Tašča mi zastruplja družino!
Pred dobrim mesecem smo se preselili v novo, svoje stanovanje, ki pa je v taščini hiši. To je bila edina varianta, da pridemo do svojega stanovanja. Tašča ni slaba ženska, samo nič se ji ne da dopovedati. Za moja pravila ji ni mar.
Od kar imam otroka in ima mož želodčni refluks se prehranjujemo zdravo. Ker grem zjutraj prva od doma, mojim pripravim zajtrk. Zadnje čase je zajtrk začel ostajati, moji pa so se izgovarjali, da so zjutraj zaspali in ni bilo časa, da bi pojedli, drugič jim ni pasalo, enkrat sem celo hrano našla skrito v smeteh in to čisto na dnu kante. Tudi za kosilo so večkrat enaki odgovori. Treba je vedeti, da sta otroka sicer kot termita, vse bi pojedla in neprestano sta lačna. Od kar pa smo v novem stanovanju nobene lakote ni več.
Sem ta malega dobila na samem in mi je lepo zapel, da jim babica zjutraj prinese boljši zajtrk kot je moj. Peče jim palačinke, vaflje, ocvrta jajca s slanino. To je hrana za katero ne želim, da jo otroka jesta, možu pa celo škoduje. Babica je zdaj glavna carica. Otroka imata kosilo v šoli in ko prideta domov iz šole ju nahrani še ona. Nudi jima prave gurmanske užitke. Obema se že pozna na teži in tudi aktivna nista več toliko. Seveda, dva kosila ju naredita lena, samo po kavču se še valjata.
Poskušala sem se pogovorit s partnerjem, ki misli, da s tem da imata skrbno babico ni nič narobe. Babice pač so zato, da razvajajo vnuke.
Tašča me dobesedno presliši, ko se želim pogovoriti z njo. Nič nimam proti, da jim kuha, samo malo bi morala prilagoditi prehrano našim vzorcem. Sem tudi za občasne pregrehe, sicer pa naj bo hrana zdrava in uravnotežena. Tašča očitno za to še ni slišala, saj je njej edina zelenjava krompir na 1oo in en način z mastnimi dodatki.
Rada jo imam in ne bi kakšnih drastičnih ukrepov delala in se kregala ampak ona bi morala razumeti, da moja družina, moja pravila. Počutim s precej nemočno. Ne vem kako naj ji na lep način dopovem, da zastruplja mojo družino.
Jel bio muz u stanju? Jel imo svoj ambient? E vidis… Poglej do kam seze.. Kaksne situacije se naredijo…
Kakorkoli… Cuti… Pa naj jim kuha in jih razvaja.. Bolse to kot da jih ne mara ali pa da se ji jebe za njih… Pa tudi njena hisa njena pravila… Pravilno da se moz ne angazira in da ne plese kot ti ukazes. Vsaj v tem primeru.
Tiho bodi pa ne tezi.
Al jo pa obtozi za nasilje v druzini… Al pa policijo poklici… Zrihtaj ji da je kao nora… Sej ves kako delate.. No tako. Na tak nacin sem mislil.
Pri nas bi bilo enako oziroma je enako, ko pridemo k njej na obisk.Tako da vem kako se počutiš, ko tvoja beseda ne velja nič in te ne posluša. Ko pridemo k njej na obisk za nekaj dni, se enako obnaša, prevzame vso komando. Kljub temu, da sem jaz mama svojim otrokom in ne ona. Živimo pa na srečo 60km stran od nje.
Težko bo, ker nimaš podpore v možu, ki se noče kregat s svojo mamo.
Poskusi narediti red, bodi odločna, bodi glavna, saj si ti mama svojima otrokoma!
mož je odrasel. če prostovoljno je nekaj, kar mu škodi, si je sam kriv. ampak očitno mu mamina hrana ne škodi in je (mogoče) vse skupaj samo v tvoji glavi
če pa bo jamral zaradi refluksa, pa mu lepo povej, kje ga je dobil in naj se ne pritožuje in naj bo tiho.
otroka pa naženi s kavča, naj se malo bolj gibata, ko prideš domov in skenslaj kosilo v šoli. če jima začneš težit s prehrano, jima boš privzgojila samo prehranske motnje in nič drugega
in ne, ne zastruplja tvoje družine. za začetek si svojo glavo malo uredi.
Nič ni to vaše stanovanje, se meni zdi. In s te pozicije težko ukrepaš, pa še mož (refluksu navkljub) ni na tvoji strani.
Skrbi me tudi, da otrok, ki naj bi se polenili zaradi hrane, ne znate motivirati, da bi se več gibali, če praviš, da se jim že pozna na teži.
Glede na to, da pojedo dve kosili, jim najbrž ne kuhaš še ti, ko prideš domov, mogoče greš ta čas lahko z njimi ven? Da boš sigurna, da so pokurili nakopičeno energijo.
Jbg, na kompromise si pristala v trenutku, ko si se preselila v taščino hišo. Glede na to, da nimaš zaveznika, jih bo kar nekaj.
Nikoli ni šlo in nikoli ne bo šlo skupaj. Ne glede na to koliko se imate radi ali ne, ni bistvo v tem. Pojdite čimprej na svoje, da ohranite lepe odnose, preden pride do globokih zamer ali ločitve. Tak moški je lahko kvaliteten partner le ko prevzame odgovornost za svojo družino in se začne obnašati kot odrasla oseba. V bližini mame bo ostal večno otrok. Ženske si želimo ob sebi moškega, ki je odgovoren in sposoben poskrbeti za družino, ne še enega otroka. Gledati kako ti razpada družina zaradi tašče je pa še najbolj žalostno, zato pravočasno ukrepaj.
ISto situacijo sem imela sama. Norela znorela norela spet nobenega haska, samo vsi so bili jezni na mene in samo slabo voljo smo otresali naokoli.
Potem pa sem dvignila roke in rekla vredu pa ne bom več kuhala, če tako hodite dol k babici vse jest, jaz pa potem stran mečem.
In ni bilo zograj v hladilniku več nič.
So hodili dol plenit taščin hladilnik in jo žicat naredi mi to kupi mi to.
Ona pa veselo jim vse v rit stišala.
Je šlo ene tri mesece tako, potem je ugotovila, da ima samo delo in stroške (za hrano ji nisem dala niti evra, sineku ni upala rečt, da ne bi sinek bil slabe volje itd itn), pospravil ni noben nič za sabo – ko so se najedli so samo pustili vse na mizi, dvignili rit in šli (pri meni morajo pomagat pospravit kuhinjo/pomivalca/smeti/pripravit pospravit mizo itd). Ko je enkrat nekaj zjamrala sem ji samo rekla:” Kak ste si jih navadli tako jih imate, se sploh ne čudim, da je tako.”
Tak po pol leta je prišla k sebi.
Sedaj imamo skupen obrok edino v soboto in nedeljo. Enkrat skuha tašča, enkrat jaz.
ista, 11.11.2021 ob 10:33
ISto situacijo sem imela sama. Norela znorela norela spet nobenega haska, samo vsi so bili jezni na mene in samo slabo voljo smo otresali naokoli.
Potem pa sem dvignila roke in rekla vredu pa ne bom več kuhala, če tako hodite dol k babici vse jest, jaz pa potem stran mečem.
In ni bilo zograj v hladilniku več nič.
So hodili dol plenit taščin hladilnik in jo žicat naredi mi to kupi mi to.
Ona pa veselo jim vse v rit stišala.
Je šlo ene tri mesece tako, potem je ugotovila, da ima samo delo in stroške (za hrano ji nisem dala niti evra, sineku ni upala rečt, da ne bi sinek bil slabe volje itd itn), pospravil ni noben nič za sabo – ko so se najedli so samo pustili vse na mizi, dvignili rit in šli (pri meni morajo pomagat pospravit kuhinjo/pomivalca/smeti/pripravit pospravit mizo itd). Ko je enkrat nekaj zjamrala sem ji samo rekla:” Kak ste si jih navadli tako jih imate, se sploh ne čudim, da je tako.”
Tak po pol leta je prišla k sebi.
Sedaj imamo skupen obrok edino v soboto in nedeljo. Enkrat skuha tašča, enkrat jaz.
hahaha, tako ukrepa pametna ženska
😀
bravo
Ta jezna, 11.11.2021 ob 10:03
Pred dobrim mesecem smo se preselili v novo, svoje stanovanje, ki pa je v taščini hiši. To je bila edina varianta, da pridemo do svojega stanovanja. Tašča ni slaba ženska, samo nič se ji ne da dopovedati. Za moja pravila ji ni mar.
Od kar imam otroka in ima mož želodčni refluks se prehranjujemo zdravo. Ker grem zjutraj prva od doma, mojim pripravim zajtrk. Zadnje čase je zajtrk začel ostajati, moji pa so se izgovarjali, da so zjutraj zaspali in ni bilo časa, da bi pojedli, drugič jim ni pasalo, enkrat sem celo hrano našla skrito v smeteh in to čisto na dnu kante. Tudi za kosilo so večkrat enaki odgovori. Treba je vedeti, da sta otroka sicer kot termita, vse bi pojedla in neprestano sta lačna. Od kar pa smo v novem stanovanju nobene lakote ni več.
Sem ta malega dobila na samem in mi je lepo zapel, da jim babica zjutraj prinese boljši zajtrk kot je moj. Peče jim palačinke, vaflje, ocvrta jajca s slanino. To je hrana za katero ne želim, da jo otroka jesta, možu pa celo škoduje. Babica je zdaj glavna carica. Otroka imata kosilo v šoli in ko prideta domov iz šole ju nahrani še ona. Nudi jima prave gurmanske užitke. Obema se že pozna na teži in tudi aktivna nista več toliko. Seveda, dva kosila ju naredita lena, samo po kavču se še valjata.
Poskušala sem se pogovorit s partnerjem, ki misli, da s tem da imata skrbno babico ni nič narobe. Babice pač so zato, da razvajajo vnuke.
Tašča me dobesedno presliši, ko se želim pogovoriti z njo. Nič nimam proti, da jim kuha, samo malo bi morala prilagoditi prehrano našim vzorcem. Sem tudi za občasne pregrehe, sicer pa naj bo hrana zdrava in uravnotežena. Tašča očitno za to še ni slišala, saj je njej edina zelenjava krompir na 1oo in en način z mastnimi dodatki.
Rada jo imam in ne bi kakšnih drastičnih ukrepov delala in se kregala ampak ona bi morala razumeti, da moja družina, moja pravila. Počutim s precej nemočno. Ne vem kako naj ji na lep način dopovem, da zastruplja mojo družino.
Ne skrbi, kmalu boš ločena in odseljena, pa teh težav ne bo več.
čekdisout, 11.11.2021 ob 10:35
hahaha, tako ukrepa pametna ženska
😀
bravo
Moja družina je moja, jaz sem dolžna zanjo poskrbeti. Da mi tašča štima familijo, jaz pa da gledam v luft bi mi bilo kot prvo izpod časti in velika žalitev zame, kot drugo pa mislim da bi s tem le ustregla njenim željam, da bi imela še dodaten argument proti meni. Sem imela toksično taščo in dobro vem česa so take zmožne. Ti prevzame družino in nahujska vse proti tebi, pa okoli razlaga kako zanič si. Manipulatorsko te zlorablja, da te odstrani. No, moji se je čez čas vse vrnilo, a tistih let mi nihče ne more vrniti.
Zdrava, odrasla in pametna ženska se NIKOLI ne bo vtikala v mlado družino, ne glede na vse. A takih tašč je zelo malo.
Odjavo kosilo v soli, ker ga imajo itak pri babici.
Nehaj jim pripravljat zajtrke.
Cez nekaj mesecev bo moz prisel k sebi, ker bo imel zdravstvene tezave in se vrnil k tebi na hrano, za njim bodo pa pocasi prisli tudi otroci.
Mi pa ena stvar ni jasna, tako fina familiha, oa ti ne upajo povedat, da zajtrkujejo pri babici? Lazejo ti in skrivaj mecejo stran!
Tu si pa nekaj hudo zgresila!
Mož je verjetno opravilno sposoben in bo že sam precenil, kaj lahko jé. Otrokom v šoli ukini kosilo, ko prideš domov ne bodo prenažrti, ker bodo jedli samo pri tašči, namesto dve komplet kosili, in greš lahko z njimi ven, se fajn vsi nagibate in nadihate svežega zraka, za zdravo večerjo poskrbiš ti, oziroma skupaj kaj pripravite in bo za otroke poučno pa še raje bodo pojedli.
Čast, 11.11.2021 ob 10:46
Moja družina je moja, jaz sem dolžna zanjo poskrbeti. Da mi tašča štima familijo, jaz pa da gledam v luft bi mi bilo kot prvo izpod časti in velika žalitev zame, kot drugo pa mislim da bi s tem le ustregla njenim željam, da bi imela še dodaten argument proti meni. Sem imela toksično taščo in dobro vem česa so take zmožne. Ti prevzame družino in nahujska vse proti tebi, pa okoli razlaga kako zanič si. Manipulatorsko te zlorablja, da te odstrani. No, moji se je čez čas vse vrnilo, a tistih let mi nihče ne more vrniti.
Zdrava, odrasla in pametna ženska se NIKOLI ne bo vtikala v mlado družino, ne glede na vse. A takih tašč je zelo malo.
pametna ženska se nikoli ne bo vselila k toksični tašči. to je prvo.
ni videt, da bi bila tale tu toksična. samo svojo vrednost vidi v tem, koliko koristi drugim
moja mati je ista. ampak, ker sva se obe s sestro odselili dve uri vožnje proč, je okoli sebe našla druge primerke, za katere lahko skrbi in jim pomaga. so pač sosedi deležni svežih buhtljev in kuhanega kosila, ker pač to ona počne zato, da se sama dobro počuti in ker so sosedi ubogi. prvim hrano vozijo iz gostilne in nikoli ne dobijo kaj dobrega, domaaačega (par pri +80 ih), druga soseda je tudi pri 80, bolna, težko pokretna, pač k njej hodi dosti pomagat. ji počisti, kaj nasadi, skuha kosilo, ko je res uboga….
ene ženske pač vedno vidijo svojo vrednost v tem, koliko so lahko koristne drugim. tip vzgoje. tako samopodobo ima. ni najbolj zdravo zanjo, ampak, dokler jo to drži pokonci in dobre volje….
Ja imam mogoče srečo, da se mi sladko fučka, kaj si tašča misli o meni in kaj razlaga naokoli žlahti in sosedom.
Prej ko sem se cufala z njo, smo bili z otroci skoz na bojni nogi, z možem na bojni nogi, bolj kot sem jaz norela bolj so se me izogibali in bolj so se smili babici, ki si je mislila, da jih mora pocartat, če se že mati samo buni nekaj.
Potem sem začela delo puščat njej, če se že tako grebe zanj, finančno tudi če misli, da je fotjtrat 150kg dedca in 3 najstnike mačji kašelj pa naj izvoli, ker se je vedno prikazovala kot super gospodinja, ji je bilo izpod časti jamrat, jaz pa sem svoj prosti čas in finance vlagal v druge stvari – sem peljala otroke večkrat na bazen, pa na morje, pa naokoli – v glavnem svoj prosti čas sem namenila otrokom. Potem je tašča si prišla gor, da si je priborila samo delo in stroške, da zmečejo hrano v sebe, potem pa noben ne poseda cel večer pri njej in z njo kvačka, ampak ji pustijo delo, da gredo z mamco rolat.
Kot pa že rečeno – se mi fučka, kaj si tašča misli o meni.
Enostavna resitev, 11.11.2021 ob 11:06
Odjavo kosilo v soli, ker ga imajo itak pri babici.
Nehaj jim pripravljat zajtrke.
Cez nekaj mesecev bo moz prisel k sebi, ker bo imel zdravstvene tezave in se vrnil k tebi na hrano, za njim bodo pa pocasi prisli tudi otroci.
Mi pa ena stvar ni jasna, tako fina familiha, oa ti ne upajo povedat, da zajtrkujejo pri babici? Lazejo ti in skrivaj mecejo stran!
Tu si pa nekaj hudo zgresila!
Pri nas je bilo na rednem urniku:” Na to maš, hitro pojej pa ne mamici povedat.”
Na žalost so moji otroci pujseki in celoten dnevni meni je ponavadi razviden na njihovih oblačilih, ki pa jih perem jaz.
čekdisout, 11.11.2021 ob 11:15
pametna ženska se nikoli ne bo vselila k toksični tašči. to je prvo.
ni videt, da bi bila tale tu toksična. samo svojo vrednost vidi v tem, koliko koristi drugim
moja mati je ista. ampak, ker sva se obe s sestro odselili dve uri vožnje proč, je okoli sebe našla druge primerke, za katere lahko skrbi in jim pomaga. so pač sosedi deležni svežih buhtljev in kuhanega kosila, ker pač to ona počne zato, da se sama dobro počuti in ker so sosedi ubogi. prvim hrano vozijo iz gostilne in nikoli ne dobijo kaj dobrega, domaaačega (par pri +80 ih), druga soseda je tudi pri 80, bolna, težko pokretna, pač k njej hodi dosti pomagat. ji počisti, kaj nasadi, skuha kosilo, ko je res uboga….
ene ženske pač vedno vidijo svojo vrednost v tem, koliko so lahko koristne drugim. tip vzgoje. tako samopodobo ima. ni najbolj zdravo zanjo, ampak, dokler jo to drži pokonci in dobre volje….
Eni punci stari 20 let, ki iz varnega gnezda odleti direkt v kremplje sovražniku. Kako pa naj veš, da je toksična, če ne živiš z njo? Ne moreš vedeti. Ko ugotoviš, je škoda že narejena.
To kar opisuješ ti je popolnoma druga zgodba. Poznam tudi take tašče, ženske.
Povej to, 11.11.2021 ob 11:21
Eni punci stari 20 let, ki iz varnega gnezda odleti direkt v kremplje sovražniku. Kako pa naj veš, da je toksična, če ne živiš z njo? Ne moreš vedeti. Ko ugotoviš, je škoda že narejena.
To kar opisuješ ti je popolnoma druga zgodba. Poznam tudi take tašče, ženske.
jaz sem pri 20 vedela, da se nočem vselit drugi ženski v gospodinjstvo
čekdisout, 11.11.2021 ob 11:30
jaz sem pri 20 vedela, da se nočem vselit drugi ženski v gospodinjstvo
Si imela druge možnosti. Nimajo jih vsi, zato ne sodi po sebi. Nihče si ne želi živeti z drugimi v gospodinjstvu, a pri 20 ima le malo kdo svoje stanovanje, kajne? Predvsem pa bodi srečna, da ti ni bilo treba in da nimaš negativnih izkušenj. Ni jih pa zato treba privoščiti drugim in jih kriviti za zlorabe, za katere so odgovorni drugi – predvsem odrasli, ki naj bi ti bili “družina”. Jaz lahko sprejmem kritiko, da nisem bila sposobna pri 20ih iti na svoje, za zlorabo pa ne, ker to ni bila ne moja odločitev ne želja ne dejanje in z mojo nesposobnostjo “iti na svoje” si pa res nisem zaslužila takšnega odnosa in travme. Konec koncev sem si le želela ljubiti in imeti rada njenega sina.
Sem pa zaradi te izkušnje jaz boljša oseba in že danes vem, da je vsaka punca, ki pride k mojemu sinu oseba s čustvi, vredna spoštovanja in moja naloga ni, da se kakorkoli mešam v njun odnos. Prepričana sem, da bom ravno zato jaz dobra tašča. Če nič drugo vsaj vem kako se NE obnašati.
Nikoli nisem razumela zakaj bi se pri 20 letih, ko nimaš za burek, moral igrat ate in mame in živet skupaj.
Kaj pa oni pregovor: Najprej štalca potem kravca.
Ali pa: Kakor si boš postlala tako boš spala.
Če imaš pri 20 enega bureka, s katerim nimaš druge možnosti, kot da greš k tašči pod kiklo, če se ti zgodi, da zanosiš, pač ne seksaš. Kje pa piše, da morajo 20 letnice seksat?
O Ti malo govno.
Tasca hodi pomagat 80let stari gospe ti pa to napises in razlagas okoli, kot da dela narobe.
Ce bi poznala clovesko psih.bi vedela,da smo ljudje narejeni tako,da radi pomagamo drugim
In ja ce si normalen in ce vidis,da si nekomu pomagal,te to razveseli. Tako delujejo empaticni ljudje. Ne pa ljudje s motnjo.
In ti malo govno bi pustilo sosedo lacno,da ne bi drugo govno reklo o tebi.,da to pocnes da se ti dobro pocutis.
Lepo stvar bi rada naredila slabo.
O ti malo govno nehvalezno. Kolikim si razlagala na ta nacin o tasci a.
Da izpade tacsa glupa ko kurac.
O ti malo svinjsko govno. Ni cud da mas probleme .
Oh, te babice, tako imajo rade vnuke, pa jih filajo z nezdravo hrano kar naprej! Sploh ne razumejo, da jim s tem ne delajo nobene usluge oz. celo škodijo.
Moja mama je ista: vedno otrokom tlači bonbone v žepe, jim daje lizike in čokolade, prinese na mizo polno skledo piškotov, smokije, domače pecivo, sokove, vsega preveč. Otroci pa kot otroci – ne morejo se upreti dobrotam.
Če so pri moji mami, kar naprej nekaj meljejo, nikoli nimajo praznih ust. Potem jim pa še za kosilo skuha pomfri in pohančke.
Nič se mi ne zdi narobe, če otroci kdaj pa kdaj jejo kaj od tega, ampak to filanje z nezdravo hrano in sladkarijami kar naprej se mi pa ne zdi v redu. Hrana potem postane tudi nekaj, s čimer se otroka zamoti – če sitnari ali česa ne bi, takoj dobi kakšen bonbon, da je tiho.
Mislim, da ima kar veliko staršev tak problem z babicami, rešitve pa žal ne poznam.
nikoli nisem, 11.11.2021 ob 11:46
Nikoli nisem razumela zakaj bi se pri 20 letih, ko nimaš za burek, moral igrat ate in mame in živet skupaj.
Kaj pa oni pregovor: Najprej štalca potem kravca.
Ali pa: Kakor si boš postlala tako boš spala.
Če imaš pri 20 enega bureka, s katerim nimaš druge možnosti, kot da greš k tašči pod kiklo, če se ti zgodi, da zanosiš, pač ne seksaš. Kje pa piše, da morajo 20 letnice seksat?
Koliko opravičevanja toksičnega obnašanja je na tem forumu. Očitno ste na isti frekvenci in se vam to zdi normalno, zdravo, smiselno in pravilno. Drugače si ne morem razložiti zakaj to podpirate. Če bi tašča ubila snaho bi ji še ploskali zraven, je tako? Kaj pa je iskala pri njej. Jah, tako razmišljate ker ste isti, drugače ne znate. Obstajajo pa na srečo normalni, zdravi ljudje, ki se znajo zdravo obnašati in ki vedo kaj je kvaliteten odnos med generacijami. Želim si biti takšna, zdrava tašča, ki ne bo ovira v sinovem življenju, ampak če in ko bosta z ženo želela, jima bom po svojih zmožnostih pomagala, če pa ne, da jima vsaj ne bom v napoto ali tako toksična kot ste nekateri tu gor.
Lora128, 11.11.2021 ob 11:48
O Ti malo govno.
Tasca hodi pomagat 80let stari gospe ti pa to napises in razlagas okoli, kot da dela narobe.
Ce bi poznala clovesko psih.bi vedela,da smo ljudje narejeni tako,da radi pomagamo drugim
In ja ce si normalen in ce vidis,da si nekomu pomagal,te to razveseli. Tako delujejo empaticni ljudje. Ne pa ljudje s motnjo.
In ti malo govno bi pustilo sosedo lacno,da ne bi drugo govno reklo o tebi.,da to pocnes da se ti dobro pocutis.
Lepo stvar bi rada naredila slabo.
O ti malo govno nehvalezno. Kolikim si razlagala na ta nacin o tasci a.
Da izpade tacsa glupa ko kurac.
O ti malo svinjsko govno. Ni cud da mas probleme .
A to smo zdaj na Twitterju al kako? Ne več na SČ?
Sicer pa, za avtorico: da tašča nosi napol na skrivaj hrano k vam in ti nihče nič ne reče? Glede hrane: to je pač hrana neke taščine generacije, niso to ravno gurmanski užitki, kot pišeš.
Forum je zaprt za komentiranje.