Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice tajska – otoki

tajska – otoki

Na začetku avgusta grem na otoke koh samui, koh phangan in koh tao. Zanima me, ali je potrebno hotele že prej rezervirat ali lahko kar tam iščem? Sprašujem zato, ker ne vem, kakšna je kaj zasedenost, saj avgust tu štejejo pod visoko sezono.
Na internetu sem našla ogromno hotelov, samo cene se mi zdijo kar visoke. Zelo bi bila hvaležna, če bi mi kdo svetoval kakšen hotel nas teh otokih, ki ni predrag (več kot 2000 bah ne bi dala), je čist (to mi je najvažnejše) in ob kakšni lepi plaži.

Hvala za odgovore.

ni panike tam najdt, edino koh pahangan je 5 dni pred full moon partyem precej zabezecan na Hat Rin plaži

S hoteli nimam kakšnih posebnih izkušenj , saj sem vedno spal v bungalovih. Mislim da kako hudo zasedeni niso, te pa v raznih izhodiščnih mestih za pot na otoke vedno prepričujejo da ti lahko le oni zagotovijo zadnje prazne sobe. Običajno je potem situacija na otokih takšna da je pol sob še praznih. Na Koh Tao ne vem kašnih hotelov nisem opazil, gre za bolj za potapljaško destinacijo.

lp, a

Zdravo!

Turistične agencije te bodo vneto prepričevale, da imajo ugodne ponudbe in da lahko preko njih dobiš super ponudbo. S punco sva bila na Samuiu in phanganu in ni bilo potrebe po vneprejšnji rezervaciji. Pravzaprav sva tudi midva najemala bungalove (tik ob obali) in so bile cene manj kot 1000 bht. Odvisno od lokacije in kvalitete bungalova (lahko jih bodiš še za kak baht ceneje). Za koh tao pa žal ne morem povedati. Predvsem za samui se ne boj, medtem ke je phangan že manj poseljen z aprtmaji in bungalovi, a vseeno brez skrbi. Poleg tega pa se tudi na licu mesta najlažje zbarantaš ceno.

lp

jernej

Bila na Koh Samui maja letos, pazi ko boš iskala prenočišče, preden rezerviraš pojdi pogledat plažo, kajti sama sem bila zelo razočarana…. Priporočam ti Charlie’ hut (nekaj takega), bambusove hiške, klima 700baht, morje super. Charlie zahteva kar malo hoje od mesta te pripeljejo taxiji (ti te poberejo v pristanišču). Bila sem še v nekem Relax Resort (bolj na začetku mesta), velika hiška, klima, hladilnik, 800baht, bazen super, plaža ‘poden’!

Sem pa slišala, da naj bi bilo na Koh Phangan čisto drugače….

Zivjo, kako pa je z vremenom poleti na teh otokih, kam je bolje it, leteti na Phuket, pa potem ti otoki na zahodni obali (Ko Phi-Phi npr. ) ali jr bolje iti na vzhodno obalo (Ko tao itd)? In kaj je bolje videt, tako, da je nekaj poceni, malo za izležavat itd?

Lp
Mojca

Odgovore na to najdeš na:
http://travel.over.net/forum/read.php?f=25&i=4114&t=4114

Za kaj več vprašaj

Če hočeš mir izberi Koh tao, ki je lahko poceni green garden guesthouse je ful poceni če ga vzeneš za dlje časa.
Midva s punco sva plačala 150 bahtov na dan tak da je ekstra poceni.to pride v upoštev če si za dlje časa.Za guesthouse je zelo blizu glavnega pomola.malo naprej proti centru otoka.
Ful vredi je!

LP

Julija avgusta ne na zahodno obalo.. zelo nezanesljivo vreme.. 🙁 Na vzhodni : KohPhangan je eden lepših otokov – za plavat in mir super druga stran otoka – Bottle Beach, še lepši pa je Koh Tao – tudi druga precej nedostopna stran otoka.
nekaj na http://www2.arnes.si/%7Esspicika/tajska/tajska.htm

lp, I.

Kr ni visko sezone idi direkt na otok ( Koh samui ). Možnost avtobus in ladja ali pa direkt iz BKK
leti Bangkok air ( mislim da se ne motim ) Let je malo dražji ker lati samo ta držba na otok.
Mirma in lepa plaža je Plaža Lamai. Bil sem v BILL resortu kjer so cene bile takrat milsim da cca 1500 B zraven pa čudovito morje z peščeno obalo. – UŽIVAJ

Ni ti treba rezervirati v naprej, ker boš vedno dobila kakšno prosto posteljo …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close