Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Svet knjige – Kuharica Kalinškove

Svet knjige – Kuharica Kalinškove

V Svetu knjige je knjiga četrtletja (ali se reče kako drugače) kuharica Kalinškove, uredila pa jo je Ilčeva. Redna cena okrog 15 tisoč, za člane kluba pa do 20. avgusta 7.900 SIT. Moja bo, najbrž jo grem kupit že danes. Ima preko 300 strani (ali celo 400 – nisem si dobro zapomnila).
Pa spet sem rekla, ko sem katalog zagledala v nabiralniku, da se bom izčlanila, kot že petnajstkrat poprej. Pa se verjetno spet ne bom, kot že tolikokrat poprej.
Upam, da tega niste vzele za reklamo. Nisem zaposlena pri MK. Želela sem vas le opozoriti na ugoden nakup. Knjiga je po mojem mnenju vredna tega denarja.
deka

O, hvala za info, bomo preverili ;-)).

Mislim pa da je razlika med “reklamo” in reklamo v pravem pomenu besede v tem, da si ti povedala informacijo, od katere nič nimaš (razen dobre volje, če boš komu naredila uslugo), tiste reklame, ki mene motijo so pa v smislu “prodajam to ti to, pa bi rad malo zastonj reklame”, he he.

Je že na moji polici,a sem jo dobila pred 4 leti ob rojstvu hčerke…krasna knjiga,upam,da jo bo čez xy let uporabljala tudi naša deklica. Napisana v malo “starinskem” jeziku s predgovori…zanimiva,se splača kupiti,sploh če je cena tako ugodna…

Je to tista debela knjiga s pisanimi platnicami v zeleni barvi? Moram mami reči naj mi katalog pokaže…

Tu je sicer tematski priročnik,a knjiga izgleda takole a je debelejša.

Hali, v katalogu je knjiga drugačna. Ne vem, sicer kakšne barve je na zunaj, a taka ni. Na netu je pa še star katalog.
Sončece, ku-ku, kje si? Najbolje, da knjigo res v katalogu pogledaš ali pa se sprehodi do knjigarne, saj nimaš daleč. Skrbim za tvoje zdravje, kajne?
deka

ja no a se potem izplača nakup. Jaz si delam zalogo za pol k se bom “preselila” pa me zanima

Ma mi je čudno, da bi bila to ista knjiga, kot jo ima Hali (ja, to sem mislila – poznam tudi te tematske priročnike iz knjižnice), ker je bila ta knjiga ob izidu blazno draga (če me spomin ne vara čez 20 k sit).

Veš da bom mogoče res šla baj de mim ko grem iz službe (in to bo zdajle) proti domu (za rekreacijo pa bi morala tud sama bolj poskrbet ;-)). Bom še vidla kakšne volje bom ko pridrsam do MK – danes je bil tako naporen dan da imam občutek da se bom sesula ko vstanem izza pcja. Mogoče pa samo vreme “dol tišči”, kdo bi vedel.

Sončen pozdravčič.

Mislim, da ni ta, za katero je povezavo poslala Hali. Jaz imam slovensko kuharico, ki je takšna, stala pa je nekaj čez 20 t. sit.
Tan

OGI NA UDARU ZA VSE – kar se tiče kuharske knjige , je vse po istem kopitu -pregovor , meni je bila osnov – ob PREDHODNI praksi , knjiga našega kuharskega MOJSTRA IVAČIČA . Tako kot je pel ansambel RŽ –
-SAMO LEPA MORA BIT , tako je s knjigami . N i mi pa jasno , zakaj ne
na znane osnove ne poiskušate (MORDA NISEM TRENUTNO IZBRAL
PRAVEGA IZRAZA) . Tudi pri nam je morje knjig , – držim es osnove . l p ogi

Ojla punce. Preverjeno – knjiga o kateri govori Deka je ekskluzivna izdaja za Svet knjige, je pa “ponatis” zadnje originalne knjige – te, ki jo ima Hali. Moje mnjenje je, da se jo izplača kupiti, saj je v njej skoraj 2000 receptov. Če še nimaš doma knjige kjer bi pisalo, kako narediti prežganko, se jo definitivno izplača kupit (karikiram, seveda, ampak meni se je že zgodilo da nisem v nobeni knjigi našla recepta za najbolj navadne reči). In da ne bo pomote – Ogi, ta knjiga ni prav nič lepa na pogled – v njej ni niti ene fotografije, je pa uporabna. Da ne boš mislil, da pri knjigah gledamo samo na lepoto. Mislim da je vredno prišparati precej tolarčkov samo na račun drgačne platnice – vsebina pa je enaka. Torej Barbi 2 – splača se jo kupit.

SORIJ – SONČEK RUMENI , končno se je tudi pri nam razbohotil s svojimi žarki .Ravno to vam skušam dopovedati- po nasvetu mojstra IVAČIČA,
prežgana moka je strup za želodec , sem pojedel tudi ogromno –
-prežgank (pri nam se reče -ajnprajn župa – napisano govorno ,, ) ,
probajte , dokler še nimate težav z želodcem , MOJSTROVO rahlo
prežganje -govorim iz lastnjih izkušenj . Prebral sem njegovo knjigo ,ko je bil še med nami, pred desetletji (prvo) , in po njegovih receptih , sem spremenil prehrano – bolj zdravo za nas , ne razumet napak , ni bil vegi ,
ampak mojster za vse . Kar pa se tiče knjig , ti nič ne pomaga2000
receptov če nimaš osnove . Osnova pa se stopnjuje :skuhaj jajce ,
speci jajce , ……..do torte , enako od -skuhaj hrenovko -speci pečenko .
OGI

S preprostimi in prav vsakdanjimi recepti imam jaz knjigo – 500 kuharskih receptov, Ilija Stanišič. Prav nič posebnga ni na izgled, zelo je bila poceni, ampak je najbolj uporabljena. V njej piše tudi kako se jajca ocvre… Imam pa še druge, med njimi tusi Slovensko kuharico… Ampak ta knjižica je zame zakon.

Lep pozdrav iz sončne Obale… Tanja

Ogi, mislim da ne veš o kateri knjigi je govora – naj ti pojasnim. To je knjiga, ki jo je sestra F. Kalinšek priredila že pred mnogimi leti po eni gospe (nemškega imena, si nisem zapomnila). Sedaj jo je že po Klinškovi priredila sestra Vendelina. To je že če se ne motim 22 ponatis knjige (ne me za besedo držat, je pa številka ogromna). Glede na to, da je knjiga nastala že pred mnogimi mnogimi leti je gotovo polna osnov. Tudi o tem, kako se jajce speče….
Glede prežganke – oprosti Ogi, prežganko sem jedla v zadnjih desetih letih mogoče 10x in to takrat, ko sem bila bolna pa me je z njo pocrkljala stara mama ali mama. Spomin na otroška leta. Tako paše, ko ne gre po grlu nič konkretnega. Meni vsaj. In od tega se mi želodec ne bo pokvaril, brez skrbi. Meni prežganka zbuja ene prijetne spomine, pa če se tebi to zdi prav ali ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close