Najdi forum

T-2 via SIOL

Prosim za nasvet še vas, ki ste sami računalniški strokovnjaki. Sedaj je gotovo že več informacij o kakovosti storitev T-2. Trenutno imam ADSL povezavo še prek SIOL-a, osn. paket. Živim pa v Kranju, blizu tel. centrale.

Zanima me, ali se splača naročiti T-2, cenovno zagotovo, kaj pa glede stabilnosti povezave? S sedanjo sem namreč povsem zadovoljna, le malce draga je. Ali je pri SIOL-u možno obdržati samo poštni predal, da bi si ohranila sedanji e-naslov?

Hvala za pojasnila!
Lea

Nekateri imajo še mogoče kakšen majhne težave, drugače pa ne. Mislim da ne boš nič izgubila, če boš probala… Mislim da email od SIOLa ne moreš več obdržati (edino če jim še naprej plačuješ). Pri t-2 dobiš svoj mail…

Lp, Max

Glede e-naslova: predlagam ti, da si omisliš kakšno neodvisno poštno zadevico – recimo gmail na, yahoo na pa klena slovenska email.si na .
Tako postaneš neodvisna od svojih ponudnikov (naključno prispelo pošto na ponudnikov dodeljeni naslov pa enostavno preusmeriš na svojega stalnega.)

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Kar se poslovnosti in odnosa do naročnikov je T-2 prav gotovo padel na izpitu, popravni izpiti bodo morda jeseni?
Na SIOL-u lahko vzpostaviš vsaj stik z njihovo administracijo. T-2 ima objavljeno le številke operaterjev, tehnikov in faksa. Prav ubogi so v svoji nevednosti, pravi strelovod za klice nezadovoljnih uporabnikov, ki jim Gratelovi monterji potegnejo optiko v stanovanje – poskusijo, če dela Google – in odidejo. Če ne dela, porečejo: z računalnikom nekaj ni v redu…
In to je to. Hudič je, če novopočeni naročnik nima navadne tel. linije in nato klicari z mobijem na T-2, kjer so njihovi operaterji vedno zasedeni, ne znajo kaj prida svetovati, se v ozadju med seboj tiho posvetujejo in končno obljubijo: jutri bo vse urejeno, in tako dan za dnem,…
No, ja – če mene vprašate: HVALA za takega providerja. Tukaj pa res velja tista: malo denarja, malo muzike. Me pa res zanima, kako se počutijo tisti, ki so recimo odpovedali priključek Telekomu, naročili IP telefonijo in TV – ko jim povezava pade. Lahko se le nekam zabrskajo!
Pa kaj, karavana gre dalje. Naj živita konkurenca in naivnost naročnikov, ki presedlajo.

Meni dela T-2 čisto v redu. Telekom je pobral opremo in namestil nov razcepnik v četrtek ob 9:00, v petek je prišel monter od T-2 in zmontiral samo VDSL napravo in zadeva dela. S prve. Povezava ni tipa ppoe, temveč mrežna kartica dobi dodeljen IP naslov od DHCP strežnika, tako da ni potrebno nobenih gesel in nič nastavljat.
Telefon sem obdržal pri Telekomu. Sem pa ene parkerat težil tako na T2 in potem tudi lokalnemu monterju, ter tako poskrbel, da niso pozabili name. Dela je bilo za 3 minute.

Je pa prihranek kar precejšen

Meni je tudi T2 povezava od začetka delala s (download 100 KB/s) kot je treba. Po enmu tednu je vleklo dol največ 20 KB/s, zdaj povezava sploh ne dela. To sporočilo pišem preko dial-up povezave, ki jo imam še od prej. Zanima me ali ima še kdo iz primorske tak problem?

Jaz nisem presedlal iz ADSL. Nikoli ne bi dal za povezavo 7.000 SIT al kolko je že na mesec. Če T2 ne bo funkcioniral, bom pač spet na dial-up povezavi, pa nič filmov in muzke ne bom vleku. Saj za razliko od ADSL, T2 nima časovne vezave. Bomo pač čakali na boljše čase…

Prav rad bi slišal še več mnenj zadovoljnih uporabnikov T-2. Ena lastovka še na prinese pomladi.
Kaj pa menite o T-2 tisti, ki ste se odločili za hitrejše pakete?

Meni že od decemra lanskega leta dela odlično.
Imam 10/2 povezavo, TV in telefon.

Če ti sedanja dobro dela, jo obdrži. Drugače bi ti znal Telekom pokazati, kako je, če ne dela. Namerno ali ne, to je že druga stvar. Vseeno je slabo, če ne dela.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close