Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Tajska – oprema

Tajska – oprema

Čao, mi lahko kdo da kakšen nasvet glede tega kaj vzeti sabo za popotovanje na Tajskem? Gremo za tri tedne, najprej na sever in potem dol na jug. Zanima me kaj vse rabim sabo? Februarja je baje doli najhujša sezona, tko da oblačil z dolgimi rokavi in dolgih hlač ne rabim veliko – mi priporočate spalko sabo? Kaj pa glede čevljev, se splača vzeti sabo pohodniške čevlje ali so dovolj superge? Mal nasvetov prosim, da ne bom po nepotrebnem preveč stvari sabo nosil.

Hvala
LP

ciao!
ze zdaj je na tajskem vroce temperatura v bangkoku se giblje okrog 30 stopinj.februarja bo po vseh napovedih se topleje, zato ti ne priporocam veliko oblacil z dolgimi rokavi.ker pa omenjas, da gres na sever, kjer zna biti malce hladnejse, pa si v nahrbtnik le daj en dolg rokav.za ostale stvari spalko,…ti bodo drugi bolje svetovali od mene, jaz nisem nikjer spala s spalko, ker so povsod zelo poceni sobe (200b=1000 sit) lp

Bili smo lani, za Novo leto. Če si povprečne višine in “širine” , lahko vse kupiš na Tajskem. Je poceni! Če ne misliš hoditi po džungli, zadostujejo superge, noči pa znajo biti zelo hladne- na severu! Spalka pa- odvisno kje boš spal. Vsekakor pa se boš vrnil zadovoljen.

Za sever: zgodaj zjutraj in zvecer se v teh dneh hitro ohladi, tako da kaka manjsa jakna pride prav. Ce pa je nimas zraven, pa se jo da poceni nabaviti…
Spalno vreco… hm… najveckrat je ne rabis. Ce pa te zebe, pa se da vedno nekak zmeniti z hotelskim osebjem ali v GH, da ti dajo kak kos vec za pokrit.

Spalke definitivno ne rabis. Ene dolge hlace in majica z dolgimi rokavi mas dovolj za v džunglo. Spodnje perilo, kopalke in nekaj kratkih majic in hlac je vse kar rabis. So pa dol fuuul poceni oblacila na trznicah, tko da tudi ce ti kaj zmanjka ni problema. Mogoce se kaksna rjuha – ceprav naceloma so posteljnine v sobah sveze in ciste.

Glede čevljev: jst sem mel gojzarje s sabo za na treking v dzunglo. Je pa bil z nami en z Irske ki je bil v natikace obut in je ravno tko preizivel. Tko da ce vprasas mene: superge so dovolj.

Na splošno: raje manj kot prevec.

čim manj – tem boljš

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close