tajska-vreme
res je takrat se začne deževna doba vendar ti lahko iz prve roke povem da dež pada le nekaj minut nato pa se zjasni in to je to.ponavadi dežuje močneje ponoči, zjutraj pa se prebudiš v jasno in prijetno jutro.vrhunec deževne dobe je v septembru in oktobru in takrat so padavine nekoliko pogostejše in obilnejše.sicer pa se vreme preobračaˇkot piha veterˇtudi na tajskem in po nekaterih podatkih katere so mi posredovali domačini je nič koliko krat vreme v deževnih mesecih lepše kot v glavnih mesecih.če primerjaš iz našega vidika se spomni na naše letošnje poletje ki ni bilo ravno toplo prej nasprotno.
za kakršne koli informacije mi pošlji mail rade volje ti bom svetoval
lp
recimo na zahodni obali (Krabi, Lanta, Phi Phi, Phuket …) je dež .. na vzhodni Ko Tao, Phangan, Samui pa je lepo vreme in tam ni deževne dobe.
to pomeni da na zahodu tudi ladijskih prevozov nimaš na izbiro … mi smo bili Aprila/Maja in so na Lanti že zaključevali sezono … odprto je bilo le še nekaj bungalovov .. ljudi zelo malo … Ladja pa samo ena na dan do Krabija.
odvisno kaj imate namen početi … potapljati se takrat tam ne moreš … oziroma se ti ne splača… na vzhodu pa ni problema.
Tudi sever je deževen (sicer odvisno koliko) … lahko pa greste nižje … v Malezijo 🙂
B.
Forum je zaprt za komentiranje.