TAJSKA-INDONEZIJA
Živjo!
Sredi oktobra potujem v BKK, od tu naprej pa z notranjim letom v Indonezijo (Java, Bali, Lomobok), za oba vstopa je potrebna viza. Ima morda kdo izkušnje kako je s pridobitvijo vize v BKK-ti jo takoj uredijo ali je bolje, da to uredim že doma pred odhodom? Iz Indonezije imam namen it nazaj v BKK, se pravi, da potrebujem vizo za 2 vstopa na Tajsko (2 X 7.500sit, 2 sliki, skratka vse dvojno?)?
Kako je glede denarja, eur ali je bolje imeti $?
Ima morda kdo izkušnje kako je po Indoneziji, prevozi iz otoka na otok? In uporaba notranjih letov, koliko dni pred želenim odhodom moraš rezervirat let?
Hvala za vse odgovore!
Glede viz ti ne bi znal povedat, ceprav vem, da se da v BKK vse zrihtat, samo na kaksno malo boljso agencijo je treba poiskat.
Denar bi jaz vzel dolarje, ceprav tudi ce imas evre ni velike razlike.Samo dolarje imajo se vedno rajsi.Ce mislis potovati po Javi,
potem ti priporocam buse in pa kombije, oboje je zelo poceni.Iz Balija na Lombok najceneje z trajektom in kombiji.Letet se ziher ne splaca.
Nazaj pa je najboljse vzeti let, kar iz Balija, da ne zgubljas cas se po JAvi.ZA notranje lete iz Balija v Jakarto vem da ni problem,
dobiti karte za naslednji dan, ce hoces.Samo najboljse je oditi na letalisce in kar tam kupiti.(cena prakticno ista, oz. z malo srece se
dobi se cenej).Samo za let v BKK, pa nisem siguren,ce je tako enostavno.Vem da je full poceni airasia, samo nisem siguren, ce leti direktno v
BKK.Preko Kuala Lumpurja pa vem da leti, pa potem naprej BKK.Nisi napisala, koliko casa planiras za Indonezijo…Vse je odvisno od
casa, koliko nameravas biti kje.ce te pa se kaj zanima, pa kar vprasaj.
Po mojih izkušnjah pa se definitivno splača letet. OK, če greš samo na Lombok potem ne, če greš pa denimo na Flores ali Sulawesi je pa letalo zihr boljša varianta od dvodnevnega cijazenja po morju. Cene so povsem sprejemljive, za ta dva leta sem denimo plačal po cca 10.000 sit. Letal je dovolj, mi smo samo prišli na letališče na Baliju in povprašal pri različnih prevoznikih in se potem na licu mesta odločil. Za mednarodne lete pa si definitivno poglej http://www.airasia.com
lp
Živjo
Mene pa zanima kateri otok je bolj zanimiv Sulawesi ali Flores?
Decembra odpotujem v Indonezijo nimam še izdelanega plana kam grem točno. Časa nimam ravno veliko, samo 3 tedne in bi si v tem času rada ogledala čim več zanimivih stvari.
Zanima me tudi kako je z obmorskimi bungalovi, kje so in koloko približno stane nočitev?
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Miša
Živjo!
Hvala za odgovor.
Čas imam omejen in sicer na 4 tedne, imam že letalsko vozovnico in sicer povratno za BKK. Moj plan je nekako teden Tajske, če le ne bo samo deževalo, kako naj bi blo na Tajskem sredi oktobra, kako sem zasledila bolj deževno obdobje, a ne?
V kolikor bo res deževalo, se bom kar po nekaj dneh BKK odpravila na Javo, ostala tu nekaj dni, potem pa želim bit dobr teden na Baliju in pa Lomboku. Kaj se mi splača ogledat, morda še kakšen drug otok? Kako je pa v Indoneziji z vremenom oktobra oz. novembra?
Lep pozdrav!
Zdravo… jaz grem za vsega skupaj dobre 4 mesece, tako da se sele odlocam – glede na kraje, cas trajanja raznih viz, stroske… tako da se v glavnem ne omejujem prevec s casom (bolj recimo sparam pri prevozih in sobah, saj mi to ni ne vem kako pomembno udobje). Sama se sicer sproti odlocam, kako dolgo in kje se mi splaca ostati, pa kam grem pocasi naprej, zato je dobro, ce imam vec informacij za vsak slucaj. Ce viza za Indonezijo recimo traja 3 tedne, kot sta mi rekla ena Nemca (tam sta bila marca), potem se mi ne splaca iti nazaj v Singapur/Malezijo po novo indonezijsko vizo (ce mi bo tam tako vsec, da mi 3 tedne ne bo dovolj- recimo), pac pa grem raje v katero od sosednjih drzav, v kolikor je to izvedljivo – Filipini npr ali pa Vzhodni Timor (ce se spet da iti tja, ker so bili se nedavno v vojni in ce ti potem ne gnjavijo, ker imas timorsko vizo v pasosu). Potem sem tam tako dolgo, koliko dovoli viza, pa grem spet nazaj v Indonezijo, Malezijo, pa Tajska na koncu. Seveda pa vem, da to z vizami in let. prevozi ni majhen strosek in je tudi casovni zalogaj, zato pa… ce kdo kaj ve…. ali pa kako je s podaljsevanjem vize v Indoneziji… v glavnem hvala vnaprej za kak namig:)
lp,yogi in ostali,
ja nekako bi ti priporocal da se raje osredotocis na manjse obmocje in si tistega dobro pogledas.
ne vem kaksne so sicer tvoje popotniske izkusnje,a ponavadi se ti potovanje hitro zameri ce si v prekratkem casu ogledas prevec
odlocitev pa je seveda tvoja.
vreme je v oktobru ze ql ceprav upostevaj da je letosnji monsun malo hujsi.vseeno mislim da na koh phan ghanu ne bo vec dezja,zato se za kaksen teden lahko odprabvis tja.
iz tajske pa se da v agencijah v bkk urediti vse.ampak resnicno vse.
zapomni si da so vsi prevozi najcenejsi ce si jih uredis v bkk.
spomnim se da so leti do indonesije bili okoli 18000 sit
drugace pa lahko do kuala lumpurja vzames avtobus so zelo udobni in poceni ali pa vlak.
vreme pa naj te ne skrbi ker tudi ce malo dezeka pade ni nic narobe le ohladi se malo.
sem ravnokar v indiji pa se vsaki 2 uri mal ulije a je ze cez 10 min vse suho
ok lepo se imej
Forum je zaprt za komentiranje.