Najdi forum

Tanzanija

Zanima me, kaj vse si lahko ogledam v Tanzaniji. Zanima me predvsem, koliko časa traja posamezen safari (npr. Serengeti, Tarangire).

Kako je s prevozom? Ali je nujno najeti avtomobil? Kakšne so cene za najem avt.?

Ma za safari porabis tolk casa kot zelis al pa si lahko privoscis, glede na to, da niso glih zlo poceni. Lahko gres tudi za samo en dan, dva, tri, lahko se tudi zmenis za paket ki vklucuje ogled vec nacionalnih parkov.
Za vecino parkov je nujno potreben lastni prevoz oz. da si z nekom drugim, ki ga ima. Z najemmom avtomobila se nisme resno ukvarjal, edina ponudba, ki sem jo dobil je bila 85 USD s soferjem na dan, meni se je zdela ta cena pretirana.
Za druge stvari pa lastni prevoz ni obvezen.

jakab napisal:
> edina ponudba, ki sem jo dobil je bila 85 USD s
> soferjem na dan, meni se je zdela ta cena pretirana.

in kljub temu je precej realna…

Ja, jebi ga:). Sam to je mal prevec za moj zep.
Sem ziher, da dobis tudi za malo manj, ker to je bila prva cena brez glihanja.

No druga ponudba je bila, k nama je en poslovnez zastojn ponudil svoj terenc za par dni safarija, k ne vem kaj je mislil, da hoceva met velik posel z njim al kaj:). Je dobil malce napacen filing. Sam mislim, da to pac ne dobis za vsakim vogalom:)!

V Tanzaniji je pac tako….recimo Arusha, ki je izhodiscna tocka za Kilimanjaro in safarije vseh oblik in cenovnih afrobushizmov te zasuje z nerealnostjo Afrike…..no kakorkoli ce prilezes do Arushe se pozanimaj za slovenko Vesno, ki organizira safarije (vprasaj v munjes guest huse…), verjetno je eden boljsih safarijev Ngoro-Ngoro krater, vsaj po porocilih drugih popotnikov….nikakor pa ne nasedat “prijaznim” kvazi vodnikom, ki vse obvladajo….v Afriki je sklepanje poslov na ulici gambling, ce si previden dobis nekaj, redkokdaj pa visok procent obljubljenega…..
Najcenejsa moznost za aktiven safari je ta, da gres do vhoda v nacionalni park in pocakas na prevoz (to je bolj sprasevanje kot pravi stop), se prebacis do prvega kampa in tam naredis dogovor s kaksnim zahodnjakom za deljenje stroskov za prevoz….in uzivas:))
lp
Shanti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close