Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Tampončki ja al’ne?

Tampončki ja al’ne?

Mogoče ima katera izkušnje: moja 13-letnica, navdušena športnica me sprašuje, če lahko za čas tekme (urca do dve) med najhujšimi nalivi menstruacije uporabi tamponček. Jaz imam pomisleke, nekak si ne upam. Ampak je vidla mene, da jih uporabljam, vidi da je komot, pravi da jo med tekmo kar malo nazaj drži, ko jo je strah, da ji bo vse pricurljalo ven, saj veste, bele hlačke…., pa pol rajši ne skače tolk.

Ima kdo izkušnje, menstruacijo ima že dve leti (precej močno in kar dolgo), je še nedolžna, pri ginekologinji še nisva bile.

Če želi, naj poskusi.
Jaz bi ti svetovala ene tampone, sicer se jih pri nas težje dobi, imenujejo pa se Tampax compact. Jaz jih kupim v Italiji.
Dobi se jih v različnih velikostih (normal, mini, maxi) , tamponi pa so v takih tulčkih, ki ti pomagajo pri vstavljanju, saj so gladki, povoskani, deluje na principu injekcije, tampon je v tulčku, imaš tak bat, s pomočjo katerega tampon potisneš v nožnico. Hitro, higiensko, neboleče, diskretno in učinkovito. Ne verjamem, da lahko poškoduje deviško kožico.
Res se jih tukaj težko najde, zato si jaz v Italiji zmeraj naredim zalogo. Če sem jih pa pri nas našla, sem kupila škatlo, v kateri je 20 tamponov, za cca jurja.

tudi jaz predlagam, naj proba. če bo bolelo, jih verjetno vsaj dokler je nedolžna, verjetno ne bo uporabljala. naj proba mini tampončke doma, kakšen dan preden gre na telovadbo, da se jih navadi in tudi pomiri glede tega, ali bi ji lahko slučajno šlo kaj čez, kar bi bilo seveda nerodno.

Absolutno naj proba, pa kaj, če bo šla deviška kožica!! Nedolžen si, dokler ne seksaš, z ali brez deviške kožice 🙂 Js sem jih uporabljala dolgo preden sem zgubila nedolžnost. No ja, pa če prvič ne bo uspelo, naj ne obupa…

vprašaj svojo ginekologinjo kaj meni o tem
mogoče naj skombinira mini + vložek (ker če je obilna M, je samo mini ne bo zadržal, verjetno pa se tudi himen ne bo pretrgal – je kar prožen)
Nujno pa naj tampon odstrani takoj ko ga ne bo več rabila – možnost hude infekcije in septičnega šoka.

Naj poskusi. Mene je sicer na začetku bolelo pa mi ni bilo všeč, ampak potem, ko sem nekajkrta poskusila in ga vstavila tako kot je treba, je bilo vse super. Glede na to, da se ukvarja s športom, naj poskusi. Najprej vsekakor z mini tamponom, potem pa večjim, ko se bo navadila.

Pa zarad tega pa res ni treba ginekologinje klicat. Ji bo povedala isto kot je prebrala tule. Sam če ma obilno menstruacijo ji mini vložek ne bo ne vem kak pomagal, zato naj že pred tekmo poskusi uporabljat, da ne bo potem še s tem obremenjena.

Naj poskusi, seveda …
Tistega z deviško kožico pa ne razumem prav dobro … Zakaj jo bo pa potrebovala? Saj menda ni več treba fantom polagati računov … Dovolj je, da ona ve, kdaj je tisti famozni “prvič” – druge pa to itak nima kaj brigati. Moje skromno mnenje.
P.S. Jaz sem tampone redno uporabljala dve leti pred prvim spolnim odnosom, pa je “deviška” kožica – žal – ostala nedotaknjena.

Jaz sem bila športnica, kar nekaj časa sem plesala in na tekmah sem vedno uporabljala tampone…Se obnese, no ja pri meni se je…Mislim da je za preizkusit…

Pa veliko uspeha na obeh področjih…

Za vse odgovore se res zahvaljujem, mislim, da bova res poskusile, takole počasi, pa pred tekmo, da ne bo potem panike.

Katja15, ti si me pa res nasmejala s svojim postom. In veš kaj? (mogoče se bo ostalim zdelo grozno), celo prav imaš. Jasno, da račune polagaš samo sebi in nikomur drugemu. Bravo babe!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close