Najdi forum

Švedska

Še enkrat lep pozdrav popotniki!

Pribljižuje se poletje in razmišljam o tem, da bi se za kakšnih 14 dni podal na Švedsko.
Malo sem gledal letalske karte, pa pridejo okoli 50k + takse… (Dunaj ali Benetke, letel bi pa v Stockholm)

Če ima kdo kakršnekoli izkušnje (letala, transfer, nastanitev…. skratka karkoli) so vsekakršne informacije še kako dobrodošle.

Dobrodošla so tudi poznanstva in sorodniki, kateri bi bili morda veseli obiska Slovenca…

Sicer pa zaenkrat nameravam iti sam, če bi se mi pa kdo rat pridružil je pa dobrodošel (star sm 19 let).

Lep pozdrav!

Oj,
Na Švedskem še nisem bila, tudi pridružila se ti ne bom kot sopotnica, povedala bi ti edino glede prenočitve, da malce pobrskaj na spletni strani http://www.couchsurfing.com, – vendar sama še tega načina nisem preizkušala, tako , da ti ne morem nič reči, pozanimaj se če ima kdo izkušnje s tem načinom.Prvo si pa na spletu preberi, če se ti zdi zanimivo.
Potem pa še hoteli formule 1 -www. hotelformule1.com.
Ali pa hostli, če greš čez poletje, potem- Šotor.
Lepo potovanje in veliko sreče pri iskanji ugodne variante prenočišča.
l.p.

Če vreme dopušča, lahko mirno kampiraš kjerkoli, saj na Švedskem velja zakon, da je zemlja dostopna vsem, le dovolj oddaljen od stanovanjskih hiš moraš biti (150 m), da ne motiš prebivalcev. Če pa vprašaš, pa ti mogoče celo dovolijo prenočiti v njihovi počitniški hišici ali pa kampiraš na kakem vrtu. Dve noči zapored pa ne moreš ostati na istem mestu, pač pa moraš prestaviti svoj šotor vsaj par metrov stran – zaradi trave, ki jo obremeniš s težo.
Prevozi so seveda dragi, tako da lahko štopaš. Oz. ce vsaj kak teden dni vnaprej kupiš mladinsko karto za vlak na postaji, potem jih lahko dobiš tudi za pol ceneje.
Slovencev pa ne poznam… sicer pa so mi med štopom največ ustavljali ex-jugoslovani, afganistanci, iračani… jih kar dosti živi na Švedskem.

U zanimiv zanimiv…
Se priporočam še za nadaljnje izkušnje….

Jaz sem šla lani za 1. maj, in sicer iz Celovca sem letela z Ryanairom v Franfurt, iz Frankfurta pa potem v Stochkolm. Za 4 letala sem dala cca 20.000 s taksami vred.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close