TAJSKA – KAMBODŽA – VIETNAM
Živjo!
Jst sem se namesto po Vietnamu potepala po Laosu, ampak princip je isti 🙂 Mislim, da se da na meji dobit vize, je pa lažje, če vse urediš prej. Predvsem na meji Tajska-Kambodža znajo zakomplicirat, ker od vsazga hočjo stisnit kaj denarja. Ne dajta se! Za žig na vsaki meji bosta zihr doplačala vsaj 3 USD na oba. Sej to pa verjetno itak vesta, da se da vse vize dobit v Bkk na turističnem rajonu.
Kako pa mislita prit iz Vietnama v Bkk?
Lp, anka
Zdravo,
pri vsopu na Tajsko si moras vizo urediti prehodno, tudi ce gres iz Laosa ali Kambodze. Zadostuje ze tranzitna, ki traja 30 dni in stane 20 USD, kadar si jo urejas na ambasadi v Phnom Penhu.
Laosko vizo se da dobiti na vecini vecjih prehodov, vendar placas 30 USD in ti velja 14 dni. Preko ambasade ali agencije je boljse, ker ti izdajo 30 dnevno, podaljsevanje namrec stane 3 USD na dan, ce ti 14 dni ni dovolj za Laos. Ne mores pa vize dobiti na kambosko-laoski meji blizu Stung Trenga or V. Kham. No, to z vizami je kar nekaj cakanja, zato zelim uspesen lov, pa paziti je treba na uradne ure, ker so mejni prehodi ponoci zaprti, oz. najveckrat po sestih zvecer…
mjav
Hej, po kopnem iz Tajske v Kambodžo ni problema dobiti vize na meji, vsak turistični avtobus iz Khao Sana pred prestopom meje počaka, da urediš vizne formalnosti, viza na meji stane US 30. Iz Kambodže v Vietnam si moraš vizo urediti v Phnom Penhu, stane cca US 33, uredijo ti jo v vsakem guesthouse-u. Jaz sem potoval v tej smeri in sem se vrnil pred 14 dnevi ( Tajska-Kambodža-Vietnam ( le do Hue-ja )-Laos-Tajska.
Janez
Janez, živjo!
Hvala za tvoj odgovor! Tvoji vtisi se še čisto sveži zato me zanima ali bi se lahko kaj več zmenili preko meila (nahaha1@hotmail.com).
Midva se nisva še povsem odločila ali bova letela direktno v Kambodžo in domov iz Vietnama ali pa prej v BKK, da si urediva tam vizo za Vietnam. Tudi cena letalskih kart ni zanemarljiva (1. varinata je 250. druga pa 200. tisoč, grozne cene!!!) s tem, da še nimava cene za Hanoi – BKK. O poti in letih se morava dokončno odločiti do petka.
Ta tvoja informacija, da se da vizo rihtat v Kambodži pa lahko veliko spremeni. Koliko dni pa so jo rihtali? Tudi tvoja pot je zelo zanimiva! Koliko časa pa si potoval? Midva imava na razpolago slabe 4 tedne.
A si morda slišal, da se da iz Kambodže v Vietnam po vodi?
Prosim, javi se nama.
Hvala in lp.
Nataša
p.s. A ja, sem “tista”, ki se odpravlja… z Dejcem… ali pa on z mano.. :)).
Anka, živjo!
Pojma nimava kako bova prišla iz Vietnama v BKK. Verjetno po luftu, samo še ne veva za ceno letalske karte. Imaš kakšno drugo idejo? Za vse skupaj imava na voljo slabe 4 tedne.
Sva slišala, da se da vize rihtat v BKK ampak mi ni povsem jasno kako to deluje in kako veš komu zaupati. A to so agencije katerim pustiš svoj potni list za dan ali dva in ti oni vse uredijo?Varno?
Nimava teh izkušenj, ker sva si vedno urejala vize že doma ampak tokrat pa temu ne bo tako. Viza za Vietnam namreč stane na Dunaju 72 EUR/osebo + če daš zadevo urediti Kompasu še 8.000 sit/osebo + 60 EUR/za pot.
lp
Nataša
Pozdrav!
Vizo za thailand si uredi pri nas v Ljubljani, stane pa za enkratni vstop 7.500 sit, za dvokratni pa priblizno dvakrat toliko.
Vizo za Cambodio in Vietnam pa je najboljse uredit v Bangkoku; za cambodio te pride 20 USD in jo dobis v enem dnevu, za vietnam pa sem placal 30 USD, cakal pa sem jo 2 dni (drazje je, ce jo dobis v enem dnevu). Splaca se ti jo urediti takoj, ko prides v Bangkok, uredijo ti jo pa v bilokateri potovalni agenciji na Khaosan Roadu. Lahko ti priporocam agencijo PILOT PURELY TOUR LTD., Ki ima sedez na Khaosan Roadu stevilka 139 ali pa malo naprej na ulici Rumbuttri village inn stevilka 95.
Ce bos vizo rihtal na meji, bo te to stalo nepotrebno cas (itak bo prestop meje trajal najmanj 2 uri, lahko pa tudi vec). Zal avtobusi ne pelejjo cez mejo, potrebno je iti dol iz busa in pes cez mejo, potem pa spet na drugi avtobus.
Ce se te kaj zanima, jaz sem bil lani v teh treh drzavah, mailaj na rubio_sanchez@yahoo.com
l.p.
V Phnom Penhu potrebujejo cca 1 dan ( prejšnji dan popoldne za naslednji dan ob 18h ), v vsakem guesthouseu ob jezeru. Potoval sem 5 tednov, vendar sem izpustil severni Vietnam ( Hanoi, Halong..). Po vodi se da, vendar je najceneje in najhitreje ( in tudi najudobneje ) s turističnim busom.
Lahko mi pošlješ mail na janez.stariha@elan.si . Janez
Če urejaš vizo na meji ( tajsko-kamboška, vietnamsko-laoška ) te ne bo stalo niti minute dodatnega časa, ker te itak čaka cel avtobus, ne glede na to, da ostali potniki vize že imajo. Včasih čaz mejo pelje isti avtobus ( v Laos ), ponavadi bus zamenjaš na meji ( v Kambodžo, Vietnam ).
Problem urejanja viz v BKK je v tem, da čez vikend ne delajo, jaz sem priletel npr. v soboto zjutraj in na vizo čakal do torka ( dodatni dan še zato, ker so me zamenjali s Slovakom??? ), tako da raje urejam formalnosti na meji, pa še ceneje je večinoma. Janez
Živjo!
Tudi sama sem se ravno vrnila iz potepanja po tajski, laosu, vietnamu in kambodži!
Vize smo si urejali sproti.
Tajsko vizo smo si zrihtali v Ljubljani in nas je prišla 15.000 sit.
Vse ostale vize smo si pa uredili v večjih mestih kot so vientiena, sajgon!
Za vize ni problema, dobi se jih pa tudi na mejah!
Za Vietnam je najdražja, mi smo plačali 40 dolarjev samo smo jo dobili v enem dnevu. Če si urejaš vizo pri agenciji ti oni nabijejo ceno, samo se da ceno zbarantati! Smo bili tumi mi skeptični glede tega komu zaupat komu ne…samo tako delajo vsi…pač potni list daš….in ga čez par dni dobiš nazaj :O) meni se zdi varno!
Mi smo sicer potovali v obratni smeri kot greš ti, smo šli iz vietnama v kambodžo in smo šli po mekong reki. Je full fino….za ceno se ravno ne spominjam koliko smo plačali, amapk smo vzeli tro dnevno turo po mekong delti.
Jaz z prestopi mej nimam nič slabih izkušenj, vse je potekalo zelo hitro…pa še cariniki so bili zelo prijazni!
lp
urška
Živjo, Urška.
Hvala za informacije.
Veliko vas je že šlo v smeri iz Vietnama v kambodžo po mekong reki, še nobene informacije pa nisem zasledila, da bi šel kdo kontra. Kaj ti meniš, bi bilo možno, se tisti splav ali ladja potem tudi vrne? Kje pa je natančno pristanišče v Kambodži in kje meja?
Pa ste res šli vso pot po vodi? Se mi zdi, da sem nekje prebrala, da moraš en del z busom. Je to res?Na kateri strani pa?
HVALA in lp,
Nataša
Veš da:
nahaha1@hotmail.com
Se beremo!
lp
Natasa
Forum je zaprt za komentiranje.