Najdi forum

Švedska

Oj,
konec meseca grem na Švedsko z avtom, pa me zanima kaj se bolj splača iti s trajektom( iz Nemčije) ali po cesti.

Hvala pa lep pozdrav 😉

dvisno , kaj ti pomeni vožnja
iz Nemčije traja vožnja s trajektom 6 ur priblično in se lahko odpočiješ (=naspiš), kar pomeni, da ni treba prespati v nemčiji, je pa seveda dražje

Ko smo potovali na Švedsko, smo vedno potovali iz Rostocka v Trelleborg in sicer z nočnim trajektom. Iz Slovenije do Rostocka v enem dnevu. Odhod trajekta malo po 22.00 uri, prihod na Švedsko malo po 6. uri zjutraj. Nam je to odgovarjalo, z ladjo se voziš ponoči, naslednji dan zjutraj si že na Švedskem. Prideš prej in bolj spočit. Trajekti so najdražji v petek in soboto.
Delali smo obračun, če greš po cesti, po celi Danski, potrebuješ veliko več časa, do Švedske imaš 2 plačljiva mosta + več bencina + prenočišče. Nam se je cenovno splačalo iti s trajektom iz Nemčije direktno na Švedsko, potovali pa smo kot družina, trajekt je pa bil za avto + 5 potnikov ista cena kot če je v avtu samo voznik (pribl. 130 EUR). Kabine nismo vzeli.

Lepo odločitev. Švedska je lepa.

zdj je tako ne, mi niti nismo namravali prespat v nemčiji, ker sva dva šoferja tako da bi se že zamenjali, razmišljali pa smo o trajektu rodby- puttgarden. Mene bolj zanima cenovno kaj se bolj splača. ki trajekt v eno smer je 56 eur.
Praviš da je švedska lepa, to vsi pravijo in že komaj čakam, sam pravijo da je tudi draga 🙂 sam že dosti prišparamo s tem ker imamo zastonj prenočišče 😉

Pa hvala za odgovor 😉

Če greste s trajektom Rodby – Puttgarden, računajte tudi na 1 mostnino za most z Danske na Švedsko (ali pa še 1 trajekt). Mostnina je bila pred 3 leti približno 35 EUR. Pa malo več boste dali za bencin. Koliko je odvisno tudi od avtomobila.

Švedska se je meni zdela od vseh Skandinavskih držav najcenejša. Najdražja pa Norveška. Še najcenejša so ravno prenočišča, seveda v kampih.

V kateri predel Švedske pa greste?

Imejte se lepo.

Midva sva šla tja iz Danske čez most , nazaj pa s trajektom v Nemčijo.
O tem kaj se bolj splača nisva razmišljala , ker sva se odločila za potovanje zato da bi kaj videla in doživela ne pa da bi kaj prišparala.Z različnimi potmi pri vstopu in izstopu pa sva vsakič videla drug svet in drugačno pot. Če že govorimo o tem kaj se in kaj se ne splača, potem je najboljša rešitev , da ne hodiš po isti poti in na enak način dvakrat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close