Najdi forum

Švedska

Ali je morda kdo potoval po Švedski v lastni režiji? KAko približno so si sledile “postaje” in koliko časa je trajalo potovanje? Kje se najbolj splača prespati (2 osebi) in kakšne so cene (cenovno bolj ugodne variante)? Vsaka izkušnja dobrodošla.

Lp, T.

Cez Švedsko sem se pelju iz Finske, z avtom. Ker ni blo več velik časa zlo na hitro, v 4 dneh. Zato ne morem kej velik rečt kaj si ogledat. Stockholm je zelo lep pa tud zelo velik, Upsala me je pa kr mal razočarala.
Drugač glede spanja..spal vedno v kempih, cene so ble od 55 švedskih kron do 120. Večina kempov je 100-120 kron, so pa tud do 170 kron. Plača se pa prostor, ni po osebah. (drugač sva bla pa 2, avto pa šotor). Tko da kempi u bistvu sploh niso tok dragi..

LP

Na svedskem sem bil 2 leti nazaj z kombijem ( rent-a-car ). Cene so kar visoke, mislim da najvisje po celi skandinaviji ( ne vem ker na finskem se nisem bil ) vsaj tisto kar sem si ogledal. Alkohol je res proibitivno drag, drugace pa hrana ni pretirano draga. Spali smo v hostlih in sicer :

Stockholm :

http://www.hostelbooking.com/ibnpub/english/static/hostel_hostelwithrooms_template.asp?id=54001&country=Sweden

Ni drag lociran je direktno v centru ( samo cez most gres pa si tam ) tako da je strateska pozicija za kaj videti super. Nujno si je potrebno ogledati potopljeno barko iz 17 stoletja, ki je sedaj muzej.

Gotheburg :

http://www.hostelbooking.com/ibnpub/english/static/hostel_hostel_template.asp?id=54006&country=Sweden

Ta hostel mi je bil izredno vsec, je micken toda cist in lepo urejen.

Oba hostla smo rezervirali in placali kar preko interneta ( link spletne strani imas 2x ).
Drugace pa je potovanje trajalo 9 dni. Sli smo preko Nemcije-Danske-Svedsko … ustavili smo se
tudi na norveskem ( Oslo ).

Postaje so bile :

Copenhagen – Gotheburg – Oslo – Stockholm – Hamburg

Porabili smo priblizno 100.000 SIT na glavo, toda v to ceno je bil vstet tudi rent-a-car, placljiv most na danskem, povraten trajekt iz danske na svedsko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close