Najdi forum

system alert???

V računalnik se mi je zalezla neka reč, ki je sedaj spodaj v orodni vrstici (zraven ure) in mi kar naprej utripa, ter vsake toliko prižge oblaček, da mi pove, da je računalnik ogrožen. Če kliknem (vseeno s katero tipko) me vrže na itnernetno stran antivermins (). Ne morem se rešiti te zadeve. Niti poskus obnovitve sistema ne deluje – ne glede na to, katero obnovitveno točko izberem mi jo zavrne.

Pojavila se je po tistem, ko sem preizkusil spyware doctorja (mi je en kolega zadevo omenil) – pa ne vem, če je to kaj povezano.

Kaj naj naredim?

Na tej strani morda kaj uporabnega:

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Kako naprej? Ja, na tej strani je program za iskanje in odstranjevanje. Ampak za iskanje še gre, za odstranjevanje zahteva polno verzijo. In zdaj, po pregledu diska me še bolj skrbi, ker je našel na njem kar nekaj grde šare. Kaj naj naredim? Našel mi je naslednje itme:

AdWare.IpWins
Dialer.Faretoraci
ProvenTactics
ToolBar888
Trojan.Downloader
WinActive
Zlob.Trojan

Kdo mi zna pomagati?

Poskusi najprej SpyBot, potem gremo pa naprej – v nove zmage.

Zaženi še kakšen AV:

OK – končno sem pri računalniku.

Spybot S&D našel kar nekaj zalege, večino očistil, vstraja še Smitfraud-C.Toolbar888 – ne glede na to, kolikokrat zaženem se ta vedno znova pojavi, vedno znova ga zbrišem pa nič.

Kaspersky – ne vem, kaj delam narobe – kliknem na virus scan, zahteva potrditev, kliknem accept pa se nič ne zgodi…

Tisti allert message je še vedno prisoten.

dol potegni program SmitFraudFix

navodila si poglej tukaj

mašino zaženi v varnem zagonu – startaš program, očistiš nesnage..

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Program zagnal po navodilih. Sedaj je tisti čudni alert system končno nehal težit. Spybot še vedno najde ta Smitfraud.

PREBERI ZADNJI ODGOVOR-ZAHVALO

srečno Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close