Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice TAJSKA – AKTUALNE CENE

TAJSKA – AKTUALNE CENE

Pozdravljeni,

z družino načrtujemo februarja 2011 potovanje na Tajsko v lastni režiji. Zanimajo me predvsem “sveže” informacije glede cen:
– prenočišč – npr. štiriposteljna soba – nismo zahtevni, računamo tudi na stalne premike od severa proti jugu
– hrane,
– prevozov. Koliko stane npr. prevoz z vlakom – spalnik iz Bangkoka do Chiang maia. Kakšne so cene za oglede templjev, eno -dvo dnevnih organiziranih trekingov, koliko znaša vstopnina za ogled tigrov … in podobno.

Vsakršna informacija bi bila zelo dobrodošla.

Vzemi v roke Lonely Plane ali pa malo pobrskaj po spletu.

Saj greš na eno tuzristično najbolj obljudenih destinacij sveta 😉

Res ni nikogar, ki se je pravkar vrnil iz Tajske, da napiše kaj o cenah in vtisih?

Cao!
Tudi jaz načrtujem s fantom oditi na Tajsko maja 2011. Kolikor sem zdaj prebirala po netu in prebirala forume nekaterih ki so bili tam,medtem tudi moji prijatelji, sem pobrala same dobre novice…Hrana je zelo poceni tam okoli enega evra …v boljsih restavracijah tudi od 4e dalje…vendar je bolj kakovostna in sveza na trznicah ”ulicah” kjer so tudi bolj cenejse. Cene za sobe so odvisne…imas najcenejse 4 e dalje…tam luksuzen je 450bht..( 1e = 45bht )..kar pomeni da ukljucuje francosko posteljo, lasten tus, klimo…) zdaj je spet odvisno ali hoces hotel ali bungalov.
Glede prevozov, ki sem jih gledala je avtobus se mi zdi da tam okoli 20e…to se še malo pozanimaj…najbolje je pa da si tam na licu mesta najdes prenocisce ker te pride dosti bolj ceneje, kot prek neta kjer agencije poberejo svoje 😉
Jaz mislim vzeti 1500e vkljucno z letalsko karto…in se veda brez agencij…Najboljse ugodnosti ti nudi STA turisticna agencija za letalske karte…jaz sem jo dobila za 600e iz munhena…Drugace pa je vsak do zdaj, ki je bil tam, porabil cirka 600e ( masaze, ogledi, hrana, prenocisce, prevozi in soping ) res se splača…tako da jaz komaj cakam!

**ep, čist bungalov, s pogledom na rajsko plažo in nekaj metrov od morja, brez AC: 300 bahtov

Zajtrk(sveže sadje, kosmiči, jogurt):80-110 bahov

večerja(Curry s piščancem in rižem+pijača):120-160 bahtov

pijača: chang 60-100 b

masaža: 250-300 bahtov

Cene so okvirne in se spreminjajo glede na to ali je high ali low sezona. Te cene definitvno veljajo za low sezono. Cene so na otokih dražje, vendar še vseeno nižje kot pri nas.

tukaj je se nekaj strani, ki so meni pomagale bolje spoznati tajsko 😉

http://www.smrklja.si/tvojlajf/smrklja_potuje/3737

http://www.staljubljana.com/forum/q/zapisi/2975524

http://www.sta-lj.com/forum/q/zapisi/2974073

Pozdravljeni,

ste izvedeli kaj novega? Ste zasledili kakšne ugodne cene? Mi z družino pa planiramo obisk Tajske poleti, junija in julija, pa me zanimajo kakršnekoli informacije. Prebrala sem, da je takrat sicer deževno obdobje, eni pravijo, da so monsuni, drugi da se vlije in hitro neha, sem pa prebrala tudi,d a je na otoku Koh Samui takrat čsito primerno vreme.
Lahko kdo kaj svetuje?

Midva sva bila v BKK in na Phuketu večji del julija in ni bilo prav nobenih težav z vremenom. Bilo je vlažno in soparno, verjetno je tako večji del leta, v cca. treh tednih pa sva dež doživela samo dvakrat ali trikrat, pa še to v popoldansko-večernem času. Pravzaprav tudi ni bil “dež”, ampak dokaj kratkotrajna ploha.
Upam, da sem kaj pomagal.
LP!

Tudi meni so te informacije prišle zelo prav, tako da hvala v mojem imenu. 🙂

Tudi jaz s fantom planiram obiskati Tajsko, sedaj še zbiram informacije…

AjdaSaš1007, če slučajno še spremljaš forum: A je bilo 1500€ dovolj za celotno potovanje?
Koliko časa si pa bila tam?

Super bi bilo, če bi dala še kakšen link do (preverjeno ok) hotela.:)

Hvala, lp.

Tajska je sicer prijazna dežela, ampak opozarjam na daljše nočne avtobusne prevoze iz Bangkoka na sever do Chang Maia in na jug do Krabija, na dvonadstropnih “first class” avtobusih te uspavajo s sprayem in okradejo, predvsem tiste na prvih sedežih, kjer to naredijo s stopnic iz spodnjega dela avtobusa. Na avtobusne opozarjajo tudi v Lonely Planetu, žal sem to spregledal in nekaj gotovine in Master Card je šlo po gobe (tudi z Master Carda, takoj po kraji v nočnih urah). Samo v opozorilo …

euardos,
lahko ta dogodek podrobneje opišeš. Ni mi čisto jasno, kaj so uspavali cel avtobus?, ni nihče od sopotnikov nič opazil?, kje pa si imel shranjen denar in kartico?
Hvala za opozorilo in lep pozdrav.

Ne bi pisal detajlov, skratka na avtobusu ponoči iz Bangkoka proti Krabiju, spustijo spray (kao osvežijo oz. odišavijo zrak v avtobusu), podobno uspavajo tudi avtodomarje na počivališčih. Nevarnost sta prva sedeža na doubledeckerju, odšraufajo ogrado, ki je pred sedežema in s stopnic v spodnjem delu avtobusa šarijo po tvojih stvareh, medtem, ko ti (in ostali v avtobusu) spiš. Tudi če bi se slučajno zadaj kdo zbudil, tatu ne bi videl, ker stoji na stopnicah v spodnjem delu avtobusa.
Da so me okradli, sem ugotovil šele v hotelu v Krabiju, ker računajo na to, da po prihodu avtobusa zgodaj zjutraj še v temi nihče ne bo najprej preštel denar. Pustijo ti potni list in nekaj denarja, da ne greš na policijo. Potrdila, kje in pri komus si kupil vozovnico itak nimaš nobenega, ker moraš edini papir (vozovnico) oddati ob vstopu v avtobus. Postaja, kjer te v Krabiju odložijo, je lokalna, tudi če bi se hotel pritožiti, se nimaš komu, vsi se delajo neumne kot da ne razumejo ničesar. Denar imej v listnici ob telesu in če sta dva, potem imejta vsak nekaj. Predvsem pa se ne smeš sekirati, jaz razen slabe volje nekaj ur po tem dogodku sploh nisem imel pokvarjenega dopusta. Potujem po svetu že več kot dvajset let in se mi je pač enkrat moralo zgoditi tudi nekaj takega.
Sicer pa je Tajska čisto krasna dežela. Pazi na te stvari in – uživaj!

Pozdravljeni!

Lansko leto ob istem času smo s kolegicami obiskale Tajsko. Čudovita dežela, kar boste sami tako ali tako ugotovili.
Kar se tiče cen bodo verjetno malo zastarele ampak mislim, da ni prišlo do nekih drastičnih sprememb kar se tega tiče.
Za prenočišča smo odštele čisto različno, odvisno od kraja do kraja (na otokih je najdražje). Me smo bile 3… in sicer smo v Bangkoku plačale ok. 400 bahtov (po sobi) medtem ko so bile cene na Phi-Phi ju in Phuketu kar precej zasoljene (npr. Phuket 800 bht…). Kar se tiče teh namestitev smo vedno najprej malo pogledale naokoli ali pa v LP in se šele potem odločile. Vsekakor ne rabite rezervirat kar prve sobe, ki jo vidite, pa tudi cene se da zbarantat.
Za hrano je že bilo napisano, da je zelo poceni in tudi zelo okusna, ampak po mesecu dni se naveličaš tudi riža in večnih nudlov.
Spalnik iz Bkk do Chiang Maia je dobro rezervirat vsaj 2 dni pred odhodom tja. Me smo šle najprej iz Bkk v Kanchanaburi, to je z vlakom, ki je izredno poceni, in takrat smo sproti na železniški postaji kupile še karto iz Ayutaje v Chiang Mai. V Kanchanaburi se vsekakor splača zaviti s poti, ker je izredno lepo. Tam smo potem odšle na ogled Tigrovega templja, katerega tudi zelo priporočam. Me smo transfer z vstopnico plačale kar v hostlu, kjer smo se nastanile. Cena je bila 500 bht, to je približno pol ure vožnje do tja. Tam posebej plačaš še 500 bht, če želiš gledat šov z tigri. Me smo in bilo je nepozabno!
V Kanchanaburiju se splača z lokalnim avtobusom oditi tudi na slapove Erawan, prekrasen naravni park, kjer se lahko pod slapovi tudi kopate.
Iz Kanchanaburija smo z avtobusnim transferjem odšle v Ayutajo, nekdaj prestolnico Tajske in potem od tam dalje do Chiang Maia. Tam smo spet kar v hostlu rezervirale treking, ki nas je prišel 1700 bht po osebi (3 dni). Vsekakor vredno ogleda ampak, če bi šle še enkrat bi vzele 2 dnevni treking, ker je čisto dovolj. Pri 3 dnevnem je namreč 2 dan odveč, nimaš kaj početi polovico dneva, ker si sredi džungle.
V Chiang Maiu smo si odšle pogledat še farmo orhidej in šolo opic… zanimiva stvar in pa vsekakor tržnico, kjer se določene stvari prodajajo pol ceneje kot pa kjerkoli drugje na Tajskem.
Me smo potem napravile pot nazaj iz CM do BKK in od tam dol na J.
Ostale smo mesec dni in zapravile vse skupaj z letalsko karto in vsemi ogledi, hrano, prevozi, spominki,… 1100 eur.

Želim vam srečno pot in uživajte. Če pa imate še kakšno vprašanje bom poskušala pomagat po najboljših močeh.

Yasmina03,
z družino se v kratkem odpravljam na Tajsko. Imam pa dve vpašanji:
Tudi mi bi iz BKK potovali v Chiang Mai, računamo na spalni vlak. Potrebujem nasvet, kako bi si v tej povezavi oz. relaciji ogledati še plavajočo tržnico in pa most na reki Kwai. Torej kakšne so sploh te razdalje oz. povezave. Si je obe zadevi mogoče ogledati v enem dnevu in potem ponoči nadaljevati pot na sever?
Drugo vprašanje pa se navezuje na treking, kaj dvodnevni treking ki ga priporočaš zajema in kakšne so temperature ponoči, kaj obuti in obleči?
Hvala za vse informacije, ki jih deliš z nami.

Spalni vlak je zelo fajn prevozno sredstvo in pa tudi zelo poceni. Karta iz BKK do CM je nekje cca. 750 bht. Kar se tiče plavajoče tržnice ti ne morem pomagati, ker si je me nismo ogledale, glede mosta na reki Kwai… tam smo bile in to je v mestecu Kanchanaburi. Most ni nič kaj posebnega, ampak se ga splača pogledat. Kot sem že v prejšnjem postu napisala se v tem mestu oz. blizu nahaja Tigrov tempelj in pa blizu slapovi Erawan… to se vam vsekakor splača pogledat. Me smo v tem mestecu ostale 3 dni. Iz Kanchanaburija lahko nadaljuješ pot proti severu… najboljše da še malo preveriš povezave na spletni strani http://www.sawadee.com, tam boš našla še dosti drugih koristnih informacij, moram reči, da so kar točne.
Kar se tiče samega trekinga, 2 dni je kot že rečeno čisto dovolj, da vse vidite. Najprej vas bodo zjutraj s kombijem prepeljali do kampa slonov, kjer sledi jahanje slonov. Zelo zanimiva dogodivščina. Traja nekje približno kakšno uro. Potem vas s kombijem zapeljejo dalje do začetka pohoda… potem pa pot pod noge. Hodi se kakšno uro in pol, do slapov, kjer potem sledi kosilo – seveda riž 🙂 in potem dalje kar precejšen del poti, 3h hoje, pavza in še malo ter prispeš v kamp, kjer sledi nočitev. To je vasica plemena, ki živi v planinah in tam boste nočili. Ponoči se temparature kar precej spustijo (5-10 stopinj), medtem ko čez dan so nekje ok. 35 stopinj. Drugi dan se odpravite dalje na pot, čez riževa polja in končno prispete v nižine kjer sledi kosilo. Po kosilu sledi še bamboo rafting, ki je prav tako pustolovščina za sebe 🙂 to vsekakor ne smete spustiti.
Kar se oblačil za treking tiče… vzemite manjši nahrbtnik (vsaka oseba) vanj pospravite najbolj nujno…. japonke, kratke hlače, par kratkih majic, termoflis. Oblecite kakšno trenerko oz. dolge hlače in majico ter tenis copate. Hoja je namreč kar precej tudi navkreber, po gozdu, kamenje,… Vzemite sprej proti insektom!!! Ponoči boste potrebovali termoflis, v kampu pa dobite odeje in spalke. Kratke hlače, japonke in ostalo boste potrebovali za bamboo rafting… kjer končaš premočen od glave do pet :)) ampak je vredno. Tukaj mogoče tudi kakšne kopalke niso odveč.
Upam, da sem kaj pomagala.
Lp

Yamina03,
še enkrat hvala.

pozdravljeni,
mi2 sva bila 17 dni v dec 2010, cene se spreminjajo iz leta v leto, zelo navijajo cene,
letošnja visoka sezona bo noro draga( za Tajsko)
Malo več cen,da dobite lažjo predstavo,koliko boste porabili: 1 eur=38-39Bahtov
Taxi letlišče-Khao San Road -največ 400 bahtov,
Lamphu House ima lepe sobe – zelo priporočava 380-700B/noč za 2osebi.
Midva sva takoj vzela ratzarvacijo za isti dan nočni bus.Ni panike nobenih spavalnih sprejev.
BKK-Chumpon nočni bus in high speed boat do KOH TAO=850Bahtov
Koh Tao od 400B-realno pa 800-1000Baht/noč za 2 os
hrana je lahko 50-60bahtov-riž z zelenjavo v skromnih tajskih “špajzah”
ali pa tudi v “fancy urejenih lokalih z evropskim načinom” kjer so cene evropske-drago
pivo 3 eur, majhna pica 8 eur, T-bon steak 10-12 eur res nore cene. zajtrk 6 eur.
KOh Nang Yuan-noro lep otoček vreden obiska možnost potapljanja in snorklanja. prevoz s čolnom 300B na osebo, vstopnina 100 B/osebo
Koh Phanghan-priporočava Haad Son resort (iz zaliva greš levo proti Severu
ker imajo nekaj “slabših bungalovov” ki so zelo solidni za soliden denar 800-1000Baht/2 osebi na noč. Ima zalo lepo plažo in tudi Tajko po imenu Rattha,ki je masirala v Kr,Gori in Kranju.
Tržnica v pristaniščuvsak dan od 15 h dalje-
najcenejše sveže pečene ribe40B-90B , noro dobri mango shake 20Baht
skuter 150B/dan
Uzivajte, pojdite ne bo Vam žal, imava nekaj prospektov, če še kaj rabite……
aja skupaj sva v 17 dneh 1500 eur -karta pa Oman Air 515 eur iz Munchna

Hvala Veselici za zelo uporabne informacije 🙂

imela bi še nekaj vprašanj, če mi ve kdo odgovorit:

1. ali naj vzamem ves denar, predviden za potovanje, s seboj, in kam naj ga spravim na varno, ali bolj priporočate, da s kartico sproti dvigujem denar z računa? ker bankomatov verjetno ni povsod, bojim se tudi zlorabe plač. kartice, skratka, imam predvidenega 1500 evrov za potovanje 3 tedne in me zanima, ali je toliko vsote varno nositi s seboj? na pot grem sama. kam popotniki ponavadi spravljate denar, da je na varnem? kaj recimo storiti, ko greš na plažo, saj denarja ne moreš vedno jemati s sabo?

2. kako najceneje in najlažje od BKK do koh samuia ali koh phangana? lahko tudi koh samui, saj je v bližini.

3. kakšno je dol vreme v marcu? je že kaj dežja ali je to tam še visoka poletna sezona?

4. ali naj na tako potovanje raje vzamem potovalko ali nahrbtnik? najprej sem mislila iti na bolj avanturistično pot, zdaj bi v bistvu si samo ogledala BKK za 2 dni, potem pa na jug izležavat in ne počet nič drastičnega v smislu trekkinga… samo možgane na pašo. kje naj dobim čim cenejši nahrbtnik (če bi morala kupiti tega), ali imam mogoče kdo proti plačilu rabljenega, da ga ne potrebuje več?

živjo!
Na Tajsko odhajam Maja…
T(anja)- 1500e za sabo je definitivno preveč! Tam je vse bolj poceni…
Za karto + povratna sem dala 620 e …za sabo bom imela 700…Kar bo cisto dovolj, glede na to kar so mi povedali moji prijatelji kateri so bili na Tajskem večkrat:))

…Živjo!!
Hvala :)))- Glede denarja, jaz ga bom imela na kartici Master card..sej bankomati so povsod in dvigujes vsakic po nekaj denarja, tako bo denar bolj varen..
Za na plažo pa isto vzameš nekaj malega, odvisno ali bos sla jest, se potapljat …sama skombiniraš..:)

Ne sekiraj se zaradi vremena, ali dežja ker boš bila še vesela ko bo mal zapadal da te ohladi, po temeperaturi tam okoli 40c 😀
Drugače pa je sezona od novembra do marca…al neki tazga….junija do oktobra so pa te monsuni…kar sploh ni tak bau bau…ker pada dež čisto malo in vroče je še vedno..bolj soparno in vlažno 😀

Za nahrbtnik je pa čisto od tebe odvisno, jaz bom vzela potovalko in vanjo dala stvari ki jih rabim in cunje…vendar ne vseh tiste ”ta najljubše”….da pustim plac za nove ;))
Nahrbtnika pa na žalost nimam:S

Uživaj na Tajskem!

ajdasaš1007,

upam, da še spremljaš forum. Berem, da se odpravljaš na Tajsko. Potrebovala bi uslugo povezano z nakupom fisherman pants. Zelo bi ti bila hvaležna, če bi mi pustila kontakt ali me kontaktirala na 100nogica@gmail.com.

Hvala in lp,
m

Ojla,

Berem vaše nasvete in srkam informacije..me pa zanima naslednje.

Na Tajsko bi s partnerjem vzela s seboj tudi 5 letno hčerko. Seveda ne bi bilo vključenih nobenih daljših trekingov, vse ostale znamenitosti (tigri, sloni, templji, plaža..) pa bi bilo itak zanimivo tudi za najmlajšo (je po mamici 😉
Zanima me predvsem varnost (moram reči, da me je tisti sprej prestrašil, saj me je največja groza, da bi mi kdo ukradel hčerko).

Mi morda kdo zna izpostaviti, glede na situacijo, kaj si ogledati v 14 dneh oz. 3 tednih in ne bi bilo preveč oddaljeno eden od drugega?
Vem, da bo premalo časa in maneverskega prostora, bo pa lepa izkušnja in širjenje pogledov na svet tudi za malecko.

Hvala!

Tinca Malinca!

Tudi naša družina ( 2 otroka 8 in 10 let ) odhajamo letos na Tajsko.
Kdaj imate v planu in ali ste mogoče za kakšno skupno potovanje.

Lp

ojla Špela vesela,

kmalu vidim tvoj post ;)…torej ste se že kaj odločili glede datuma, kraja, načina odhoda na Tajsko. Jaz sem bolj razmišljala, da bi šla naslednjo zimo, da si rezerviram karti ipd.

Jaz bi bila za skupno potovanje.

Lp

Ojla vsem,

mene pa predvem zanimajo točne cene na Tajskem. S fantom nameravava poleti tja (julij-avgust) za en mesec. In naju zanimajo predvsem cene. Koliko kaj stane? Nekateri pravijo, da so postali nenormalno dragi. Sedaj ko je sezona, so verjetno res cene poskočile. Kaj pa julija in avgusta?

Hvala za odgovor

Tinca MAlinca odločitev je padla – na Tajsko gremo začetek novembra…….trenutno na lovu za ugodnimi kartami 🙂 pa vi???? povej ali ste se že odločili in če se slučajno pokrivamo s približnim terminom…..mogoče bi bilo najbolje da si izmenjama mail…pa stopiva v kontakt…
lp

Tinca malinca – karte smo kupili…… povej kako je z vašo odločitvijo….mi smo še vedno za kakšen skupen del Tajske ( če greste istočasno)

javi

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close