Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice svetujte mi kam na poročno

svetujte mi kam na poročno

lep pozdrav vsem
Kam naj se odpraviva drugo leto konec pomladi na poročno, kakšen nasvet, imava mesec časa, financ je tako tako ;), rada bi pa doživela malček vsega avntura, morje, in vse kar spada zraven.
hvala za info in predloge čau

Pozdravljena!
Poročno potovanje in nasveti drugih – kaj pa vem…Finance- ja, za tako pomembno rajžo pa je že treba odšteti nekaj cekina – poslušaj- variant je ogromno – sama sva izbirala ( zapomni si, zdaj sta dva in izbirata skupaj ) kakih mesec dni in preizkusila milijon variant ter se odločila: nobenih tropov zaradi temp. šoka (ona), nobenih mrzlih krajev ( ker jo rado zebe /ona) in nobenega instant-kraja ( preveč luksuza etc. – on). Pa sva debatirala in premlevala – no, na koncu sva ostala kar v Evropi, vidva bosta pa naredila tako – kot vama paše – tu ni nobene umetnosti (3000 Evrčkov pa bo mislim da povsod dovolj -za 14 dni, se razume). L.P. obema Tinsky

Živjo!
Sama sicer nisem še niti pibližno blizu kakšnemu poročnemu potovanju, je pa baje Dominikanska en tak lep romantičen kraj…če sta pripravljena dat kej več pa mogoče kakšna Afrika s safarijem…čist odvisno sevede, če si sama želita eksotike ali pridiha po domačem in kakašen način potovanja vama ustreza. Če imata namen kam daleč, imejta v mislih, da je ta čas deževno obdobje.
Lepo se mejta, kamorkoli bosta že šla!
papa, anka

Dominikanska republika. 100% preizkušeno.

…kakšen fin indonezijski otoček??? …kjer bivata v majhni kolibici… okoli vaju sinje morje….???

Ahh jaaa…

Točno tako kot si napisal,samotni otoček,palme pa kavsat cel dan.

Lepo vas je vprašal kam , ni pa nikjer zaprosil za klobasanje: Svoj glas dam Yucatan-mehika. Imaš vsega po malem ( morje , izleti , piramide , potapljanje itd.) Preverjeno in 100% NORO. lp

OK – Bora Bora

Južni Pacifik je definitivno ena izmed najlepših varijant , midva ženo sva bila na poročnem en teden na Fijiu in en teden na Cookovih otokih – Aitutaki , če bi bila možnost bi šla takoj še enkrat ker tam se ti pa resnično čas ustavi .

Zelo priporočam!!!

selan, a sta šla dol na svojo roko al preko kakšne agencije,?Če preko agencije katere in koliko;), če pa na svojo roko pa kako je tam za nas popotnike…hvala

Galapagos

Vbistvu se mi zdi, da so une finance, kar pomemben dejavnik.
K kaj ti pomaga, da je nekje full lepo, ce zal financno ne bo zneslo.
Mogoce ne skodi dati kaksne okvirne cifre.

inance so recimo max 1.000.000 za dva. se pravi 500.000 po osebi

Midva sva si pot orisala sama potem pa so nama na treh agencijah naredili predračun in najcenejši je bil v tem primeru Kompas .
Če te zanima znesek me kontaktiraj na mail ker številk ne dajem v javnost.

Kar se pa tiče popotnikov ni panike ne na Fijiu ne na Cookih samo stem da je Aitutaki 40% dražji kot Fiji – ampak za poročno potovanje se definitivno splača ker je z eno besedo RAJSKO!!!!

To je res zajeten kupček denarja ampak za otoke kot so Bora Bora , Aitutaki ali pa Fiji pa zna biti to premalo za 2 os. za 14 dni z vseme let. kartami , nastanitvijo in še za hrano in pijačo .

Za tako vsoto denarja pa vama priporočam 5* hotel Bali , Dominikanska rep. ( Punta Cana ) ali pa malo bolj razgibano Kenijo (safari in poležavnje na plaži) .

Poročno potovanje, hm, najemita avtodom in naj vaju pot nese proti toplim krajem. Kakšna agencija neki, ostanita svobodna in si sproti zmišljujta in uresničujta želje. Naj vama ostane to potovanje v spominu kot pustolovščina, ne pa agencijsko vozarčkanje.

Topolsico toplo priporocam!

Jaz vama priporočam Australijo, res da je kar draga vendar jo moraš enkrat vidt.

Janapan žal mo je da si posredno tudi ti žrtev neuravnovešenosti klonirancev.
Franc

Tudi jaz predlagam Mehiko. Bora-Bora, Fiji……za to vajin budget ne bo dovolj. Dominikanska me tudi ne pritegne, ker ne prenesem turističnih rezervatov ala all inclusive. Kenija isto ne.
Zima in zgodnja pomlad so meseci, ko se potuje v to deželo, saj je drugače preveč dežja. Karibsko morje je krasno, a vama odsvetujem Cancun, razen če vama tak način odgovarja – meni ni všeč, ker je preveč hotelov, dražje, turistično…..Vsekakor pa v lastni režeji, agencija vama lahko vse skupaj le pokvari.
Tu bosta imela vsega: mirno, kristalno čisto tirkizno morje, mivka (mene moti), palme….da se najeti koče na obali, lahko najameta rent-a-car ali gresta na bus. Yucatan – notranjost je zelo zanimiva – tropski predeli, tu živijo potomci Majev. Bolj turistične destinacije so Merida, San Cristobal, Palenque, Cichenitza, Villahermosa (upam, da sem imena mest napisala prav), lahko pa jo mahneta tudi v Belize (tu je veliko črncev, sedaj pa tudi Američanov), ali pa še bolje – v Gvatemalo, ki mi je še bolj všeč (na moje pojdita obvezno v Mehiki), kot Mehika. npr morje + krožna tura + morje. Vsekakor pojdita na morje na karibsko obalo, Pacifiška obala ni ravno za uživanje, ker so tam valovi in zelo močni, nevarni tokovi. Ker verjetno leti letalo preko Mexico Cityja, si lahko ogledata tudi tega.
Vajine finance bi to prenesle, seveda pa ne v primeru želje po luksuznih hotelih. Vize ne potrebujeta, cepljenj pa tudi ne.
Kjerkoli bosta uživajta in lepo se imejta!

Aja, pa še to. Vidim, da nekdo svetuje Bali. Sama sem bila nad njim zelo razočarana. Všeč mi je bila samo notranjost otoka, plaže pa ne. Tista v Kuti je umazana, Nusa Dua je hotelski rezervat, rezen v Nusa Dui se težko kopaš, ker so povsod močni tokovi, ki te lahko odplaknejo (zelene, rdeče zastave) itd. Če si želita morja, se vedno prej pozanimajta, kako je s tem v krajih, kamor potujeta, da ne bosta razočarana. Ni prijetno, če se lahko kopaš le ob zeleni zastavi – na samotni plaži pa lahko pride do tragedije. V primerjavi s karibi je Bali – katastrofa! Potem je že bolje, da jo mahneta na kakšen manj turističen otoček v bližini (sama sem naredila tako), kjer ni tako umazano in polno pijanih Avstralcev! Res pa je, da je poceni!
Lahko pa razmislita tudi o ogledu Avstralije z avtodomom.

Z agencijo za ta denar v Avstralijo ne bo mozno iti, mogoce pa bi lahko sla na svojo pest, sam za cel mesec bi morala ze precej zategniti pas.
Drugace pa se mi zdi tudi mnogo drugih predlogov malce dragih. Meni se zdi, da ce porabis prevelik del denarja, samo, da nekam prides in si tam, da te lahko potem precej omejuje v dodatnih aktivnostih.
Sicer je tudi odvisno, zelita biti tam cel mesec ali vama je 14 dni dovolj, ker seveda imas tko veliko manj stroskov.

Meni se zdi Coradov predlog za mehiko zanimiv, drugace ne vek kaj ima proti Keniji, ker te nihce ne sili, da zivis v kaksnih all inclusive variantah

Na zacetku leta je kaksna Uganda cito zanimiva ideja (dezevna doba je nekako arpil-maj, kar ne pomeni, da skos dezuje, lahk da skor nc). Potem ko se aklimatiziras pa lahko skocis se na bolj toplo vzhodno obalo (uganda lezi precej visoko in to malce oblazi podnebje). Drugace pa ima Uganda zraven Viktorijino jezero, ki je res ogromni in moram reci, da si na kaksni plazi mel obcutek, kot da si na morju. (sam paziti moras kje se gres kopati, k v mulju so neki zajedalci).
V Ugandi si lahko omislis srecanje z gorskimi gorilami, drugace pa je pokrajina precej prijetna in ziher vama neki casa ne bo dolgcas. Nato pa se odpravita v Kenijo in se se tam malce potepata.
Ce ne greta z agencijo in si zelita videti crno celino, bi sla rada na kaksne safari in videla afrisko divjad v zivo, je to dobra izbira.
Kar se tice samega morja pa lahko nato skocita do obale Kenije al Tanzanije ali na kaksen otocek ob vzhodni obali.

Ce si pa zelita kaksen tropski otocek pa si lahko omislita kaksne Bali ali kaj podobnega (je bolj turisticni, sam je zato tudi bolj ugodna destinacija).

Mogoce tudi kaka Kuba nebi bila slaba ideja. Sam pojma nimam, kaksno vreme imajo takrat.

Na svetu je ogromno lepih krajev, sama najbolje vesta kaj vama je vsec in cesa si zelita.

kaj pa tajska ali malezija!?
Imata vse kar si napisala (avntura, morje, in vse kar spada zraven), pa še poceni sta in lahki za potovanje.

lp

Polet do Kuala Lumpurja-Malezija, pol pa par dni za ogled velemesta, nekaj dni za cajne plantaze, pol pa skok na kaksen otok, npr. Tioman, kjer se prepustis razvajanju: glej-JapaMala Resort, za par dni crklanja pred odhodom domov. Ce pa imata se cas in denar, priporocam Sarawah-malezijski del Bornea, kjer se da videt orangutane in je vse skupaj avanturisticno.

Koh Tao /Thailand!

http://www.kohtao.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close