Tajska-otoki
V juliju se odpravljam na Tajsko, pa bi si za zaključek popotovanja rada privoščila kak teden poležavanja (in vsega kar gre zraven) na “rajskem” otoku.
V igri so Ko Samet, Ko Phangan in Phi-Phi Don, sej bi kar vse, ampak ne bo zneslo…
A me lahko kdo razsvetli s kako svojo izkušnjo v zvezi z naštetimi otoki?
Hvala!
Jaz sem bil na PHI PHI ju pred šestimi leti in je to za mene najlepši otok.Moraš vedeti ali greš na žur ali špilat romantiko.KO PHI PHI je za romantiko in tudi malo za žur.ROLINGSTONED bar ,ganja itd.Na Ko phangan se pa gre žurat, saj pridejo na FOOL MOON PARTY iz celega sveta.To se dogaja na plaži in je noro.
Si mi naredila prav gušt
ciao
v juliju se že vse pripravlja na deževno dobo .. in otoki na zahodni strani obratujejo samo še polovično … od mnogih neviht je morje kalno in nič kaj romantično :)) mi smo bili na Lanti .. ki je zraven phi phi-ja … in v začetku maja so vozile samo še večje taksi ladje .. ker je bilo morje že hudo razburkano 🙂
ti priporočam vzhodne otočke … Phangan pa Ko tao .. na tau sem bila pred devetimi leti in bilo je noro lepo … brez elektrike in čista divjina … gotovo je danes že bol civilizirano … za žure pa Phangan ali pa Samui.
B.
ko phi phi sami ščurki in turizem 100 na uro in zelo umazano. Narava zelo lepa vendar če si jo res zeliš lahko gres tja na dnevni izlet.
Ko prides na kateri koli otok se ti najbolj splača takoj v portu najeti motor pustiti nahrbtnike tam in iti po otoku iskat plažo ki ti bo ustrezala, da ne bi prisla na plažo ki ti ni niti najmanj ušeč in plačevala oz. rezervirala stvari vnaprej ker nikoli ne ves kaj dobis.
Ko Tao je ql bl za potaplace ampak vseeno ql, ko phan nagn tut ql…
lp
damjanc
Jaz bi na tvojem mestu še malo razmislil in povprašal!
En teden Koh Phangana zna biti preveč!
Zares zaživi samo za Full Moon Party, drugače je pa bolj dolgčas (za poležavanje)!
Pa tudi od partija ne pričakuj preveč! Ni več tisto kar je bil – je bolj turistična znamenitost, ki si jo hodijo turisti gledat, ne pa, da bi dejansko žurali (definitivno je pa za videt)!
Domačini so mi povedali, da je trenutno verjetno boljši party na Koh Samui (Black Moon Party, ali nekaj podobnega za prazno luno)! Je tudi večji in bolj živ, lepo je pa tako povsod!
Jaz zaradi časovne stiske na Samui nisem šel (videl sem samo letališče…), za naslednjič pa ne bom razmišljal!
Odvisno kdaj boš dol!
Če bo časa dol en teden… Koh Samui, pa za dan ali dva na izletek na Phangan (blizu in poceni)!
Žuraj!
Sawasdee!
Pred enim mesecem sem se vrnila s potovanja po Tajski: vzeli smo si tri notranje lete z Bangkok Airways za cca. 45.000 SIT, tako da smo lahko šli po otokih vzhodne in zahodne obale. Na vzhodni smo bili na Koh Samui, Koh PHangan in Koh Tao, na zahodni pa Krabi, Ao Nang in Koh Phi-Phi. Vmes smo si vzeli enodnevne izlete na majhne sosednje otočke. V glavnem Tajska se iz meseca v mesec spreminja. Kolegica ki je bila tam pred letom in pol ni mogla verjet, kako se je vse spremenilo. Krabi in Ao Nang, Rally beach je totalni **** – umazanija na višku, mrtve ribe, kopanje sploh ni mogoče. Koh Phi-Phi je sicer lep, ampak preveč ima turistov. Maya Bay je natrpana z gliserji, povsod čuješ brnenje motorjev, olje na površini morja,….Škoda…Mi smo bili v bunaglovih na Long Beachu in sicer na hribu> Phi-Phi Hill. Bungalovi za 500 bahtov, kar je na Phi-Phi dokaj poceni – ful veliki in zelo lepi, razgled pa cudovit. Zjutraj so nas zbujale opice…
Najbolj všeč in najmanj turistični, naravni mi je bil sever Koh Phangana. Narava je fascinantna, mir, skratka uživancija. Full moon party v Had Rinu pa se ne sme zamudit. Pazite na igle pa plaži!!!! 10 min s čolnom iz Had rina je ful lepa plaža Hat Yuan. Se splača. Trava se prodaja na šanku 🙂
Drugače pa me je zelo fasciniral sam Bangkok. Komaj cakam da se vrnem…
Papa
Forum je zaprt za komentiranje.