Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Tabu tema za moške

Tabu tema za moške

Jaz sem 46, on 51. Po petih letih sva se razšla. Bil je krasen človek, vse je naredil zame razen…  seks z njim je bil kompliciran. Vedno so morali biti izpolnjeni pogoji, da je šlo. Kar naprej ga je kaj zmotilo. Težko je obdržal erekcijo. Zadnje leto pa je šlo samo še navzdol, dobesedno. Ustvarjal je takšne okoliščine, da me je pripravil do tega, da sem ga zapustila. Obnašal se je razdražljivo. Pogovor z njim je bil nemogoč. Ne vem, v čem je problem. Moški se še vedno zanimajo zame, skrbim za telo s športom, v seksu nikoli nisem imela težav. Kaj takšnega še nisem doživela. Trudila sem se, a mi je pošteno načelo samozavest.

Ste doživeli kaj podobnega?

Meni se zdi pomembno, da se je moški o tem pripravljen pogovarjati. Jaz razumem, da ima težave. Ampak, če se oba pomenita o tem, bo zanj dosti manjši stres in bo že zaradi tega šlo bolje.

Če pa se noče pogovarjat, bo itak še bolj pod stresom, erekcija pa še slabša.

Niste vi ni bili skupa.

Men pametujete za slovenscino… A take nesmisle govorite… Tako terminologijo uporabljate… Ej da te srat prime. Cisto ste v nesoglasju s sabo.

Še ena tema od moderatorja.

Kaksni pogoji so morali biti izpolnjeni.?

Je pa premlad, da bi imel težave z erekcijo. Morda pa ti …?

eni tipi so občutljivi, ti enostavno nisi bila njegov tip ženske, nekaj ga je nerviralo an tebi…,  če ni bil nesrečno zaljubljen v neko žensko iz preteklosti, enostavno ni imel tistega moškega nagona v seb…, da mu ženska diši. Zrel tip ne rabi nobenih pogojev za sex razen mir in tišino, torej sproščenost, neobremenjenost, mlad moški pa še tega ne…., zmožen je v vseh vremenskih in stresnih (okoliščine) pogojih oddelat tisto kar more, pa čeprav ne čuti do tiste žensko s katero je nič.

Popay to ti nekega psetota opisujes.

Ja, tako pač je. Erektilne motnje se začno pri moških pojavljati po 40. letu. Enim prej, drugim kasneje. Ti nisi nič kriva tu, zato se ne obremenjuj. Je pa res to en tak začaran krog, ko se moškemu enkrat zgodi, je navadno psiha pri tako mladih letih odgovorna, da se ponavlja. Strah, da se mu bo zgodilo ponovno… Od 40. – 60. leta se namreč začno pojavljati fiziološki vzroki za motnje erekcije, ki pa še niso tako resni, da bi bil moški impotenten, vendar dovolj, da se mu občasno zgodi mehka nezgoda. Ker ga je naslednjič strah pred ponovitvijo, se zgodi spet in spet. Zato je nujen pogovor, odkrit in odprt odnos, pa so težave obvladljive.

Odgovor na objavo uporabnika
Budha, 20.02.2022 ob 08:58

Jaz sem 46, on 51. Po petih letih sva se razšla. Bil je krasen človek, vse je naredil zame razen…  seks z njim je bil kompliciran. Vedno so morali biti izpolnjeni pogoji, da je šlo. Kar naprej ga je kaj zmotilo. Težko je obdržal erekcijo. Zadnje leto pa je šlo samo še navzdol, dobesedno. Ustvarjal je takšne okoliščine, da me je pripravil do tega, da sem ga zapustila. Obnašal se je razdražljivo. Pogovor z njim je bil nemogoč. Ne vem, v čem je problem. Moški se še vedno zanimajo zame, skrbim za telo s športom, v seksu nikoli nisem imela težav. Kaj takšnega še nisem doživela. Trudila sem se, a mi je pošteno načelo samozavest.

Ste doživeli kaj podobnega?

Izmišljena zgodba se na daleč vidi. S čim vse ste pripravljene provocirat in škodovat. Verjetno da res cel forum zanima tvoja “tabu tema” …

Je res kar je avtorica napisala. Meni so se težave pojavile po 42letu. Ljubim svojo ženo in mi je hudo, ko se mi ne dvigne in se matrava oba. Druga me ne zanima.

En moški, 20.02.2022 ob 16:04

Je res kar je avtorica napisala. Meni so se težave pojavile po 42letu. Ljubim svojo ženo in mi je hudo, ko se mi ne dvigne in se matrava oba. Druga me ne zanima.

Kako sta rešila težavo? Uporabljaš kakšne tablete za erekcijo.

Jaz nanj ne pritiskam, a se sam preveč obremenjuje, dopovedat se mu ne da nič.

Zdravnica, 20.02.2022 ob 13:30

Ja, tako pač je. Erektilne motnje se začno pri moških pojavljati po 40. letu. Enim prej, drugim kasneje. Ti nisi nič kriva tu, zato se ne obremenjuj. Je pa res to en tak začaran krog, ko se moškemu enkrat zgodi, je navadno psiha pri tako mladih letih odgovorna, da se ponavlja. Strah, da se mu bo zgodilo ponovno… Od 40. – 60. leta se namreč začno pojavljati fiziološki vzroki za motnje erekcije, ki pa še niso tako resni, da bi bil moški impotenten, vendar dovolj, da se mu občasno zgodi mehka nezgoda. Ker ga je naslednjič strah pred ponovitvijo, se zgodi spet in spet. Zato je nujen pogovor, odkrit in odprt odnos, pa so težave obvladljive.

Hvala za odgovor.

Kaj pa kaka knjiga popolna ljubimka in popolni ljubimec. Ga znaš prijet za prave točke, za jajca? Pa hrana. Kupi mu vitamine. Pa kake fige in slive pomagajo. Pa šport. Pelji ga športat, da mu kri zakroži.

Ti športaš? Kaj pa on? Njemu ni stal ne tebi? Tudi on bi moral zraven športat?

Ali je zgodba izmišljena, ali ne, nima prav nobene veze. Tudi v realnosti obstajajo take in podobne zgodbe in tisti, ki imajo probleme, lahko neobremenjeno in brez strahu prejmejo kak nasvet od tistih, ki imajo ali imamo s takimi problemi izkušnje.

Moj odgovor, nasvet ali razmišljanje je pa sledeče. Tudi sam sem že “v letih” ko so problemi z ED postali vsakodnevnica. Moja žena je kakih 10 let mlajša od mene in ko sva najino vezo začela, sva bila precej divja in vroča. Ona pri 20, jaz pri 30, poln energije, sle in testosterona. Kakih 20 let kasneje se je pa začelo. Gravitacija je naredila svoje, tudi zdravje je prispevalo svoje, tako da sva morala marsikaj spremeniti in prilagoditi situaciji. Viagre zaradi bolezni srca ne smem, lahko pa uporabim kaka blažja sredstva, kot so kreme ali želejčki. Včasih to pomaga obema, včasih pa le meni, da sploh lahko pridem do konca. Ker sva oba bolj “sodobna”, sva si kupila primerni strapon ki je zmeraj trd, tako da kadar si želi, lahko skače do onemoglosti, orgazmov sploh ne šteje. Običajno začneva s “facesittingom”, ki jo pripelje do prve ekstaze, nato nadaljujeva z “69”, do druge ekstaze in če je še pri volji in če moj prijateljček sodeluje, ok, če pa ne sodeluje, si nadenem še strapon. Vse zelo povezano z nežnostjo, čustvenostjo, stiskanjem, poljubljanjem, božanjem, šepetanjem, …….

Torej, rešitev je, taka ali drugačna, ni nobene potrebe po menjavanju partnerja za nekaj trdih ubodov več ali za nekaj minut več. Sploh pa ne, če vse drugo štima. Le pogovor in poskusita, saj izgubiti nimata kaj. Škoda je, kadar gresta dva, ki se sicer v vsem ujemata, samo v seksu ne, narazen, predno ne preizkusita vsega, kar jima narava in tehnika omogočata.

[/quote

Za: en moški

Na tem forumu je bilo objavljenih že toliko lažnih izmišljenih provokacij in zgodbic, da tudi če kdo piše zares, ne vem, če kdo sploh več jemlje teme resno. Sicer pa kot vidim se moški kar znajdejo ? lp

cisto enostavno. ni se mi vec dvignil moral pa je okrivit tebe. zaradi tega je namisljal situacije in izgovore da v primeru da se mu spet ne bo dvignil ima izgovor zakaj. moski tezko priznajo da imajo tezave z erekcijo sploh pa tko mlad… nic nisi izgubila.

Imela podobno izkušnjo. Namesto, da bi se želel pogovoriti o tem je raje razdrl vezo. Jaz mislim,  da če se to zgodi moškemu mu je nerodno govorit o tem. Mi je pa vsa zadeva načelo samozavest.

Božó, 20.02.2022 ob 13:16

Popay to ti nekega psetota opisujes.

Božó, život je takav, čupav i dlakav…, a kad ga obriješ je go…l, hehe.

Pravzaprav danes sploh ni redko, da imajo moški težave z erekcijo/ libidom. Tega je veliko več, kot se o tem govori.

Ima to kar dosti opraviti z načinom življenja, kot ga imamo danes – računalniki, mobiji, vedno manj interesa za preživljanje časa skupaj … marsikaj.
Če je njega motilo toliko stvari (da se je pač vse poklapalo), mora imeti sam s sabo težave. Nikar ne jemat vsega nase. Pogovor najbolj pomaga, če ne gre, pa partnerska terapija.

Uživaj svoje življenje in se ne obremenjuj 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close