Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Tajska – treba videti?

Tajska – treba videti?

Pozdravljeni!

Odpravljam se na 14 dnevno potepanje po Tajski. Ker imam zelo omejen čas vas prosim, da mi po vaših izkušnjah napišete kaj vse je treba videti če si v tistem delu sveta.
Napišite tudi za kaj se NE splača zgubljat časa (čisti turistični nategi,…)!

Grem pa čisto na free (avion do Bankoka pol pa za nosom 😉 ) in si lahko pot oblikujem po svoje.

Vneprej Hvala
LP Sergej

Joj, Tajska je toooooooolk velika! 🙂

Kaj pa bi rad tocno? Notranjost ali morje?

No, tudi jaz sem bila za 14 dni po Z obali od Puketa (tega lahko brez problemov izpustis), preko PiPi-ja, Ko Lante, Ko Kradana (wow!!!!!, sm bla edina turistka, cisto majcken otocek s samo 1 resortom) do Ko Lipe (to je ze cist dol pri Maleziji in tud fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul lepo, bogu za hrbtom, neturisticno).
Tko, ce te se kaj glede morja in obale zanima, kar vprasaj!

LP

Da vam bo lažje naj napišem se da bom tam v drugi polovici aprila. Takrat je bojda precej vroče. Verjetno se je pametneje držati obale, kot pa soparne džungle?
Superstar thx!
Nekaj dni si nameravam privoščiti neturistične variante.

Je “lepša” V ali Z obala, oziroma so kakšne prednosti/slabosti ene in druge?
Glede na to da je cunami butnil ob Z obalo si mislim, da je tam sedaj vseskupaj ena sama hotelski kompleks s plažo varianta?

Zdravo,

1) Nujno Bangkok – vsaj 5 dni. Midva z dekletom sva imela 5 dni časa in kar nekaj videla, čeprav je še kar precej ostalo neodkritega…

2) Impresioniral naju je Kanchanaburi, pa most čez reko Kwai, nama osebno najboljša izkušnja je bil pa Tiger Temple…

3) Na obali pa bila na Phuketu, pa tudi Phi Phi, pa še nekaj drugih izletov… Posledice tsunamijev vidne, ni pa res da sta Phuket in Phi Phi en sam velik turistični kompleks…

Če te še kaj zanima pa vprašaj.

Lp
Tommy

Čau,

kar se mene tiče, je 5 dni za Bkk preveč. Meni se je zdelo običajno preveliko in prenatrpano vzhodnoazijsko mesto. Nočem nobenega odvrniti od tam, ampak so tudi lepši deli Tajske. Razen žur je tam res vsak dan in na polno. Če ti to sede je Bangkok idila, ampak potem dva tedna mineta, kot da ju ne bi bilo. V Bangkoku priporočam Wat Phra Kaeo in Wat Pho kar se tiče kulture, pa definitivno vikend market v Chatuchaku, pa ping pong show v Pat Pongu (ko dame streljajo objekte iz svojih intimnih delov). Meni osebno je bil Chiang Mai za dva razreda bolj fajn. Vsa turistična infrastruktura, boljša klima, manj ljudi, boljši zrak. Za trekinge milijon variant… Priporočam. Lahko tudi bolj severno v Chiang Rai ali Pai. Na jugu otoki: vsak ponuja nekaj lastnih specifičnosti. Phuket odsvetujem, razen če želiš prespati v On On hotelu in podoživljati fantazije Leonarda Di Capria ali pa si ogledati kakšen transvestitski dance show. Phi Phi je zelo prisrčen, ampak ni pa veliko dogajanja. Na Koh Panganu je vedno žur, pa full moon partyji, na Koh Tao je v glavnem potapljanje. Tako da kar se tiče otokov, se splača odločit, kaj bi najraje. Koh Lipe je baje res super (nisem pa bil tam osebno).

Nategi: floating market blizu Bangkoka (dejansko je ujemi turista s čolnom market), hilltribes (gozdne vasice, ki to niso, oziroma noben dejansko ne živi v njih, tam jih imajo samo zato, da nažicajo od turistov nekaj drobiža).

lp, Miha

haha… se ne bi mogel bolj strinjati z mojim predhodnikom…

Ce bi bil na Tajskem mesec ali dva, bi ti rekel ostani v BKK vec casa… tko pa, 2-3 dni je popolnoma dovolj, pa mogoce se en dan zadnji dan pred odhodom…

Plaz jest sicer ne poznam razen Ko Sameta, ki ti pa ga ne bi priporocal… Po pricevanju drugih popotnikov so juzne plaze precej lepse. Ce pa bi ze sel v ta del, pa bi sel do Trata in potem na otoke juzno… (torej cisto zraven Kambodze).

Chiang Mai je bil tudi meni vsec. Hilltribes so pa res nateg, ce ne gres organizirano (kjer je pac vnaprej placano) moras ti placati za vstop v njihovo “prodajalno” spominkov… Da ne govorim potem o slonjih, kacjih in ne vem kaksnih parkih tam v okolici Chiang Maija… (to so pac tam, kjer je veliko turisticnih busev). Mogoce je res bolje, da gres do Chiang Raija, pa od tam kaj pogledas.

Potem… Most na reki Kwai… ni vredno ogleda… most kot most, razen tega da ima neko zgodovino. Muzej je nezanimiv, ob mostu samem so pa same prodajalnice spominkov… Tigri v blizini so pa zanimivo dozivetje…

Po moje si je fajn pogledat Ayutthayo… Jest nisem sel, ker sem bil par tednov prej v Angkorju. Sem si pustil za drugic 😉 Off beaten track mas Khao Yai national park (cirka 200km SV od BKK), se bolj pa Prasat Prah Vihear (na meji s Kambodzo), kar je pa zal predalec za dvotedensko potovanje po Tajski…

pozabi na vse ostalo in pejdi v pai……tam si rentaj motorcek in se furaj okoli po trajbih ….

Ayuthaya ni nič posebnega. V bistvu neke ruševine stare prestolnice, ampak ni bogve kako spektakularno. Treba je vedet, da na Tajskem ni takih čudes kot Angkor v Kambodži ali Bagan v Burmi, zato pač prodajajo, kar imajo. Že Sukhothai malo bolj severno je bolj zabaven, sploh pa potem Chiang Mai in okolica.

MOJ KOLEGA JE BIL PRED ENIM MESECEM NA

TAJSKEM IN V KAMBODŽI. VELIKO BOLJ

POHVALI KAMBODŽO.

LP!

ULRIK

Ja, ni nekaj noro, se posebno ce si videl Angkor… ce pa nisi bil v Kambodzi ali Burmi je pa po moje tudi to zanimivo…

Najprej hvala vsem!

JorgeBen – omenil si tigre.
So to slučajno tisti tigri iz reklame na NG, ki jih vzdajajo budistični menihi in so čisto krotki?
Se jih da božat?
Hodijo prosto okoli?
Če ima kdo kake fotke teh tigrov naj da link ali mi jih prosim pošlje na mail.

LP Sergej

Ja, mislim, da so to isti tigri, saj je eden izmed tistih menihov precej podoben tistemu iz reklame… videl sem tudi nekaj mladicev, ki so res luskani…

No, ravno ne hodijo na okoli, ampak polezavajo in menihi skrbijo, da komplet ne padejo v spanec… so na prostem, ampak se vedno tako, da ga ne mores ponesreci srecat za enim grmom (na koncu enega kanjona)… te macke so vseeno kar veeeeeeelike in ce mu kaj ni vsec ima zeeeeeeelo globok glas…

Lahko se jih dotaknes, donacija je 100 bahtov… (mislim da za 1000 bahtov gres lahko se blizje, tako da ti dajo njegovo glavo v narocje) – drugace pa vstopnine v kompleks ni… S fotoaparatom pa zal ne mores prosto hoditi tam okoli tigrov 🙁

Par fotk (tudi tigrov) je na…

tiger temple je v blizini kanchanaburi-ja. menih, ki je v reklami na animal planetu, je s tem poskrbel, da zdaj vsi, ki so blizu pridejo gledat tigre. donacija je 300 bathov ( ravno z azije ) in ne smes imeti oblecenih hot barv, kot so rdeča, roza,…. zaposleni te za roko peljejo od tigra do tigra, lahko jih pobožaš in fotkaš z njimi. so privezani. tigre non stop hranijo, tako, da zgledajo precej lenobno, pa kljub temu so to ogromne in divje zivali..lepo…….tigra pač ne primeš vsaki dan. priporočam.

300???? Potem so pa od decembra 2006 podražili…

300thb je bilo leta 2004.Ni pa bilo treba nič doplačevati za fotkanje,igranje z mladički,..Samo tej večji tigri v kanjonu so se mi zdeli ful zaspani in brezvoljni.Tiste ,ki so pa imeli po kletkah pa ne vem če bi jih šel božat…

Tiger temple je precej specifičen plac. Sam sem imel prevelika pričakovanja, da je vse tako kot na animal planetu. In ko sem prišel tja sem bil precej razočaran. Vse tako instant turistično, masovka in si zelo omejen tam s tigri. ampak ko sem malo premislil, v bistvu mora bit tako, ker je tok folka, da bi jih tigri pomalcal, če ne bi bilo tako striktno:)
Tu je pa nekaj fotk s templja in Tajske nasploh;
[http://www.pbase.com/ratluk/thailand]

Še vedno je donacija oz. vstopnina 300 batov. S tigri se lahko slikaš, vodič te za roko pelje do tigra, drugemu daš tvoj fotoaparat in te slika. Mi smo naredili kar nekaj lepih fotk. Je blo res zanimivo in kar malo adrenalinsko božat te velike mucke.
Ker sem imela obleceno roza majico, so mi posodili njihovo belo srajco, ker je baje nevarno nositi oblačila živih barv (roza, oranžno, rdečo).

Zdravo Sergej,

Ya, gre za meniha in tigre z National Geografic…
Tigri (nekateri) prosto hodijo naokoli, nekateri so pa privezani.
Postopek je pa tak: plačaš prispevek 100 thb in te “vodič” popelje do tigrov in te slikajo (beri: s tvojim fotoaparatom) s tigrom (i), za nekaj več (nama se je zdelo preveč) bahtov ti pa še položijo tigrovo glavo v naročje. Naredil je odlične fotke-se vidi da ima cele dneve fotiče v rokah… Za spomin pa dobiš še obesek v obliki tigrovega (UMETNEGA) zoba. Isti obesek so nama na Patong beachu poskusile podtakniti stare ženičke v tradicionalnih tajskih oblačilih češ da gre za pravi tigrov zob za 1.000 bathov!

Najini občutki: na začetku malo razočarana (kanjon, vročina…), potem te tako na hitrco popeljejo mimo tigrov da se še zavedaš ne natančno, potem jih vidiš da so tako siti da so kar omamljeni…
Potem sva se za za cirka urico vsedla na klopco in vse skupaj opazovala ter se strinjala, da sva nekaj neverjetnega doživela. Tigri so nama najljubša žival in res sva bila impresionirana!!!

Ni nama žal, da sva obiskala Tiger Temple in ko se vrneva ga bova sigurno še enkrat!

Prever pa še na netu:
http://www.tigertemple.org/Eng/index.php

Lep pozdrav,
Tommy

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close