Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice sveže informacijiz romunije moldavije in ukrajine…

sveže informacijiz romunije moldavije in ukrajine…

včeraj sem preispel z tritedenskega popotovanja po teh deželah, kjer smo bili prijatelji s kombijem…
če kogarkoli kaj zanima sem na voljo na mejlu…

lp jure

Vpiši pod Vtise pod države. Predvsem

Moldavijo in Ukrajino, ki imata malo

informacij.

LP!

Samo

Strinjam se s samosom dobrodosle bodo informacije Moldavije in Ukrajini ki so precej manj obiskane kot druge drzave. Cim vec se razpisite pod vtisi od drzav, kjer bodo lahko vsi brez posebnega izkanja posegali po vasih izkusnjah.

Z ženo se odpravljava v Odesso. Zanima me kakšne so ceste, prenočišča(cene), varovanje parkirišč, varnost na sploh. Katero pot priporočaš! Hvala!

Super! Informacije iz prve roke!

Ali je sedaj za Moldavijo potrebna le še viza ali še vedno povabilno pismo? Koliko časa ste namenili Moldaviji? Ali ste šli v Transdniestersko – Tiraspol – je bilo kaj težav? Kje/kako ste spali?

Kje in kako si si zrihtal vizi za Ukrajino in Moldavijo?
Hvala.

se opravičujem za pozne odgovore vendar sm bil spet odsoten:-)

hoj v odessi smo bili samo en dan:-(
na splošno pa je s cestam v ukrajini takole…
pomembnejše medkrjevne ceste so relativno dobre, to pomeni da z veliko pazljivosti lahko voziš tudi sto… vendar naj opozorim da ravno ko se navadiš na lepo cesto pride “lepa luknja”…
v mestih je nekoliko slabše-sem sodi tudi odessa, edino kijev je boljši…

do odesse bi šel čez romunjijo in moldavijo ker je najbližje… samo vizo za moldavijo je treba jet iskt v budimpešto…

uživita

lp j

hoj bili smo v obeh moldavijah…skupaj pet dni in smo prevozili obe počez
za moldavijo se potrebuje viza ki jo lahko dobimo slovenski državljani le v budimpešti na naslovu Budafoki 11…
stane od 25 evrov do 80 evrov odvisno ali enojni ali dvojni vstop tranzitna/turistična…

transdnestrska m. je ena izmed zanimivejših dežel ki sm jih vidu… majo svoje rublje srp in kladivo ter zvezdo na zastavi, svojo vojsko in policijo vendar so nepriznani…
spali smo(konkretno v t. moldaviji) na prostem in v hotelih(650sit/osebo:-)…
aja viza ni za t.m. ni potrebna samo težko drugač not prideš k iz moldavije al pa ukrajine-za te rabmo pa vizo…

aja pa če bo kdo šel naj se vedno prijavi na policiji ker nas skor niso hotl v vn spustit…

vsekakor priporočam pot v te kraje!!!!

lp j

za moldavijo sm napisu v odgovru szegedu…
ukrajinsko pa lahko dobiš v treh dneh v ljubljani WTC če imaš voučer ali vabilo…
vaučer zrihta ena turistična agencija na brilejevi v lj in stane (use skupi-viza in voučer) cca 20000sit

lp j

Jure

Vpiši info pod Vtisi – države: Ukrajina in Moldavija.

Predvsem kaj ti je bilo najbolj in kaj najmanj všeč?

In seveda cene?

LP!

Samo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close