TAMSTAN MARIBOR
Malo off topic – kako ste zadovoljni z njimi kot upraviteljem?
Mi jih tudi imamo in razen tega, da jih drago plačujemo, od njih ni nobene koristi.
Prav tako krožijo govorice glede provizij, ki jih zahtevajo od izvajalcev del v blokih, kjer so upravitelji. Posledično seveda etažni lastniki te storitve dražje placujejo.
Vaše izkušnje?
Meni niso všeč. So upravitelji stanovanja,ki ga oddajam. Po blokih imajo špiclje, ki oprezajo koliko oseb je v stanovanjih in se včasih tudi zmotijo, namerno ali nenamerno. Upravitelj pa jim sveto verjame in obračunava stroške po svoje, tebi pa ne bev ne mev.[/quote]
No, meni tudi niso vsec, ampak glede prijave st. uporabnikov stanovanja… kolikor vem, lahko na posebnem obrazcu prijavlja st. uporabnikov samo lastnik/najemnik. Prav ta problem smo izpostavili na enem od sestankov, pa je upravnik, povedal, da ne gre drugace.
Sicer pa… letna porocila o delu upravnika – kaj je to? Zdaj smo ze konec marca, pa ga za 2013 se nismo dobili.
Odzivnost – katastrofa.
Hisnik in cistilni servis – tak, ki ga oni “sforsirajo” na sestanku e.l. (pri nas gre v glavnem za precej syaro populacijo in te nase “omike” pac sveto verjamejo vsemu, kar upravnik rece).
Cena? Placujemo cca 13 eur mesecno za upravljanje, plus 1 eur za vodenje rez. sklada. Meni se zdi zelo dosti, glede na to, da od njih prakticno ni nobene koristi, vedno pa si priskrbijo “svoje” izvajalce, zavarovalnico… omikam pa nalozijo, da imajo z njimi najboljse izkusnje, so najcenejsi, najbolj zanesljivi itd.
Zamenjat jih pa ne moremo, ker ne zberemo 51{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} soglasja.
Tudi naš blok (Plečnikova) ima za upravitelja podjetje Tamstan.
Pred štirimi leti smo ga želeli zamenjati, pa kljub temu, da smo jim izročili odpoved pogodbe (ZA 51,89{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) niso želeli prenehati delati z nami, celo več, nahujskali so nekaj stanovalcev, kot jih zgoraj nekdo imenuje “špiclje”, konkretno jih je v našem bloku ca.7, da so hodlili od stanovanja do stanovanja in preklicali podpis, ki so ga dali za odpoved. (Kdo stoji za tem, ni težko pogruntati.)
Delali smo fasado, ki je stala enkrat več, kot je bilo načrtovano, da ne napišem, kolikokrat se je popravljala (nova) streha! Ko smo prenavljali vhod, se je vse skupaj strašansko zavleklo (ca. 2 meseca kasneje, kot naj bi bilo sicer.)
Da ne povem, da tisti sosedje, ki držijo z njimi (“špiclji”), imajo ogromno bonitet pri vsem (kletnih prostorov kolikor jih želijo, popravila česar koli – vse seveda brezplačno za njih a račun pa plačamo mi, s tem, ko podražijo investicije).
Vsaka investicija, ki si jo Tamstanovci zamislijo, s pomočjo “špicljev” v bloku tudi MORAMO narediti. Pa ne glede na to, da imajo ljudje nizke prejemke (pokojnine in plače), ampak ker so oni rekli (beri: si izmislili), da je potrebno nekaj narediti, to pač se mora narediti.
Žalostno je, da je v našem bloku ca. 7 stanovalcev, ki gledajo samo na svojo korist in šušlja se med stanovalci, da dobijo le-ti nekaj provizije od Tamstana, če projekt nekako izpeljejo skozi.
Dodati je treba, da ko je kaj narobe in je potrebno poklicati kakšnega mojstra oziroma obrtnika, to storijo kar oni na lastno pest. Nas stanovalce niti ne vprašajo, koga bi, niti ne povejo za ceno, včasih sploh ne vemo, da se je kaj naredilo, to opazimo šele na višji položnici!
Zato rečite Tamstan – NE!!!
Grozno… Kaj vse delajo, da pridejo do denarja… Upam, da bodo kdaj dobili obisk inšpekcijskih služb!
Tudi pri nas je stanje porazno, katastrofalno… Kadarkoli koga rabiš, se izgovarjajo, prevezujejo na tega in onega, osebni obisk je popolnoma nemogoč, če pa prideš k njim, pa aroganca, prestrašenost, skrivanje paprijev in podatkov… Sem z Ljubljanske ulice. Ko smo na sestanku enkrat samo omenili, da bi jih mogoče zamenjali, so nam začeli grozit in če verjamete ali ne, je vsakič nekaj “crknilo” tako da smo morali popravljati… Stroški popravil enormni, stanejo nekajkrat več, kot če vam pride obrtnik z espejem na dom…
Tamstan je katastrofa od katastrofe!
Pozdravljeni.
Živel sem v bloku kjer smo imeli upravitelja Staninvest, zdaj živim v bloku, ki ga upravlja Tamstan. Moram reči da so na Tamstanu dosti bolj dostopni kot Staninvest, kjer je že samo izplačilo računa, za nakup npr. žarnic za hodnik, prava mala pustolovščina po hodnikih in od vrat do vrat.
Moje mnenje in nekaj odgovorov:
RE: eh
špiclje smo v prejšnjem bloku želeli sami, ker najemniki in stanovalci niso prijavljali dejanskega števila oseb. Vsekakor smo vsi dobili najprej poziv , da to storimo sami, nato je prišlo obvestilo in podatki od “špicljev” na katero si se pa lahko pritožil, saj je drugače obveljalo to in se je smatralo, da je lastnik prijavo naredil sam (kar po zakonu mora). Upravniku pa je res vseeno koliko oseb je kje, stanovalcem pač ne, ker vzdržujemo vse na črno prijavljene.
RE:prosim
Čistilni servis izbirajo stanovalci, hišnika izbirajo stanovalci, izvajalce izbirajo stanovalci….će ste vsi lenuhi in se vam to ne da, vam ga pač izbere upravnik, po takšni ceni in proviziji kot njemu paše.
Re: el + se podpišem
Vidim, da nekateri v vašem bloku še skrbijo zato, da je vzdrževan. Kdor stroškov ne zmore naj se izseli na cenejšo lokacijo. Poskusi se enkrat kot član odbora v vašem bloku, pa ti bojo stvari glede prenov, obnov, naročil itd. bolj jasne. Verjetno še nikoli nisi bil prisoten niti na letnem sestanku. Večino stvari,ki si jih navedel, z njimi ima upravitelj bore malo. Izvajalce ste izbirali SAMI, najcenejši ni vedno najboljši. Investicije se delajo z večino in podpisi, nujna dela ne. Kaj misliš, da sem jaz obveščal vse stanovalce, da zamaka streha in mi teče pri zračniku v kuhinjo. Ne. Poklical sem Tamstan , še isti dan je prišel izvajalec, porihtal, plačali smo vsi.
Vsak stanovalec lahko predlaga svojega s.p.-ja. Mi ogromno stvari delamo sami…žarnice, tepih na vhodu, stikala, ključavnice. Samo je treba it , naredit, nest račun in dobiš poravnano, strošek se pa da na položnice. Če pa prideš tja pa pluvaš, kako nič ne naredijo, pa pač dobiš tak odziv in najboljšega (beri-najdražjega ) s.p.ja.
Kako ne razumete tega? Stanovanja so vaša, blok je vaš! Nismo več v socializmu, kjer ste plačevali najemnine, upravitelj pa je vse (beri-nič) popravljal.
Še enkrat: samo moje mnenje, ker sem pač dal dva upravitelja skozi v par letih. Je pa verjetno ogromno odvisno od osebe, ki je zadolžena za blok, ne toliko od firme.
Andabanda – lažeš!!! Ni res, to kar pišeš.
“Verjetno še nikoli nisi bil prisoten niti na letnem sestanku.” – Na vsakem sestanku, ki ga imamo enkrat na leto (oktober ali november) sem prisoten. Od prve do zadnje minute.
V našem bloku sem med tistimi, ki so bolj zagreti oziroma angažirani, ki skrbneje pazimo in bdimo, kaj se dela in za kolikšno ceno. Pred samim sestankom pa tudi tekom leta si naberem kupe papirjev, s katerimi potem dokazujem svoj prav. V našem bloku je namreč ogromno nepravilnosti.
” Poskusi se enkrat kot član odbora v vašem bloku, pa ti bojo stvari glede prenov, obnov, naročil itd. bolj jasne”. – Kako hudiča se naj preizkusim, ko pa sploh ne pridem zraven. Ti “špiclji” se že pred sestankom dogovorijo za koga bodo glasovali in potem nahujskajo sosede, da glasujejo zraven. Vse je že vnaprej določeno in zrežirano. Ko se predlaga koga drugega, se ga preliminarno gladko povozi tako ta drugi res nimamo nikakršnih možnosti.
“Vidim, da nekateri v vašem bloku še skrbijo zato, da je vzdrževan”. – Z besedo nisem omenil, da me moti, da je kaj narobe, če se naš blok vzdržuje. Mora se, ker je že star. Vendar ne pod takšnimi pogoji, kot sedaj, ko so predvidene investicije bistveno dražje kot primerjalno z drugimi vhodi. Saj se pa s stanovalci drugih vhodom ja pogovarjamo, koliko jih stane to ali ono. Tudi s tistimi, ki nimajo Tamstana. Pri nas je vse bistveno dražje, pa imamo podobno število kvadratov stanovanja.
“Izvajalce ste izbirali SAMI”. – NI RES!!! Pred dvema letoma je po navodilih IVD bilo potrebno poglobiti dno jaška dvigala. Dobili smo štiri ponudbe, ki jih vsi sosedje nismo dobili, temveč samo naš nadzorni odbor. Ta se je odločil (dve starejši eminenci), da izberejo za 800 EUR dražjega ponudnika (beri: servisna služba, ki nam že vrsto let! pregleduje in popravlja dvigala ter so tesni prijatelji Tamstanovcev, pa tudi teh “špicljev”). Gospa, ki je poleg v nadzornem odboru, in je predlagala cenejšo ponudbo (-800 EUR), ni bila upoštevana, ni se je poslušalo in na koncu je bila deležna še šokaniranj s strani teh ljudi.
” Investicije se delajo z večino in podpisi,” – Na kakšen način? Ali je to način, da “špiclji” hodijo od vrat do vrat ter pritiskajo na sosede da naj dajo podpis, čeprav je po zakonu časa 3 mesece?
“Vsak stanovalec lahko predlaga svojega s.p.-ja” – In kako se to upošteva? Nikjer in nikakor! To so kot “volitve” v komunističnem režimu. Sicer imaš možnost, ampak vse je že vnaprej določeno.
“Mi ogromno stvari delamo sami…žarnice, tepih na vhodu, stikala, ključavnice. Samo je treba it, naredit, nest račun in dobiš poravnano, strošek se pa da na položnice”. – Saj zato pa imamo hišnika, ki je zadolžen za takšna dela. Mi pa se res ne bomo ukvarjali z elektriko, saj je preveč nevarno, če nisi električar. Še naš hišnik vedno ne opravi vseh električnih del. Ko je ena sostanovalka iz neznanih razlogov po vseh kleteh uničila stikala za luči, popravila ni izvedel naš hišnik, saj tega noče, ker pravi da ni električar. Razumljivo, noče tvegati, da bi bilo kaj narobe. Pa smo pač bili primorani plačati dragega električarja, ki ga je naročil Tamstan. Za zamenjavo 5,6 stikal (navadna, nadometna) smo plačala nekaj čez 150 EUR. Normalno? Nikakor!
Želel sem samo povedati, da upravitelj nima neke veze pri funkcioniranju zadev pri upravljanju, to pa zato, ker sem v kratkem času imel opravke z dvema.
El, v tvojem primeru, se mi zdi, imate večji problem s “špiclji”, predvidevam, da so to stanovalci vašega bloka ali celo v hujšem primeru lastniki podnajemniških stanovanj, ki 1x na leto na sestanku igrajo največje šerife v bloku.
Ker vsi pljuvajo na upravitelje, bi se vprašal koliko provizije dobijo vaši “špiclji”, da izbirajo njim primerne, a dražje izvajalce. Upravitelj dobi najmanj 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od računa (iz prve roke s.p.-ja , ki je delal v bloku), zato je tudi jasno zakaj jim je v interesu izbrati dražjo ponudbo. Zakaj jo izberejo vaši, mi ni jasno.
Tudi nam je električar zmontiral novo pipo in bojler za čistilko (10l) za 390!! evrov. Glavni problem je bil ta: ni bilo predračuna in ne vem kdo je podpisal dobavnico-račun , ko je bilo delo opravljeno. Ko je bil strošek na položnicah, je vse skupaj zamujeno, oz. bi bilo potrebno ogromno truda in časa, da bi račun znižal. Se pravi, zopet je bil kriv nekdo od nas, ki je predračun videl (ali ne) in tisti, ki je slučajno, ko je šel mimo, spustil v blok izvajalca in podpisal prevzem.
Da pa hišnik ne zna-upa stikala zamenjat, je pa tudi nenavadno. Zgleda , da so ga oni špiclji izbrali.
Jaz sn restna ženska. Veliko čitam na interneti. Tota rubrika se mi zdi fajna ker sn nekdaj imela prjatla ko je stanoval v bloki. Zdaj nisma več vkupaj ker sn se odselila od jega. Todo človek je bil fajni. Mejo je veki jezik pa je vsakemu nekaj pravo. Tikou dauč se je grebo daje nekiga dne bil izvoljen za člana komisje za preverjanje upravitla ali odbora kaj je ži blo. Ko sma se spoznala ji bil ko ni cotl. Potlej pa je vedno hodo nekam in se važo da ima velike biznise z upravnikami. Nena vem če mu tam niso dali provizije Kuj nikret se je začel fajno oblačiti pa dnar je tudi mejo. Ko je rad mel ženske je bil kavalir. Vse mi je plačo kar sma v lokalah pila in jela. Zaj pa nena vem ali so ga policisti odpelali zato ker je kaj vkrau ali pa je morti dobival provizije. Tikou dauč nisn ziher če je blo eno ali drugo. Te sn se odselila od jega in v arest tudi nisn šla k jemi. Nikul si nisn mislala da se lehko v blokah pride do dnara. Kot med političari ko so kurupcionarji. Mam srečo da mam zaj drugage človeka in da sma si kupla malo hišo. Zaj nena vem keri je opravitl in keri ni. Z obrnikami še nimama veko stikof. Nena vem če speji dajo podkupnino naročniki posla ali kaj. V tote posle se nena razumem. Zaj vem da v bloki nebi stanovala ko pa so tam špicli in vanda slabi ludi. Slabo znam slovensko ko sn lba veko vuna med drugimi narodami. Nena zaj prvič kometiram. Sn ži vekokret kometirala po spleti. Zaj sn te najšla toti čvek. Fajni je..
Draga ALKA!
Tukaj je primer položnice Tamstana za mesec junij 2015. (Plečnikova ulica)
POSTAVKE: (najprej napisan dobavitelj, v oklepaju vrsta storitve)
– Dobavitelji razni – blagajna (Sredstvo proti insektom);
– Daka servis d.o.o. (Reševanje oseb iz dvigala – pogodba);
– Daka servis d.o.o. (Servis dvigal);
– Snaga d.o.o. (Odvoz smeti);
– Mariborski vodovod javno podjetje d.d. (Vodarina);
– Mariborski vodovod javno podjetje d.d. (Omrežnina);
– Kommunio d.o.o. (Čiščenje);
– Kommunio d.o.o. (Hišniška dela);
– Nigrad d.d. (Komunalne storitve + okoljska dajatev);
– Energija plus d.o.o. (Elektrika za hidrofor);
– Energija plus d.o.o. (Skupna elektrika);
– Mlaker Sonja s.p. (Čiščenje vertikal kuhinj in wc) – (NI vsak mesec);