Najdi forum

tajna

Delala sem krofe po tvojem receptu in so bili lepi za vidt, sam jest jih nisem mogla, ker je blo preveč kvasa(9dag) in sladkorja samo 6dag. Sam kvas sem še vohala-v čem je point?

Moji pa niso bli tako lep za vidt, so bli pa supr za jest. ;-))

Kvas se ni prav nič čutil. Sladkorja pa je za moj okus tudi povsem dovolj, saj ga dodaš še v marmeladi in še v prahu povrhu.

Tako da res ne vem v čem je point. V preobčutljivem nosu morda??

Tajna naj ti povem, da tvoj recept veselo kroži po SLO in se prenaša že z ustnim izročilom ;-)). Sem ravno danes slišala za en suuuuper recept – prišel pa je čisto iz drugega konca naše ljube deželice – tvoj recept seveda ;-))

Sorry, nimam preobčutljiv nos, ampak 9 dag kvasa se mi zdi to mach. Naredila sem lepe krofe, ki sem jih potem, zaradi vonja vrgla ribam v Ljubljanico.

Škoda da si delala po njenem receptu, če se ti zdi to mach (to much). Po izjušnjah ti povem, da moji krofi niso dišali po kvasu (če bi, bi jih slišala vsaj od stare mame, ta ima vedno pripombe če kaj sumljivega zavoha v hrani). Morda pa uporabljamo razlčne sorte kvasa – druge razlage ne vidim. Ali pa morda katera od drugih sestavin “ubije” vonj po kvasu? Res ne vem.

že prej smo o vonju kvasa razpravljali na tem forumu. če se ti je zdelo preveč, bi pač dala en kvas in en pecilni prašek. Samo z eno kocko kvasa žel ti bo 1 kg moke in vse ostalo kar je dodano težko vzhajalo. ne glede na to, kakšni so ti krofi ratali, je velika škoda, da si jih vrgla v Ljubljanico, saj v našem glavnem mestu je veliko brezdomcev, ki bi kakšnega odvečnega krofa zagotovo bili zelo veseli in hvaležni..

Prihodnjič pa poskusi narediti krofe, samo z eno kocko kvasa, vendar uspeha ti ne zagotavljam. Me pa zanima kakšni bodo! Čakam na tvoje poročilo o krofih z eno kocko kvasa.

Tajna

Se opravičujem, da se vmešavam, vendar se tudi meni zdi za 1 kg moke 9 dag kvasa preveč. Jaz jih delam že leta in leta s pol manj kvasa in so krasni. Potrebno je samo, da je vse zelo toplo, da se dosti časa testo s kuhavnico “tepe” (to je pač stari način) in testo krasno vzhaja. Jaz jih še delam tako, da dajam polovice skupaj vmes pa marmelado in jih potem pečem, imajo krasen venec.

Žal mi je, ampak 2 kvasa se mi zdita amsolutno preveč za 1 kg moke in verjamem, da je vonj po njemu. Dosti kuharic raje da več kvasa, da jim ni potrebno preveč mesit testa vendar to ni to. Če pa so taki krofi tebi ali pa še komu všeč – zakaj pa ne. Drži se tega recepta in uživaj še naprej, pa brez zamere. LPS

Jaz sem pa recept razpolovila, ker se mi je zdelo en kg moke preveč. Ne vem, kaj mi je bilo, da sem dala noter pol l mleka, jasno, da je ratalo vse precej tekoče. Sem dodala še 3 rumenjake, malo sladkorja, olja in precej moke. Nisem nič tehtala, pa so mi krasno uspeli. Kvasa je bila notri samo polovična količina, ker ga več nisem imela.

Po mojem je bistvo uspeha po tem receptu to, da se testo ne valja in potem dosti hitro vzhaja. Tudi sama imam rada malo bolj sladke in bom drugič delala po kakšnem “slajšem” receptu.

Kadar delam testo za pico, ga nikoli ne vzhajam celega, ampak ga takoj razdelim po porcijah in je tudi hitro vzhajan – približno pol ure.

Tudi za moje pojme je kvasa odločno preveč. Sicer jih delam po drugem receptu: 700 g moke in samo 3 dag kvasa, pa vedno lepo vstanejo. Res pa je, da dodatki kot so limonina lupinica, rum, vanilija.. vonj po kvasu precej ubijejo.

Delala sem jih po točno tem receptu, pa sploh nisem začutila, da bi bilo preveč kvasa. Predvsem ne po okusu.

Pa so mi, kot sem že dol povedala, prvič v življenju ratali! Dobri, mehki, lahki, slastni:) ravno prav sladki!

Mislim, da se razlikujemo v okusih, kar ni pač nič narobe!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close