Najdi forum

prijatelji nekaj navijajo za švico pa nisem cisto prepricana.
kako vam je bila všeč? kaj si ne smemo pozabiti ogledati?

Odvisno kaj tocno bi radi.
Ce zelite mesto: Zuerich, Luzern, Bern, Basel.
Drugace pa je naravno veliko lepsa kot pa ogled mest. Ce zelite smucat vam priporocam francoski predel (Verbier, Zermat), tko za pogledat vasice pa kanton Grigioni (V del Svice).

Ne vem koliko sem kaj pomagala, ce bolj konkretno vprasate, mogoce lahko se kaj povem…

Je pa kar draga!

LP

ful hvala! mi ne bi sli smucat, ampak poleti ali pa celo jeseni na potep.
smo ljubitelji tako narave kot mest, muzejev, galerij, gradov, kavarnic….

ce ima kdo podobno izkusnjo…bomo veseli, ce nam date kak namig, kje ste bili, kaj se
splaca it pogledat.

drgace pa kar se tice cen – hostli so kar precej drazji kot drugod 🙁 avtoceste naj bi bile poceni, saj
imajo sistem letne vinjete kot sm slisala. tuneli pa so dragi. kaksna info glede tega?

veliko soncka vsem!

hvala!

J.

Naravno je Svica ful lepa, (avto)ceste med hribi, tipicne vasice s tipicnimi lesenimi hiskami in tko, taka prisrcna…in zelo cista in pospravljena. Glede muzejev in galerij ti ne znam kaj dosti povedat, mislim da ni nic posebnega, Svica je prakticno brez zgodovine, tako da tudi o gradovih ne pricakujte veliko. Za kavarnice pa pripravite veliko denarja. 🙂

Drugace pa avtocesto placas ob vstopu v drzavo, tako da ti na steklo nalimajo nalepko, ki velja za celo leto, stane pa 40 frankov = 25eur (to je npr. relativno poceni). Pazite na hitrostne omejitve in se jih drzite (pri njih so 80-90 km/h), ker se jih drzijo vsi, saj so povsod natavljeni radarji!
Za tunele pa jaz se nisem slisala, da so za placat!

Ce imas se kaksno vprasanje se kar javi!

LP

jszt je najbrž mislila na plačilo tunelov na poti v švico. Jaz sem šla čez Avstrijo – Salzburg, Innsbruck, Liechtenstein, Švica in vem da je potrebno doplačati nekaj tunelov v Avstriji.
Drugače pa mislim, da če ste ljubitelji tako narave kot mest, da bo Švica idealna za vas. Prečudovita narava, mesteca pa tudi takšna kot iz pravljice. Najbolj priporočam Luzern – za mene najbolj lepo mestece, kar sem jih obiskala, pa tudi nekaj muzejev imajo prav zanimivih! :))

hvala za info pavla!

ves kaj me se zanima….prenocisca? priporocate kak hostel, b&b…?
ker kokr sm gledala so hotli kr dragi….

papa

J.

spet pristavljam lonček…
ker se nisem še nič spravljala brskat po netu, me predvsem zanima, koliko je kaj prenočišč, kampov in B&B, če ni kampov. Sploh recimo nimam predstave, kako mrzlo je ponoči, predstavljam si, da zna bit kar mraz oz. precej frišno tudi poleti, zato malo dvomim v kampe. Nekako študirava na poletje, morda zgodnja jesen ali pozna pomlad. Spomnim se, kako naju je zeblo v Franciji v Dignu sredi maja, pa sploh ni čisto pod Alpami.
kje je kak muzej čokolade? Menda imajo kaj takega? 🙂
Koliko časa ste bili tam?
No, za sightseeing si bom pa pobrskala.
hvala vnaprej.

Ja, Luzern je krasen. Pred leti jim je tisti znameniti 600 let star most sicer zgorel, pa so menda naredili novega. Fajn se je sprehodit po obzidju, pa ob jezeru, ali pa z ladjico po njem. Meni je full v spominu ostal “Spiegellabyrinth” – zrcalni labirint, tam nekje pri “Lövendenkmalu”.
Tudi Bern je lepo in zanimivo mesto, Zürich malce manj, je pa v Zürichu krasen živalski vrt. Pa seveda vsa njihova jezera…

drug teden grem v švico, pol ti lahko povem.
zurich, luzern, pa bern…
lp, staso

Že kar nekaj let nazaj sem bil v Švici (Zurich, Luzern, Renski slapovi, …). Bilo je pozimi (za novo leto), a kljub temu sem bil zelo navdušen. Sem si rekel da se vrnem enkrat poleti, pa mi še ni uspelo, a časa za to je še dovolj .
Na kratko, zelo lepo, vredno obiska!!

PRINCE

Tudi jaz se odpravljam v Švico in me zanima nasvet glede prenočišč.Ali ima kdo link od B&B jev?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close