Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Svinjska ribica

Svinjska ribica

V kaj pa naj to predelam? Dunajski mi že gledajo skozi ušesa.
Ali bi bila spremenjena v tatarca v redu? LP

Svinjine ni priporočljivo jesti surove. Raje naredi naravne zrezke ali pa jih na teflonki speci kot na žaru. Oboje je ok.

lp

Julija

Julija, a svinjetina ni dobra za tatarca, a mora bit goveje stegno, namreč, ker tudi tega se bom v kratkem lotila delat?

Sv. ribica bo pa kar v teflonki in zelena solata za naju, ko sva debeeeeli:-))))

za tatarski biftek se ponavadi uporablja pljucna pecenka. stegno ni prav primerno. svinjska ribica pa je kot nalasc za pecenko. lp petra

Svinjina in perutnina se nikoli ne jesta surovi, verjetno zaradi možnih bolezni.
Meni je ribica tudi najboljša pohana, drugače se mi zdi prepusta, pečenka mi je kot žaganje. Kaj pa, če bi zrezke popekla, potem pa dušila s kakšno zelenjavo?

LP

Malo imamo predsodek, da lepe kose mesa uporabimo v nepečene zadeve. :))
Kaj pa obara iz svinjskega mesa, ali pa golaž ali pa čili con carne ? Meso narežeš na kocke, ga prepražiš in dodaš zelenjavo ter paradižnik – nastane prav okusna omaka za testenine ali riž ali polento.

Lp, ela S

Taki “boljši” kosi mesa so po moje še vedno najboljši naravno popečeni, na hitro, kot na žaru. Zraven zelenjava in/ali solata. Tako se mi zdi, da se ohrani prvotni (dober) okus mesa. Enako velja za biftek iz pljučne. Okus ocvrtega paniranja, smetanovih in drugih omak ipd. je že druga reč.
LP Mimi

Pri nas jo uporabimo za “kitajca”. Narežeš na tanke rezine oz. pramene, kakih 20 min. mariniraš v sojini omaki. Na vročem olju prepražiš in dodaš mešanico zelenjave za kitajsko hrano iz koznerve ter neslane in nepražene arašide. Seveda lahko daš tudi poljubno svežo zelenjavo in šampinjone, le da pri nas nimamo npr. vodnih oreščkov in bambusovih poganjkov ter kitajskih gob. Dodatno lahko še začiniš s sojino omako, česnom, peteršiljem, ingverjem, pač po okusu. Ponudiš s kuhanim rižem. Je zelo okusno, hitro pripravljeno in hrana ni težka.

LP, Astra

Uf, z ribico lahko narediš vse živo.

Lahko jo narežeš na medaljone in jo samo na hitro popečeš. Lahko jo narediš z zelenim poprom, lahko dodaš gobice, precej zanimiva je z dodatkom arašidov (nekateri jo delajo tudi z mandlji).

Lahko jo narediš kot pečenko (samo pazi – je tako “nežna”, da jo lahko hitro presušiš).

Tako kot ti je že ena zgoraj predlagala kitajsko varianto, mi delamo še “mehiško” varinato – narežeš na trakove, mariniraš v “mehiških” začimbah, na hitro popečeš in tik pred koncem dodaš kup zelenjave (paprika, korenje, koruza, čebula …) Če zraven vmešaš še malo Tamarja, rabiš za zraven samo še tortilje …

Če se ti da packati malo več, lahko ribico začiniš, popečeš (cel kos ali posamezne medaljone), potem pa zaviješ:
– ribico premažeš z zmiksano zelenjavno “oblogo”, vse skupaj zaviješ v listnato testo in daš v pečico
– ribico obložiš s praženimi šampinjoni, vse skupaj naložiš na kuhane ohrovtove liste, zaviješ, daš v pečico …

Ma variant je cel kup … Dober tek!

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Lahko jo našpikaš s slanino in suhimi slivami in spečeš. Meni je bila dobra.
LP MIhaela

Punce ta nar bolš je bla ribca pečena na cf cf, zraven skleda solate
pa over. LP

Men je pa svinjska ribica najboljša kadar je prekajena in lepo posušena (pa ne bi zdaj o zdravju) včas paše se mal pocrkljat. Njami

LP W.

Ribico narežeš na centimeterske zrezke jih posoliš, popopraš, natreseš še malo mlete kumine in jih na hitro popečeš na maslu ali margarini. Vzameš zrezke ven, naj počakajo na krožniku. Na preostali maščobi narahlo prepražiš nasekljane kapre (eno veliko žlico) doliješ vodo, soliš in popraš po okusu, dodaš žličko gorčice. Nato se odloČiš ali boš dodala eno kislo smetano ali pa vino. Omake naj ne bo toliko kot pri golažu. Dobro premešaš ,vrneš zrezke v omako in pustiš, da se še 20 minut “pacajo” na zelo rahli temperaturi. Pazi, da ti preveč ne zavre, ker postane omaka s kislo smetano preveč vodena.

Hm, svinjsko ribico naredim kdaj tako, da jo z nožem malo razprem, položim par fetin pršuta in tanke rezine sira, seveda prej začimbe. To potem zvijem skupaj in prevežem ali pa zapneš z zobotrebci, da stoji skupaj stisnjeno. Popečem, narežem malo čebule , da je mehka, sladka. Potem pa, če hočeš imeti omakco je pa nam še boljše, ker radi tudi pomažemo… :))))
Druga varianta pa je, da obložiš ribico s suhimi razkoščičenimi slivami, zaviješ in popečeš. Zelo dobro tudi to in malo spremembe v vsakdanjem jedilniku.
Upam, da nisem preveč naložila :))) pa lep pozdrav vsem !!!

Še to, tudi jaz, čeprav zadnje čase nisem imela časa biti dosti tukaj aktivna, pogrešam kje je Babi ?! :)))

Hej, Pepelka! Tu sem:)

Sarm ne delam prav pogosto.

Večkrat naredim pa svinjsko ribico po receptu iz nekega časopisa.

Začinjeno ribico najprej popečem z vseh strani. Zavijem v dva ali tri liste kislega zelja. Lahko na popečeno ribico še prej položimo nekaj rezin pancete. Nekaj zelja narežem na širše “rezance”. Na malo olja položim
to zelje in na vrh zavitek. Počasi dušim v pokriti posodi kake pol ure. Po potrebi malce zalijem z juho ali belim vinom.

Posebej na malo olja zdušim nasekljano čebulo, malce poprašim z moko in zalijem z malo juhe. To dodam k zelju z ribico in še malce dokuham.

To ni nujno, je pa dovolj omakce potem. Zelo se prilegajo zraven kruhovi cmoki.

Je pa to bolj zimska hrana.

Lep pozdrav Babi

Zivjo!!

ja cez kralaj živali ga pa ni. Svinjska ribica je fantastiča če jo lepo začiniš z grobo soljo in svežim poprom. Na hitro opečeš z obeh strani ,da dobi lepo barvo in skorjo. s tem tudi beljakovine zakrknejo in ne odteka sok, ki omogoča da je meso sočno. Nato zaviješ v masleno testo, ki si ga mile volje “sposodiš” pri Pečjaku ( seveda ga je treba prej odtajat ). Pečeš v ogreti pečici na 200 stopinj cc 20min.( pazte vsaka pečica je drugačna ). Zraven skleda solate in pečen krompir.
probajte

mare tale zadeva je krasna in seveda sprobana (mimogrede- recept sem prebrala tud na tem forumu)…bom pa poskusila tudi tisto varianto na kitajski način…
PS: doma pravijo, da jemo kar naprej nekaj novega odkar berem tale forum:-))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close