Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Tablete za malarijo

Tablete za malarijo

Hello.

Decembra se s prijatelji odpravljamo na kilimanjaro. Na IVZ nam bodo verjetno ponudili tudi tablete. Sedaj me pa zanima, kako je glede teh tablet. Slišal sem, da se jih ne priporoča, da imajo “veliko” stranskih učinkov. Ker so kar dragi, me malo zanima kako je s tem. Kako je z vami? Ste jih jemali? Slišal sem tudi od vodičke, ki je bila tam že nekajkrat, da jih NE priporoča.

Hvala.

Živjo!

Stvar je takšna: tablet obstaja več vrst! Jaz poznam Lariame in Malerone!
Lariam tablete povzočajo stranske učinke, kot so naprimer halucinacije, izpadanje las, nočne more itd…ampak to je od vsakega posameznika odvisno! Nekateri imajo vse znake, nekateri pa nič! Jaz osebno poznam veliko ljudi ki niso imeli nobenih komplikacij, nekateri pa so imeli zelo žive sanje.
Jemlje se vsak teden po eno tableto!

Maleroni pa naj ne bi imeli stranskih učinkov, jemlje se jih vsak dan ampak so veliko dražji od lariama…ena tableta 1000 sit! Jaz imam s temi izkušnje in so zelo vredu!
Pa tudi sami medicinci jih bolj priporočajo kot lariam!

Nobene tablete se ne priporoča..ampak sama bolezen malarija tudi ni tako “ŠVOH” zato se je potrebno dobro pozanimati o destinaciji kamor potujete, kakšna cepljenja so potrebna preden ospotujete .
Najbolj natančne podatke dobite v popotniški ambulanti na infekcijski kliniki!

Lep pozdrav

urška

Najcenejša varianta so sigurno doksiciklini (100 mg), vendar jih je v Sloveniji zelo težko dobiti, tako da če imaš možnost, jih kupi na Hrvaškem. Stanejo približno 1500 SIT za 1 mesec jemanja, jemlješ jih pa vsak dan po eno tableto in še 1 mesec po tem, ko prideš domov. So (vsaj pri meni so bili – sem bila v Zambiji in Malaviju, tablete pa so mi svetovali na ZZV) brez stranskih učinkov, pa še potovalno drisko preprečujejo. 1000-krat boljši kot Lariami (tudi preizkušene lani, pa ni blo fajn – en kup stranskih učinkov) in Paludrini+Rechochini (predlanskim). Izbira je pa seveda tvoja… LP Maja

no to mi že bolj odgovarja. Kakšen je uraden ime teh tablet ? Doksiciklin ? Da vem, če bom v lekarni spraševal.

Hvala.

S fantom sva bila ravno danes na Zavodu za zdravstveno varstvo LJ in sva se zmenila za recept za doksiciklin. Dohtarca je rekla, da jih je včasih proizvajala Krka pod imenom Vibramicin, ampak jih ne delajo več, tako da moraš ponje v Italijo ali na Hrvaško. Malarone so baje dobre ampak drage (30 k za mesec potovanja), za Lariam pa že vemo.

Martina

Jemala sem lariam tablete ze 2x – dobro prenesla, kot tudi sopotniki. Letos sem zaradi potapljanja razmisljala o malaronu in doxyju, ampak prvi je predrag, doxy-ta se ni dobilo, pa bolj jogurtove polti sem, te tablete pa povecujejo fotosenzibilnost.

In so se lariami cisto ok obnesli, jemala jih zvecer po vecerji. Osebno mi tudi ustreza nacin doziranja – samo 1x na teden.

Seveda je odvisno od posameznika – zdravila razlicno prenasamo (ali pač ne).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close