Ta dolgčas ta žalost
Se mi dozdeva, da je še zrak zasičen z virusi, vsi ti avtomobili, ljudje, otroci, mene je kar strah vsakega človeka, kajti v našem kraju je veliko okuženih, pa nihče ne pove ne kje so ne kdo so.
Samo opozorila, nosite maske, razkužujte se, varnostna razdalja, pa kako naj obdržim varnostno razdaljo, kako naj vem, da okrog mene niso okuženi, da ne bom zbojela, joj, kako se mi je strah zalezel v kosti.
O my God!
Vzemi metlo, cunjo, šajtrgo, lopato in delaj, delaj, delaj…
Samo posedaš in od lenobe že do sem smrdi!
Ne znaš se zaposlit?
Ja koliko si pa staro detece?
ZAČNI!
Speci štrudelj in ga nesi še sosedovi babici , vprašaj soseda, če mu lahko avto spucaš, pometi listje in BODI VENDAR ZA KAKŠNO RABO!
Sem ujeta v kletko svojega domovanja, ki sem si ga pravzaprav sama ustvarila. A nič ni tako, kot sem si želela, da bi bilo. Čaka me kup opravil, delovnih obveznosti, ki bi jih morali drugi opravljati, a nikomu za to ni mar, kup dolgov, pomanjkanje denarja in sedaj še zaprta v to kletko, ki je neke vrste zapor, saj še dihati ne morem tako, kot bi sama hotela.
Kanček domišljije, strasti, ljubezni, norosti in ni boljšega trenutka kot je ta, da vse te sestavine dodaš v svoje življenje. Umetnost pomaga. Poišči svojo strast, preizkusi čim več stvari, izdeluj, pleši, poj, nariši kaj, začni spoznavati kakšno glasbilo, s telefonom se nauči forografirati… ni rečeno, da ti bo sploh kaj od tega všeč, a zbudila boš radovedni del v sebi in tako počasi prišla do tam, kjer se ti bo odprl nov svet 🙂 Pisan, magičen in ki ti bo izpolnjeval od znotraj. Bodi radovedna in uživaj v vsaki malenkosti, ki se je lotiš. Sprejmi kakšen spletni izziv, udeleži se kakšnega virtualnega izleta, možnosti danes je neskončno! Ko boš našla svoj navdih, boš začutila ta premik. Lahko je to urejanje doma na drugačen način, preobrazba. Včasih je dovolj, da domu dodaš malo življenja, rastlin, barv, umetnino…da ga vidiš v drugi luči. Včasih so dobesedno luči problem in osvetlitev nasploh. Mi smo sončna bitja, spusti svetlobo not. Naj zadiši po domačem kruhu, pecivu, rožah, tvojemu najljubšemu eteričnemu olju, svečki… odpri vse čute in uživaj, predvsem pa ne pozabi vsak dan biti hvaležna za to kar imaš! Preštej svoje blagoslove. Boš videla, da ti pravzaprav nič ne manjka, vse je v tebi in v tvojem umu.
Biti moder in preiti na višjo raven duhovne ozaveščenosti najdeš vstran od množice ljudi.
Najti vir, ki te bo vodil in da spoznaš, da vsak trenutek je le eden in da, res minljiv in ničesar ni nihče ni naša last. In, da vsa prejšnja življenja, potovanja preidejo v naša sedanja bremena in jih ponovno vspostaviš na pravo raven, kot opisuješ vse skrbi, kot jih.
Forum je zaprt za komentiranje.