotam.

Če so pri moji mami, kar naprej nekaj meljejo, nikoli nimajo praznih ust. Potem jim pa še za kosilo skuha pomfri in pohančke.

Nič se mi ne zdi narobe, če otroci kdaj pa kdaj jejo kaj od tega, ampak to filanje z nezdravo hrano in sladkarijami kar naprej se mi pa ne zdi v redu. Hrana potem postane tudi nekaj, s čimer se otroka zamoti – če sitnari ali česa ne bi, takoj dobi kakšen bonbon, da je tiho.

Mislim, da ima kar veliko staršev tak problem z babicami, rešitve pa žal ne poznam.

Tud mi mamo probleme z babicami. Za razliko, da moja mami sicer pohančkov in pomfrija nikoli ne dela.  Problem so lizike in čokolada, kar pa tudi omejuje, Itak je pogruntala, da tavelka pride k njej samo po čokolado in še to kadar nima nobene skrite od rd, božička pa, da ji pri nas ne damo sladkarije imamo omejene ampak jih imamo in jih dobijo.

Tašča je pa brez meje jst sm se že velikokrat zbunila moj je tiho (pa se velikrat skregava zarad tega), bomboni na mizi, čokolada povsod, za jest same mastne stvari pri enem obroku na mizi od “ocvrtih” čevapov (jaz tako pravim čevapom, ki so narejeni na štedilniku in plavajo v olju da teče od njih), pohanja, bureka, pomfirja celo pico je naumila zravn enkrat men se je kr obračalo- če že grem tja imam vodni dan takrat, ker mi je slabo k vidm vso tisto hrano. s tem da običajno  med 10 in 17 uro postavi na mizo. s tem da jim uturi sladkrije še za domov, take, ki jih marajo in take, ki jih ne marsikaj gre v smeti….

ASSHOL!!!

Tudi sama sem tašča in mi na kraj pameti ne pride, da bi spodbijala mamina pravila in avtoriteto. Mi imamo dogovoe, da ko so otroci pri nas veljajo moja pravila, pri njih doma njihova, pa četudi sem pri njih na obisku več dni. Smo to lepo dorekli ko so bili otroci rojeni in nimamo sedaj nobenih problemov.

Ja, bodi pametnejša kot tašča … zjutraj ne pripravljaj več zajtrka, če kdo  vpraša, zakaj ga ni, povej mirno, da je škoda stran metat hrano in da itak veš, da tašča gor prinese, sicer pa ne razpravljaj  z njimi. Kosilo za tamale v šoli, potem pa še doma pri babici? Marsikje imajo dvojna kosila … pač naj kuha in pripravlja. Potem pa se tamale spravi na sprehod, k rekreaciji, k delu okrog hiše. Pri tem ta zadnjem še lahko obrneš tako, da prijazno poveš, da je lepo, da je babica skuhala in da naj v zahvalo za to, babici pomagata okoli hiše in v hiši kaj naredita 😉

Tvoj mož je odrasel človek. In če, čeprav ve, da bi moral biti na dieti, je prepovedane stvari, je to hudo njegov problem. Žal, a tako je. Lahko pa tabelo dovoljenih in prepovedanih jedi nalepiš na hladilnik, kopijo pa daš tašči in ji poveš. da si res hvaležna za vso hrano, ki jo pripravi za tvojo družino, a da je zdravnik povedal, kaj lahko mož je in kaj ne. Pa nič več razpravljat z njo … Ko bo videla, da so zajtrki in kosila njena obveza, ne pa razvada, bo počasi že nehala … čez vikend pa se pri kuhanju izmenjujta, pa je tudi to rešeno .. manj kot težiš, boljše bodo sprejeli zdravo hrano.

Saj veš, bolj ko se nekaj prepoveduje, bolj si ljudje tistega želijo ….

Tudi tašča, 13.11.2021 ob 15:53

Tudi sama sem tašča in mi na kraj pameti ne pride, da bi spodbijala mamina pravila in avtoriteto. Mi imamo dogovoe, da ko so otroci pri nas veljajo moja pravila, pri njih doma njihova, pa četudi sem pri njih na obisku več dni. Smo to lepo dorekli ko so bili otroci rojeni in nimamo sedaj nobenih problemov.

Točno tak dogovor je v tem primeru problem.

Ne morejo “pri babici” veljati drugačna pravila, če babica živi 5 metrov stran in lahko ves čas dela kontra staršem.

Tak dogovor je možen, če babica živi 250 km stran in mami pač tistih 5 dni na leto stran pogleda, ko otroci pred kosilom krofe mlatijo. Ne more pa to bit vsak dan.

Moje mnenje, 11.11.2021 ob 13:22

Sama bi prvo odjavila kosilo.

Mi ko gremo k babici, gremo vedno lacni, ker vedno kuha. Potem jedo samo 1x in ne 2x.

S sladkarijih se jim pa ni dalo dopovedat, da ne.

Pa smo malo nafìlali s cokolado pa pustili pri njih, da nori.

Sedaj mi je zanimivo vidit, ko soseda prinese liziko pa oni razlagajo, da ne, ker je potem hiperaktivna

To je dejansko ovržen mit…

Družina je toliko tvoja, kot je moževa. Sprejeti morata skupno odločitev. Če bo kuhala tašča, je treba odpovedati kosilo v šoli, ti pa nehati pripravljati zajtrke. Navsezadnje je to zate še lažje.

Odgovor imaš na dlani…..pojdite na svoje…..tudi pri nas so iste fore….da o tem kaj tasta in taščo vse moti ne bi govoril……za to iščemo svojo hišo….ki jo bomo kupili in odšli…..prav tako boš se morala ti vsest s partnerjem in se pogovorit o tem…..moja ni hotela slišat o tem…..ko pa mi je dopizdlo pa sem ji rekel da jaz ne mislim več tu živet…..in da se naj odloči če gre zraven ali bo ostala….stem da je pri nas še huje ker ga stari pije…..in pol si vse samo človek ne…..ampak vseeno…..ko maš nekaj svojega je to tvojo in delaš kaj želiš…..če pa boš ostala tam pa pač trpi to…..pa še vedno huje bo…..

To ni “tvoje” stanovanje… bo vedno od babi hiša….in v babičini hiši bo vedno ona glavna…to je prvo. Drugo….babice so zelo ponosne ko nahranijo svoje mladičke…. če to ne moreš sprejeti se preseli tako daleč, da jo bodo mladički videli samo ko jih boš ti pripeljala….in pol bodo lahko naslednje tedne na tvoji zdravi prehrani…vsi srečni in zadovoljni.

Boh pomagi če mi sin eno tako pripelje v bajto.

Ta jezna, 11.11.2021 ob 10:03

Pred dobrim mesecem smo se preselili v novo, svoje stanovanje, ki pa je v taščini hiši. To je bila edina varianta, da pridemo do svojega stanovanja. Tašča ni slaba ženska, samo nič se ji ne da dopovedati. Za moja pravila ji ni mar.

Od kar imam otroka in ima mož želodčni refluks se prehranjujemo zdravo. Ker grem zjutraj prva od doma, mojim pripravim zajtrk. Zadnje čase je zajtrk začel ostajati, moji pa so se izgovarjali, da so zjutraj zaspali in ni bilo časa, da bi pojedli, drugič jim ni pasalo, enkrat sem celo hrano našla skrito v smeteh in to čisto na dnu kante. Tudi za kosilo so večkrat enaki odgovori. Treba je vedeti, da sta otroka sicer kot termita, vse bi pojedla in neprestano sta lačna. Od kar pa smo v novem stanovanju nobene lakote ni več.

Sem ta malega dobila na samem in mi je lepo zapel, da jim babica zjutraj prinese boljši zajtrk kot je moj. Peče jim palačinke, vaflje, ocvrta jajca s slanino. To je hrana za katero ne želim, da jo otroka jesta, možu pa celo škoduje. Babica je zdaj glavna carica. Otroka imata kosilo v šoli in ko prideta domov iz šole ju nahrani še ona. Nudi jima prave gurmanske užitke. Obema se že pozna na teži in tudi aktivna nista več toliko. Seveda, dva kosila ju naredita lena, samo po kavču se še valjata.

Poskušala sem se pogovorit s partnerjem, ki misli, da s tem da imata skrbno babico ni nič narobe. Babice pač so zato, da razvajajo vnuke.

Tašča me dobesedno presliši, ko se želim pogovoriti z njo. Nič nimam proti, da jim kuha, samo malo bi morala prilagoditi prehrano našim vzorcem. Sem tudi za občasne pregrehe, sicer pa naj bo hrana zdrava in uravnotežena. Tašča očitno za to še ni slišala, saj je njej edina zelenjava krompir na 1oo in en način z mastnimi dodatki.

Rada jo imam in ne bi kakšnih drastičnih ukrepov delala in se kregala ampak ona bi morala razumeti, da moja družina, moja pravila. Počutim s precej nemočno. Ne vem kako naj ji na lep način dopovem, da zastruplja mojo družino.

Volite novo stranko. Stranka Fekalnega Razodetja. Za več informacij se obrnite na ustanovne člane: Robi/Julij Cezar/EnaJužna/Vagabund/Šnelca/kokoši/dxy/Desperadodajka

Nova minuta. Novi člani. Novi obrazi. Prava anticepilska stranka. #SkupajRastemo ?

Ne dajaj se s taščo. Če hoče kuhati, naj kuha in naj otroci jedo kosilo pri njej in ne v šoli. Prav tako ne jim zjutraj več pripravljat hrane, naj jo pripravlja tašča. Tako boš še na boljšem.

Mož pa je odrasla oseba in naj je, kar hoče. Če sam nima toliko pameti, da ne ve, kaj mu škodi, potem pa Bog pomagaj.

Ne se obremenjevat s takimi neumnostmi. Je več kot dovolj drugih problemov.

Prvo kot prvo, seveda lahko imaš svoje stanovanje v hiši od sorodnikov. Lahko pošteno odkupiš svoj del hiše, ga urediš s svojim denarjem in plačuješ pol stroškov ali še več. Zakaj bi potem to še vedno bilo od tašče? Samo zato, ker je ona nekoč bila solastnica neke propadajoče luknje, ki je sedaj lepo novo stanovanje, še nima pravice težit in otrok, ki niso njeni, vzgajat ter filat s pomijami.

Drugače pa ne razumem tega pomanjkanja komunikacije in odločnosti. Če jaz nekomu rečem ne, je to ne in pika. Pa mi je vseeno, če se človek dela neumnega, ubogega, karkoli pač že. Pri mojih otrocih postavljam pravila jaz in pika. Tašča, mama, prijateljica, soseda, svakinja, sestra… Ni važno, za vse velja enako. Moja beseda je zadnja, ko gre za moje otroke in pri tem se ne pogajam z nikomer. Če pa se me ne upošteva, kjerkoli pač že sem na obisku, pa pač poberem otroke in grem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close