Najdi forum

Tanzanija

Živjo! Poleti se s prijatelji odpravljamo v Tanzanijo.Ali ima kdo kakšno koristno informacijo(nevarnosti, zdravje, zdravstvena oskrba…)? Moje starše namreč zelo skrbi….
LP, Nikita

Jaz sem bil lansko leto v Tanzaniji in sicer oktobra in bilo je čudovito ter nepozabno. Leteli smo z letalsko družbo Emirates in sicer iz Ljubljane do Frankfurta in nato do Dubaja in naprej do Dar Es Salaama, gl.mesto Tanzanije. Spala sva na Lybia street, plačala sva okoli 20 dolarjev na sobo, nato sva vzela bus do Arushe, cca. 15 dolarjev vozovnica, udoben bus, vožnja traja cca.9 ur, nato sva vzela 3 dni safarija po 90 dolarjev na dan, obiskali smo Lake Manyara, Tarangiri park in Ngorogoro Crater in bilo je enkratno, v Arushi smo spali za 3 ali 4 dolarje na noč, čisto preprosto in ful guest houses. Nato nazaj do gl.mesta in na otok Zanzibar za 16 dni in bilo je enkratno, leti privat letalska firma, AIR EXPRESS in cena je bila takrat 30 dolarjev v obe smeri, na letališču plačaš še 5 dolarjev takse, leti se 15 minut. Na Zanzibarju sva bila na Jambiani beach in bilo je rajsko, čisto malo folka, bungalov na plaži naju je stal 16 dolarjev na noč in imela sva še zajtrk. Plaže so čudovite, barva morja enkratna. Samo paziti moraš, glede sonca, od 10 ure do 15 si samo v senci, ker je ful vroče, jedla sva tudi pri neki Mariji za 2,5 dolarje morske zadeve in bilo je zelo okusno, in veliko ceneje kot v restavraciji. Skratka bilo je čudovito!
Karta naja je stala 180.000 sit z vsemi taksami vred iz Ljubljane, cepiti se moraš za rumeno mrzlico, to stane okoli 10.000 sit, tablete za malarijo sva imela sabo ampak jih nisva jedla, ker oktobra in novembra ni bilo komarjev, skratka brez problemov. Vodo moraš kupovati in malo paziti pri hrani, da je dobro prekuhano ali pečeno. Vizo dobiš na letališču za okoli 20, 25 dolarjev. Če te še kaj zanima pa se javi, pa ti napišem. Meni je bilo to potovanje nepozabno, nazaj grede sva se ustavila še v Dubaju, kar je bilo tudi doživetje. Toliko za zdaj!

lep pozdrav Mare 🙂

če te še kaj zanima pa se javi, pa karte čimpreje rezervirajte, da boste dobili najbolj ugodno varianto Mare 🙂

sem malo pogledal za karto in sicer ti pride z Emirates karta cca.658 evrov z taksami skupaj in sicer od 3.6. do 2.7.2004 na njihovi spletni strani, odhod je iz Munchena, lahko pogledaš sama na http://www.emirates.com in preveriš.
Pokliči tudi kakšno agencijo v Ljubljani, da ti dajo ceno iz Ljubljane in boš videla razliko v ceni od tukaj ali iz Nemčije, če greš iz Nemčije, moraš nato z vlakom, cena je okoli 15.000 sit in še vožnja okoli 6 ur iz Ljubljane, pa lahko malo zračunaš ali se splača ali ne!
Mare 🙂

Mare!
Najlepša hvala za izčrpne informacije! Zagotovo me bo še kaj zanimalo… Karte imamo že rezervirane (agencija Concorde) in to 159.000 z vsemi taksami vred, letimo tako kot vidva prek Dubaja, od sredine avgusta do sredine septembra.(Ali so takrat še komarji?:)
Lepo se imej, Nikita

ja, karta je kar ugodna, dobra cena, s katerim prevoznikom pa letita?
Sem pogledal v Lonely Planet za deževno dobo, marec, april in maj je kar precej dežja, zna biti nekaj komarjev. Midva sva bila oktobra in novembra do polovice meseca in ni bilo komarjev, tako , da tablete za malarijo nisva jemala, imela pa sva jih s seboj.
No, če te še kaj zanima pa se javi, do takrat pa lep pozdrav 🙂
Mare

Zivjo Mare
mi se tudi odpravljamo v Tanzanijo na safarije (še letos, za točen čas pa še ne vem).
Nas pa zelo zanima tale varianta z Emirati nazaj grede iz Tanzanije v Dubaj. Ali sta prespala tam oz. sta imela možnost iti ven in si še kaj ogledati? Je bila potrebna viza itd?
Zaenkrat toliko…pozdravcek, V@

Prespala sva eno noč v Dubaju in sicer prileteli smo iz Tanzanije ponoči in nato naslednji dan popoldne leteli za Nemčijo. Plačala sva 45 dolarjev po osebi za hotel in vizo skupaj, pa prevoz iz letališča do hotela in nazaj ter zajtrk in kosilo. Tako, da sva si na hitro ogledala še malo Dubaj in tisti hotel jadro, ki je prečudovito. Uredili so nama vse potrebno na agenciji Air Pass, kjer sva vzela tudi karte za Tanzanijo. Toliko za zdaj, če te še kaj zanima pa se javi. Čao
MARE 🙂

Živjo Mare!
Spet jaz…Zanima nas kako si dobil vizo. Mi bi jo dvignili v Daar-u. Ali veš mogoče ali je imigracijska pisarna- kjer dobiš vizo- odprta cel dan ali samo ob določenih urah. Malce zoprno je čakati n-ur da ti dajo vizo. Kako pa je z njo za Dubaj? Kaj vse lahko delaš na Zanzibarju poleg zabušavanja…?
Moj prijatelj predlaga in prosi, če bi se mogoče dobili kje in kakšno rekli na to temo?
Hvala, Nikita

čao, mi smo vizo uredili tukaj v sloveniji, preko agencije.
Drugače pa jo dobiš na letališču v Dar-u, samo ko smo bili mi doli je bilo ful folka in so ful dolgo čakali na vizo. Za Dubaj pa jo rabiš še predno potuješ tja in sicer mi smo jo vzeli v agenciji, kjer smo plačali karte , dobili smo vizo in še hotel za cca.45 dolarjev po osebi , zraven smo imeli vključeno še prevoz iz letališča do hotela ter zajtrk in kosilo, to je bilo vse v ceni. Ja, lahko se dobimo drug teden samo ne vem, kdaj delam, ti pošljem sem odgovor v ponedeljek pa se slišimo kmalu.Lep pozdrav MARE 🙂

Živijo Mare.
Zanima me še kdaj sta vidva rezervirala karte (ker mislim, da bomo mi šli tudi novembra).
Pa še s katero agencijo sta šla na safarije (jih priporočata), za koliko časa,
kaj vse ste si ogledali, kaj priporočaš, kaj odsvetuješ (glede safarija).
Hvala. Lp. V@

Midva sva rezervirala že ta čas, da sva dobila karto za 180.000 sit z vsemi taksami vred, torej aprila. V Dar Es Salaamu je kup folka, ki ti teži in hodi non stop za tabo in ponuja safarije. Midva sva šla v CHIEFs PRIDE in tam vprašaj za gospoda ALIBABA, midva sva potovala preko njega, on ima sina v Arushi, ki je nato organiziral safari. Obiskali smo Lake Mynara, Tarangiri park in Ngorogoro crater in bilo je fenomenalno, plačali smo 90 dolarjev na dan , prevozi z jeepom, vsa hrana in pijača, vodo lahko tudi kupiš, vsi obiski v te parke, plačali pa smo 20 dolarjev depozita njemu. Restavracija je na ulici Libya street , oziroma greš po tej ulici in vprašaj za to restavracijo, ta gospod je bil ful prijazen in je tudi prepotoval Slovenijo in zna par besed po slovensko. Rabiš se cepiti za rumeno mrzlico, stane cca, 10.000 sit in velja za 10 let, tablete za malarijo smo imeli s seboj toda nismo jih jemali, ker ni bilo komarjev, na Zanzibarju pa tudi ne,samo vzemo kakšno kremo proti komarjem ali sprej, tudi domačini na Zanzibarju so rekli, da ta čas ni komarjev.
Mene so komarji opikali ko sem bil doma v Ljubljani, prvo noč , ko smo se vrnili domov iz Tanzanije.
Vizo lahko urediš na letališču, ko pridete. Jaz sem karte vzel na Air Passu, lahko pa pokličem še kam drugam za kakšno ugodno varianto. Potrebno je piti ful vode na safariju in obleči se bolje simpl, ker je ful prahu in si vsa umazana non stop od tega prahu. Na Zanzibarju pa se izogibajte soncu med 10 in 16 uro, ker je ful močno sonce , pa še piha malo. Midva sva bila na Jambiani beach in bilo je zelo cool in zelo malo turistov.
Toliko za zdaj, če te še kaj zanima se pa javi.
Mare 🙂

jaz ta teden delam popoldne, torej se lahko dobimo dopoldne tam okrog 9 ali 10 ure zjutaj, kje v mestu, če ti odgovarja, jutri zjutraj preverim to stran, pa se javi.Čao
Mare 🙂

Mare,
zaenkrat najlepša hvala za izčrpne informacije. Če nas bo še kaj zanimalo ti pišem.
Lepo pozdravljen. V@

Živjo Mare!
Ali bi se lahko dobili v petek ob 9h na Prešercu? To bi bilo zelo OK.
Najlepša hvala za požrtvovalnost, LP Nikita

V petek pa ravno delam zjutraj, lahko se jutri dopoldne okrog 11 ure, ker grem zjutraj na konzulat po vizo. Jutri zjutraj bom prebral pošto, pa če boš utegnila mi sporoči, jaz bom okrog 9 ure zjutraj preveril to pošto, pa napiši mi kje točno se dobimo, lahko se na Prešercu pred centralno lekarno, tam kjer je glavni vhod, zadaj pa je sladoledni vrt Poet zdaj, preje je bila pa Samsara. Če utegneš mi javi do jutri zjutraj do 9 ure!
Lep pozdrav Mare 🙂

Živjo!
Uh škoda, jaz pa glih jutri ne morem (šola).Pa drugi teden morda. Hvala za trud!
LP, Nikita

ni panike, pošlji mi email na mgrasic@hotmail.com, pa ti pošljem nazaj moj gsm, pa se slišimo!
Ajd, uživaj in lep vikend
Mare 🙂

Nikita, s katero družbo letite in od kje? Sam namreč tudi iščem latalske karte za isti termin, pa mi jih povsod ponujajo po občutno višjih cenah.

Letimo z Emirati, in to z Dunaja, preko Munchna v Dubaj. Nato v Daar es Salam. Prijatelj je karte rezerviral preko agencije Condor.
Lep pozdrav, Nikita

Nikkita, še enkrat glede kart in njihove cene. Sem preveril na agenciji, kjer mi pravijo da tako poceni kart NI. Imaš ti prave informacije, torej cca.160.000 z vsemi taksami?

pošlji mi email na mgrasic@hotmail.com, ali pa mi pošlji gsm na tisti naslov!
Mare 🙂

no predvsem je vazno tudi to, da imas nekaj izkusenj s potovanji v drzavah tretjega sveta. ne samo hr, au, it scene…
drugace pa je tanzanija ql.

lp
damjanc

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close