Tajska – vreme avgusta
S kolegom se avgusta za 1 mesec prvič odpravljava na Tajsko (vmes tudi Laos in Kambodža).
Kakšna se vam zdi primerna oz. poceni cena za letalsko karto (pristanek in odhod v Bangkoku) in kje se jo najbolj splača kupiti? Cene, ki sem jih našel na internetu so okoli dvesto tisoč, pa ne vem če je predrago.
Zanima me še kakšno je dejansko vreme avgusta, glede na to da je deževna doba. Ali dež skoz pada ali gre bolj za kakšne kratke plohe? Informacije, ki jih dobim so zelo različne…
Živjo!
Cene so, če mene vprašaš, previsoke. Je pa zdej na Tajsko totalen naval, tako da ne vem, kako bo. Če gresta avgusta, bi mogla karto dobit ceneje. Čekirajta odlop.com.
Kar se tiče dežja ti lahko povem le to, da sem bila v Laosu in Kambodži od srede aprila, pa do srede junija… vreme bi se moralo v tistem času že zelo spremenit (torej dež), tako da so bili domačini kar rahlo živčni. Veliko je bilo še vedno sonca, vendar je bilo proti koncu tudi že kar nekaj oblakov in tudi nascal naju je ene parkrat. Avgust je mesec, ko bi dež definitivno moral padat, saj je drugač suša. In po mojem bi po vseh pravilih moral biti dolgotrajen…vmes sicer neha, ampak pol, ko že misliš, da je konc, se kar naenkrat spet ulije…vremena pač ljudje ne mormo rihtat :))
Lp, anka
Let za BKK maš iz Brnika z Turško letalsko druzbo. Brnik – Carigrad – BKK cena caa 180.000 sit.
Cenejši so ti arabski prevozniki z vmesnimi postanki Doha.( 1 postanek ) caa 650 – 750€
Jaz letim ponavadi iz Dunaja z Austrijan airlines – cana direktnega leta caa 850€ če letiš iz Graca pa je 50€ več.
Takrat je na Tajskem monsum – kar pomeni da gre za prave plohe ki lahko trajajo uro ali več. Ob močnem dežju Bkk zalije.
Je pa res da se po dežju ozračje ne ohladi in je po 1 uri že vse suho. Če še kaj rabiš napiši.
Forum je zaprt za komentiranje.