tajska
Pozdravljena Nina!
Midva s fantom sva bila na Tajskem lansko leto od januarja do februarja. Bilo je fantasticno. Ko sva priletela na Letalisce v Bangkok sva tam vzela airport bus, ki pelje direktno do Kaosan Road (turisticna ulica, kjer je fuul hotelov,….). Ko stopis dol na tisti ul. si zeveda zmeden, guzva,….ampak je pa feeling—SI NA drugem koncu sveta:)))). Nic potem sva tam stopila do enega hostla,…Ti pa priporocam,da imas s seboj ta tanko spalko in prevleko za povster(ne menjajo ravno pogosto rjuh, razen ce bos spala v boljsih hotelih). Hrana noro dobra, cunje poceni…..Bila sva v Bangkoku, v Chiang Mai-u, Ayuthayi, potem pa naju je pot zanesla proti jugu in sicer na Ko lanto in Ko Panghan(ne vem ce sem prav napisala). Tajska je nora dezela. Aja, pa probat moras njihovo sadje-male banance, mangostin,rambutan, jack.fruit….Najvec izbire bos imela v Bankgoku.
Ce te se kaj zanima, pisi!
Pa lepo potovanje, cau Tanja
Živjo Tanja!
Hvala za dosedanje informacije. Jst sicer ne bom potovala en mesec temveč 10 dni – ravno da malo okusim. Ubistvu sm se prklučla skupini gimnazijcev, ki imajo to organizirano preko zimskih počitnic – organizatorja sta njihov prfoks in agencija A&B, tako da je program že določen (čeprav nam ga še niso poslali). Predvsem me zanima koliko denarja priporočaš, da vzamem s seboj, glede na to, da je za hrano in spanje poskrbljeno. Kakšna je varnost? Poznam razmere v večjih svetovnih mestih, pa vseeno me zanima ali Tajska spada med varnejše države – vajina izkušnja. Kakšno je nočno življenje?Pa vremenske razmere – temperatura v teh mesecih je baje okoli 28°C?
Hvala in lep pozdrav!
LP
Na Tajsko se za 10 dni po moje ne splača iti,edino če rada hitro potujes.Nočno življenje je po celi državi zalo razgibano, drugače pa sem jaz s spanjem in prevozi skupaj, vsak teden menjal po 100$.Moram povedati da tukaj ni všteta pijača ki sem jo pil v gostilnah (cene kot pri nas).Tam je temperatura čez dan skozi vse leto čez 30 (po dnevi), zraven pa si vzami kakšne 400$, ker boš sigurno kupovala v večjih centrih ,kjer so cene zelo ugodne.
uživajte
Pozdravljena Nina!
Uh 10 dni je pa res malo. Izkoristi jih do konca. No, če imate vodeno potem ne bo težav. Glede varnosti mislim, da ne rabis biti zaskrbljena. Midva nisva imela nikakršnih problemov, denar in dokumente imej sicer pri sebi (v money beltu) ali pa v sefu v hotelu (to je se najboljse). Se mi zdi, da je tako kot pri nas. Nek znanec, ki je vodič po Tajski je meni takrat rekel, da domačini ne kradejo, ampak le popotniki (ki potujejo zelo dolgo in ostanejo brez denarja). In midva res nisva imela slabih izkušenj. Ljudje so ful prijazni, skoz se smejejo-to je res dežela smehljajev:)))denar sva včasih puščala v hotelu v sefu, nekajkrat pa tudi v ruzaku v sobi (kar sicer ni pametno, sam…).Priporočam, da vzameš s seboj kakšno malo ključavnico, kajti vse sobe so imele zraven še neko zaponko na katero si ti lahko dal svojo ključavnico in ti potem nihče ni mogel notri. Pa tudi na sef si ponavadi lahko poleg njihove ključavnice dal še svojo. Ampak kot sem rekla, jaz sem se počutila zelo varno.
Glede denarja. Midva sva v mesecu dni z vsemi darili, cunjami, hrano, prenočišči, vlaki, trekingom, pijačo,…zapravila cca 150.000 SIT (brez letalske karte). Sestavni del vseh nakupov je seveda barantanje:))) brez tega ne gre. Cunje so res poceni. Barantanje še posebno priporočam s taxisti in vozniki tuk-tukov (ti te bodo vedno postavili 2-3X večjo ceno).
S seboj imej poletna oblačila, pa ne pretiravaj, ker si boš tam sigurno nabavla goro poletne garderobe:)))
Aja pa priporočam, da probaš njihove bananine palačinke, ki jih pečejo na ulici. Božanske so.
Če imaš še kakšno vprašanje piši, drugače pa UŽŽŽŽIIIIIVVVVVAAAAJ.
Čau, tanja
Na Tajsko letim čez par dni, zanima pa me ,če se da tam dobit antimalarike brez recepta, ker prav teh določenih pri nas nisem dobila(vibramycine -skenslali kak mesec nazaj ).Kako si potovala v Chiang Mai,si šla na organiziran treking ali se da it tudi na lastno pest?Kako hladno je tam, rabiš spalko ali se da preživet tudi brez nje?Kje si prenočevala na otočkih?
Hvla za vse info ! LP
Marta
Pozdravljena Marta!
za antimalarike naj te ne skrbi, ker mislim, da jih ne boš potrebovala. meni so v Lj takrat rekli, da če imaš znake malarije je najboljse poiskat pomoč zdravnika, da ti vzamejo kri in določijo tip malarije. ampak glede na to, da ne greš dol v deževnem obdobju mislim, da ni bojazni za malarijo. Jaz sem antimalarike sicer imela s seboj, ampak jih nisem rabila. Imela pa sem s seboj autan in sem se vsak vecer z njim namazala. Ne pozabi ga vzeti s seboj na treking. Treking ponujajo številne agencije in tudi skoraj vsi hostli v Chiang Maiu. Midva sva sla na treking organizirano 3 dni in je bilo super. na lastno pest mislim, da se ga ne da narediti. Jz sem imela s seboj 1kg bag do +5 stopinj in me je na trekingu ponoči v njej zeblo. Na treking vzemi vse tople sstvari s seboj (majčko z dolgimi rokavi in velur (najbrz ga bos mela s seboj glede na to, da startas iz Slo in je tuki zima). Drugače pa tudi agencije, ki organizirajo treking dajejo spalke (sam jz ne bi v njej spala).
Lepo se imej, tanja
Jaz sem bil na Tajski zadnja tri leta v mesecu februarju in to na jugu Tajske na Pukhetu.Vsakič sem bil skupaj z dekletom…imela sva se res lepo….zapravila ogromno……nočno življenje je super,ob drugi uri zjutraj je zunaj toliko ljudi kot pri nas ob drugi uri popoldan.Lahko si dač delati obleke po naročilu…cena cca 70 evrov za najmodernejši kostim znanih modnih hiš,ki si ga lahko izbereš iz kataloga.Torbice,npr.Gucci,ki stane v redni prodaji 1000 evrov dobiš tukaj za 50evrov,ki se ne razlikuje od originala,da sploh ne govorim o drugih stvareh
Pazi se pa,da ne navežeš preveč pristnega stika z nekom ki živi na Tajskem,ker se kar pogosto zgodi,da ti podtaknejo drogo v prtljago,pred tvojim odhodom domov.Zato prtljago obvezno preglej in je ne puščaj nenadzorovane vse do letališča,ker tam ti za posedovanje droge grozi smrtna kazen.Je tudi še nekaj drugih stvari,kot so spominki,ki jih ne smeš izviziti i Tajske(kipci od BUDE),pa če imate voden izlet,vam bo verjetno turistični vodič tako vse povedal.
Če imaš pa kakšno vprašanje,mi pa lahko pišeš na email: nobody_@email.si pa lep dopust.
Priporočljivo je ceplenje proti hepatitisu A.
Če se boš potikala po severu Tajske in po kakšni džungli potem malo razmisli o kakšnih antimalarikih. Z malarijo se ni za hecat.
S seboj vzemi “domačo lekarno”,; aspirini, kaj proti prehladu, obliže, povoje, kaj za drisko, dehidracijske praške, tablete proti bolečinam, alergijam…. takšne stvari s katerimi si lahko sama pomagaš. Če je kaj hujšega pa seveda via bolnišnica.
Lp Miša
To je najlepši čas.Prijazni niso tako hudo ,kot se govori je pa zelo lepa destinacija za prvo potovanje.Tudi za drugo saj je zelo lepa odskočna deska za sosednje države.Ko priletiš v Bangkok se odpelji v Khaosan road in tam rezerviraj karto za na sever.Vzami 3 dnevni treking,ki je zelo lepa avanturica.Nato ostani še malo v Changmaiu,ker je zelo lepo mesto(tržnica ,templji itd.)Nato se spusti na jug na prelepe otoke,kjer se lahko zažura do onemoglosti(FOOL MOON PARTY)ali pa počiva na prelepih belopeščenih plažah.
Bilo je zelo lepo.CIAO
Ojla!
midva s fantom, sva bila na Tajskem prejšnje leto od 20.januarja pa tja do 25.februarja. Kar lahko rečem bilo je super!! za popotnika začetnika je to idealna destinacija, kar je turizem neverjetno razvit. na Tajsko sva prišla brez kakršnih koli rezervacij, samo z idejami kam bi lahko šla in kaj hočeva videt. vse sva si srihtala. 2 tedna trekinga v chaingmaju, potem pa reka Kwai in spust z bungalovi (super!), potem pa z vlakom počai do otokov. bila sva na Ko Samui-ju in Ko-Pangjangu. slednji je dokaj hrupen, se pa splača ogledati full-moon party. ljudje na Tajskem so super, niti enkrat nisva imela težav z denarjem. pa še ogromno folka srečaš na pot, tako da praktično potuješ z njimi. v glavnem super!!ocena 5
Forum je zaprt za komentiranje.