Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine ta tiste ki ste v zadnjem času kupili nepremičnino

ta tiste ki ste v zadnjem času kupili nepremičnino

Živjo,

mi zaupate tisti, ki ste v zadnjem času kupili stanovanje ali hišo, za koliko so vam prodajalci nižali ceno od prvotne, ki je bila napisana.
Hvala lepa

Od 15%; junijski časopisi pa so pisali celo do 40%??!

kolegica kupila novo hišo …prvotna cena 240.000 znižana kasneje na 200.000.

---------------------------------------- Novi štajerski pregovor: Kjer je dim, tam je tudi radar

3%

za 3,2%

Samo 3%, o groza, to ni skoraj nič.
Ja, iz 240000 na 200000 je pa hudo ja.
Ma, tako težko je kupit kaj če ni cvenka:)

nama so znižali iz 148 na 138

Nama iz 220 na 180.

Tudi jaz prodajam svoje stanovanje in ne mislim znižati za več kot 3%. Bom počakala na pravega kupca, ker imam čas. Tebi pa predlagam, da vsak dan prečekiraš nepremičnine.net, znižane cene. Velikokrat se pojavijo neverjetno ugodne zadeve, ljudem se mudi, se ločujejo in morajo na hitro prodati. Pa še potem lahko malo pritisneš na njih, da spustijo, odvisno od situacije. Vso srečo!!!

iz 260.000 na 238.000€

lp

jaz sem mu pred 4 leti za 16%, pa še za več bi lahk ( ampak sem zvedel prepozno) ker je krvavo potreboval denar…prvo se pozanimaj kako stoji finančno potem pa vrži denar na mizo, ko zagledajo denar se šele začnejo prava pogajanja, dokler pa to poteka v stilu za koliko bi pa bili pripravljeni znižati pa mi si mormo še prej urediti financiranje itd je pa vseskupaj nič….

Res je, samo jaz ko hodim na oglede, vsak samo okoli jurčka do dva govori, pri taki ceni ni to nič. Ne vem kako to, namreč iz prve roke vem, da bo vsak dan težje dobiti kredit in seveda posledično težje prodati…

Ja, čisto odvisno od situacije. Če se nekomu mudi, bo kar krepko znižal, če se mu ne mudi, pa ne bo. Tako pač je.

Odvisno je tudi od tega, kako visoko je postavljena začetna cena. Ljudje se ponavadi kar dobro zavedajo, koliko je na trgu vredna njihova nepremičnina. So pa različni: eni bodo postavili takšno ceno in se potem ne bodo pripravljeni pogajati, drugi pa bodo postavili za 50.000 EUR višjo ceno in potem osrečili kupca, ko mu jo bodo spustili.

Tako da samo s tem podatkom, po katerem si spraševala, si v praksi ne moreš kaj dosti pomagati. Ti moraš sama imeti izdelano res dobro predstavo o tem, koliko je vredna nepremičnina, ki jo kupuješ. Obstajajo tudi popolnoma nerealni prodajalci in od teh nima smisla kupiti, ker znižali na tržno vrednost ne bodo nikoli.

Iz 138 na 126.

iz 145 k na 123 k

Kupovala nepremičnino, znižala za skoraj 50%. Sem pustila, da so se pajsali. Ko so videli, da nimajo vrste, njim se pa vedno bolj mudi, so me poklicali … ampak meni je “dol viselo” in sem takrat še malo znižala. Dali smo si roke – prodano!

Dejstvo je, da ljudje v glavenem precenjujejo svoje nepremičnine in se nočejo spirjazniti, da jim je cena hudo padla. Trg pa v glavnem stoji. Če se hočejo s prodajo kam premakniti, morajo spustit.

Iz 240 na 205

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close