Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Tajč – pomoč prosim

Tajč – pomoč prosim

Joj jaz sem bila ful slaba pri matematiki priznam. Koliko je 7/8 l mleka
(Spletena štruca (poprtnjak))?Prosim za podatek v dl!

1/8 l mleka je 0,125 l, torej je 7/8 l – 0,87 l mleka.
LP

Cvetačka… ravno te dni moji 8-letnici razlagam kako in kaj z ulomki… verjetno veš, da je 1/4 enako 2,5 dcl… torej je 1/8 polovica od tega, kar je enako 1,25 dcl in ker imaš 7/8… je to 1,25 krat 7… torej 8,75 dcl.
Pa brez zamere, nočem biti pametna… morda pa tibo lažje za naslednjič…

Torej … 8,75 dcl.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Cvetačka, nič hudega tole z matematiko, večino daje.

Še najbolj po domače bo tole s 7/8 litra mleka tako, da je to skoraj cel liter mleka. Iz litrske embalaže izliješ skoraj vse, tako da te na koncu mika, da bi zlil še ostanek, pa bo, kar bo. No, zadrži se in tisti zadnji deci prihrani.
LP Mimi

No pa so ti razložile vse.

Jaz ti predlagam, da namesto mleka raje uporabiš malo mleka in malo smetane (navadne ali tiste manj mastne za kavo). Je kruh veliko boljšeg okusa.

Tudi moka je napisana bolj od oka. Jaz sem jo potem doma vagala. Računaj da testo pride dokaj rahlo.

LP

Mateja

Hvala za odgovore. Sedaj mi je malo bolj jasno tole računanje!
Tajč havala za nasvet in ta kruh je res fantastičen. Jaz ga bom naredila z rozinami.

Mimi, hej!

Ti si hudo pametna punca in prakticna tudi. Zadnjic sem pisala nek recept, kjer je pisalo x/16 l do 1/4 l smetane. Ker se mi ni dalo racunati ( in se drugih nisem zelela obremenjevati), sem napisala po domace: najvec do 1/4 l smetane. Upam, da bo ratalo:)) Lep dan Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close