tako močno KAŠLJAM, da se populam :(
že teden dni tako močno kašljam, da se polulam (moram imet vloške) trebušne mišice me tako bolijo,da je joj. Bila sem že dvakrat pri zdravniku, da me je pogledal tako od daleč in enkrat da mi je poslušal pljuča (tri sekunde) in rekel, da so vredu. Prosila sem da naj mi napiše kakšen sirup, dobila odgovor” gospa prosim brez sirupov, morate se izkašljat”
Ja, se pravi naj bom tudi ponoči pokonci, saj ponoči pa itak ne spim moram sedet na postelji in kašljat. Čist sem že gotovo,neprespana, komaj se že vlačim. Sem si šla kupit panatus forte (proti kašlju) pa nič ne pomaga 🙁
Zdaj razmišljam, da bi si plačala slikanje pljuč.
Ja, seveda če bi imela malo več pod prstom oz. če bi bila kakšna poslanka bi bila zdaj že itak zdrava.
Si poskusila Prospan čez dan in zvečer pred spanjem kakšen sirup za pomiritev?
Je pa res, da se kašelj načeloma pozdravi sam in en teden še sploh ni veliko. Če pa se ti zdi, da vendarle ni le navaden kašelj, pa vztrajaj pri zdravniku.
Vladka
Mojmu očiju se vleče grozn kašelj že kak mesec, pa so pluča OK. Očitno so neke viroze na pohodu.
Malo pomaga pogrete kamilice na prsi (kupiš čaj v cvetkih, daš v kako vrečko iz blaga in pogreješ v pečici), pomaga pri izkašljevanju. Za čez dan je bolje sirup za izkašljevanje, da se ti čim hitreje sčisti. Sicer pomaga proti kašlju Folkodin, ampak ne vem če se ga dobi brez recepta.
Proti lulanju, edina stvar ki pomaga čim več keglovih vaj, da okrepiš mišice medeničnega dna.
Za odrasle velja isto, kot za otroke, sirupi NE pomagajo, verjemi, imam kilometrino, pomaga spiranje nosa, inhaliranje pare (fiziološka in kamilice). Naš dve letnik je začel s kašljem v sredo in kašljal NON-STOP do danes ponoči. Vmes je bila ena noč 4 ure brez in ena 6 ur brez kašlja, drugače pa groza, največ 15 minut tišine. Če imaš prudoktiven-moker kašelj pomaga tapkanje po hrbtu, uleži se na trebuh, glava je nižje od trebuha, nekdo te tapka po hrbtu, postopno proti glavi, gre po rebrih, da se pomaga odluščit. Seveda veliko tekočine. Traja lahko tudi nekaj tednov.
Joj, mene tudi razkuri, ko sem prišla k dr. in me ni niti poslušal.
Ja, pa Keglove delat.
Na žajbelj smo se pri nas doma vedno spomnili, kadar je bil kdo hudo prehlajen, da se ni mogel odkašljati. Tik pred spanjem popiješ skodelico mleka, ki si ga zavrel skupaj z nekaj lističi žajblja, v usta daš žličko medu in čezenj srkaš kar najbolj vroče žajbljevo mleko. Čez noč se navadno bolezen že obrne na bolje
Forum je zaprt za komentiranje.