Tallinn ali Riga
Bili lani poleti. Rekel bi, da ima Tallinn več zanimivosti, samo meni osebno je bila Riga bolj ušeč. Vzdušje v mestu je bolj simpatično, večinoma srečuješ domačine, medtem, ko je Tallinn poln turistov). Glede cen ti pa ne morem preveč pomagati. Spali smo po kampih ven iz mest, hrana je pa v obeh mesti dokaj poceni (Riga malce cenejša). Konkretno se spomnim samo za hladni boršč, ki je bil okoli 200 sit.
V Rigi se najceneje je (glagol jesti) v okolici tržnice. Sama tržnica je fenomenalna, je 2. največja na svetu (katera je prva, ne vem). Uredili so jo v starih hangarjih za cepeline. V enem je meso, v drugem mlečni izdelki, v tretjem kruh in peciva,… (vse skupaj jih je pet). Okoli hangarjev, zunaj, je pa sadje in zelenjava, pa kakšne gostilne (za eno malo in eno veliko pivo sva julija 2005 dala 270 tolarjev). Tržnica nama je dala tist pristen občutek, ko vidiš tiste prave domačine. Center je turističen, cene 3x višje.
Tallinn srednjeveški del je zelo lep in zelo turističen.
Tržnica v Rigi pretehta moje mnenje v prid Rige.
V obeh mestih sva prenočila v kampu:
Avto+2 osebi+šotor = 300EEK = 4700 SIT
15 minutna hoja do centra
Avto+2 osebi+šotor = 10Lts = 3500 SIT
30 minutna hoja do centra, prevoz pa tudi poceni.
Mogoče še ne bo premrzlo.
Zadnja sprememba (29-08-05 21:19)
Tudi jaz se jeseni odpravljam v te kraje, vendar sem se jaz že odločil za Rigo (mogoče tudi enodnevni izlet kam v Litvo)!
Kar sem preveril po netu so cene kar tam nekje kot pri nas, mogoče kakšen tolar ceneje!
Hostel dobiš že za okoli 2000 SIT!
Se pa veliko bere, da se lahko v Rigi zelo dobro žura… Kakšen namig na to temo!?
Letošnje poletje smo potovali skozi Rigo in Tallin, vendar samo tranzitno. Obe mesti sta mi bili zelo lepi. Meni osebno bolj Tallin. V Tallinu je hostel prav ob vznožju starega dela mesta, če greš iz smeri trajektne luke. Cen ne vem. Cene v gostiščih v starem delu Tallina so se mi zdele nižje kot pri nas, vendar nam nikjer niso mogli garantirati priprave hrane v 1 uri. V Rigi v starem delu mesta zvečer zelo veliko zabave, glasbe, ples kar na trgu, … cene so tu resnično turistično visoke.
Jaz bi se odločila za Tallin, mogoče še skok s trajektom do Helsinkov (če je dovolj časa).
Lep dan….
Forum je zaprt za komentiranje.