Tašča mi postaja v nadlego
Živimo v isti hiši samo vsak v svojem nadstropju. Na začetku me to ni motilo, saj se niti tašča ni nekaj vsiljevala. Zdaj pa mi na dnevni ravni pametuje, da neznam gospodinjiti, da narobe vzgajam otroke… Ne bi me motilo če bi ona samo občasno podala kakšno mnenje. To, da pa se vsaki dan vtikuje me pa že močno moti. Tudi z možem se prepirava glede tega, saj on namreč drži s svojo mamo. Nevem več kaj naj naredim.
Pri nas sicer ne živimo skupaj oziroma v isti hiši, a imam sama s sabo več kot dovolj dela, ne pa da bi se ukvarjala še z drugimi. Rada pomagam, če kaj rabijo, pametujem jim pa ne. Ko se dobimo, je toliko bolj zanimivejših tem od gospodinjstva, da do tega običajno sploh ne pridemo.
Tudi za par ostalih mojih vrstnic vem, da se ne vtikajo v mlade. Gremo raje na kakšno kosilo ven, na prireditev, v savno in na masažo, vsaka ima kakšen hobi.
Vnadlegomije, 15.05.2022 ob 12:43
Živimo v isti hiši samo vsak v svojem nadstropju. Na začetku me to ni motilo, saj se niti tašča ni nekaj vsiljevala. Zdaj pa mi na dnevni ravni pametuje, da neznam gospodinjiti, da narobe vzgajam otroke… Ne bi me motilo če bi ona samo občasno podala kakšno mnenje. To, da pa se vsaki dan vtikuje me pa že močno moti. Tudi z možem se prepirava glede tega, saj on namreč drži s svojo mamo. Nevem več kaj naj naredim.
Če bi bila sposobna, pa tvoj mož takisto, ne bi sploh živela pri tašči. Bi se pa z otroci in gospodinjstvom morala bolj konkretno ukvarjati kot se zdaj.
Takšni mi greste počasi nekam. Nesposobneži iz hotela mama, pa samo šimfate tukaj gor. Si upaš napisati tudi kolikokrat vam tašča kuha in pazi otroke npr?
Kupi stanovnaje ali pojdi v najem in nehaj tarnat!
Mi isto živimo zgoraj ona spodaj in se je isto probala umešavat pa pametovati tako v vzgojo kot v najino zvezo je mislila da bo mož sepravi njen sinček kar vse znjo držu mož se je pa potegnu za najino družino in sem ji tudi jaz na lep spoštovan način povedala svoje ker vseeno je le mami od mojega moža, starši so me učili spoštovanja. Ni delovalo potem je pa mož vstopil ji povedal svoje naj me pusti na miru kot jaz njo in je boljše. Mogla boš možu rečti da se potegne za družino drugace bom nastradala….. mož ji bo moral povedati tasvoje vse se da z besedam samo ce hoče. Ce noče potem pa na žalost nevem.. more biti meja med ženo in med materjo in čas je da odraste in da to mejo oba razumeta kot tašča kot tvoj mož. Moj je rabiv nekaj časa da je dojev. Upam da zdrihtate. Lp
Povabi jo na kavo. Povej ji, da se ob njenih opazkah močno držiš nazaj, ker te motijo. Če boš želela njeno mnenje, jo boš prosila…. Si odrasla, sposobna vodit svojo družino in to naj spoštuje.
Povej ji, da jo imas rada, jo cenis, ampak ne bos dovolila, da ti uničuje družinske odnose, predvsem pa tebe kot tako….
S pogovorom lahko vse rešiš
postavi meje
Srecno
Tudi jaz živim v mansardi, pri mojih starših. Imamo svoj vhod in ju od ponedeljka do petka skoraj ne srečam. Za vikend pa spijemo kaksno kavico. Ne vem kdaj se vam uspe kregat. Je res, da sem vprašala, če si lahko v mansardi zgradim stanovanje in takoj povedala, da ne želim, da kdo vstopa nenajavljen. Se spoštujemo, vsak ima na svojem koncu vrt (moja mami verjetno crkuje od smeha ko gleda mojo ubogo zelenjavo, ampak reče nič ne). Mojega moža tudi pustita pri miru, ne da ga zadolzujeta za kakšne obveznosti ko pride iz službe. Če rabim varstvo ob sredah za eno uro, se en teden prej dogovorimo. Če imata čas prav, če ju ni, se znajdemo drugače. To je to.
Forum je zaprt za komentiranje.